Pescuit la somn cu clonc pe Dunare - 27 somni/ 5 zile

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 21 Noi 2011, 22:43

Eu am folosit pana acum doar atractanti naturali (ficat, mate, si cam toate "imputiciunile"posibile ) dar de pe mal . Daca stii locurile , faci treaba , daca mergi la "ghici" ai ocazia sa nu prinzi nimic .
Din barca si daca te mai ajuta si sonarul ...este altceva , te deplasezi , il cauti , altfel te misti

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Noi 2011, 22:44

Pe filmul de mai jos, vad ca ai aceeasi montura pe care o utilizez si eu, ancora este in gura somnului. Nu e deci nici un risc sa-i pui mana pe cap linistit.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 21 Noi 2011, 22:46

Zoran.Am observat intr=o foto ca ai o taitura de la fir.Cu ce mana cloncanesti si la ce mana aveai taietura?
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 22 Noi 2011, 09:37

am inceput demersurile pentru a-mi comanda 6 bucati plomb-teaser de 240g, o sa iasa al draq de scump.....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Noi 2011, 09:44

crysst scrie:am inceput demersurile pentru a-mi comanda 6 bucati plomb-teaser de 240g, o sa iasa al draq de scump.....
Nu poti sa imprivizezi ceva asemanator ? si iesi mai ieftin... :lol:
Ceva de gen :
http://rheinfun.communityhost.de/thread ... =187332335

asta ca idee ca sunt o gramada de solutii :wink:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 22 Noi 2011, 10:46

Tudor,
iti promit, voi incerca in viitor doar sa-i ating. Insa am patit-o odata cu un avat, unde doar un cirlig de la tripla era afara din gura lui. Am prins sute pina atunci, dar ala a reusit sa se zbata in asa fel, incit, mi-a trecut cirligul prin deget. Avatul avea ca. 2 kg, nu prea puteam sa merg cu el asa, in mina, intepat. Asa ca a trebuit sa stau pup pe malul apei, sa tin avatul lipit de pamint, si sa astept pina trece primul pescar cu masina, sa-l rog sa-mi aduca patentul din masina mea. Sti cum e cind mergi la blinkerit, lasi masina parcata si tu tot duci... Au trecut 23 de minute pina a trecut prima masina, si inca citeva pina am fost eliberat. Sti tu ce lungi si dureroase sunt minutele alea? De aceea, cea mai mica neatentie poate fi f. dureroasa. De ce sa risc sa sufar eu? Singuranta noastra trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc. Sunt patit, nu stiu daca sti cum e...

storm xxx,
batul era in stativ, am dat la clonc cu dreapta, in stinga tineam firul. Somnul a urcat, mi-a inegrit sonarul si statea cu momeala in gura, o moflaia finut de tot. Am pus si mina dreapta pe fir si am contrat cu ambele miini. Somnul a contracontrat si a reusit sa-mi taie aratatorul de la stinga si cele 3 degete din mijloc de la dreapta, pina la os. Taieturile fiind exact pe incheieturi, le-am simtit vreo 4 luni de zile.
Am scos cu greu din stativ batul indoit pina in apa, am mai dat o contra ca-n zid, iar dupa citeva secunde l-am pierdut. Probabil n-am reusit sa-i strapung placa cu dinti.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Noi 2011, 10:53

Palmuitul somnului spre capatul drillului mai ales din barca este o "metoda" folosita in 95 % dintre pescarii. Dupa mine este o metoda eficienta de a "testa" daca este suficient de obosit pentru a putea fi tras in barca ... Este mult mai bine o "palma", sau o atingere a capului, decat sa aveti surprize neplacute in timpul ridicarii in barca, sau sa faca "ravagii" in interiorul barcii ..

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 22 Noi 2011, 11:00

Hm, am vrut sa pun o poza cu degetele taiate, dar nu reusesc...
Ma poate ajuta cineva, cum pot afisa o poza de ce comp?
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Noi 2011, 11:10

kzoli scrie:decat sa aveti surprize neplacute in timpul ridicarii in barca, sau sa faca "ravagii" in interiorul barcii ..
se aplica mai ales la pneumatice si mai ales daca ai wobblere si jiguri in afara cutiilor lor. nu si-ar dori nimeni sa aiba intr-o barca pneumatica un somn neobosit suficient care la o lovitura cu coada sa adune un wobbler si sa dea cu el de baloanele barcii. si daca nu se sparge nici un balon, in momentele alea e mai mare adrenalina decat in timpul inteparii sau al drilului . :wink: cu atat mai mult cu cat apa e rece, murdara si adinca iar malul e departe :shock: ca sa nu mai spun de valoarea echipamentului de pescuit :idea:
chestia asta se poate intampla la fel de bine si daca toate minunile sunt in cutiile lor dar "animalul" reuseste sa deschida una din vole. :lol:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Noi 2011, 11:11

Zoran Wiener scrie:Hm, am vrut sa pun o poza cu degetele taiate, dar nu reusesc...
Ma poate ajuta cineva, cum pot afisa o poza de ce comp?
inainte de a o baga pe forum trebuie sa o upload-ezi pe vreun alt site dupa care o bagi aici ...

varianta mai simpla ar fi sa o bagi in galeria ta personala si ne dai un link :wink:

aici ... http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... r_id=14911 ... vei avea butonul de upload in stanga sus ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns