Pescuit la somn cu clonc pe Dunare - 27 somni/ 5 zile

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 21 Noi 2011, 20:39

Zoran Wiener scrie:
La pescuitul cu cloncul somnul nu vine la momeala de foame, ci din curiozitate. De ce s-ar napusti asupra momelilor artificiale? Eu nu voi incerca niciodata aceasta combinatie.
Pai tocmai asta este si ideea utilizarii unor momeli artificiale atunci cand pescuiesti la clonc...Pestele vine din curiozitate si ataca potentialul intrus aflat in teritoriul sau.

La anul voi incerca sa pescuiesc la clonc utilizand ca momeala un jig mare si un shad sau grub de minim 20cm. Sunt convins ca voi avea rezultate cel putin la fel de bune comparativ cu orice momeala naturala.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Noi 2011, 20:48

kingofbeasts scrie:de asta intreb si eu pentru ca toti cu care am vorbit au zis ca nu cloncanesc noaptea :roll:
Noaptea mai ales pe timp de vara somnul sta la suprafata( si atunci voblere sau momeli purtate, tinute la suprafata sunt cele mai eficiente), cu exceptia unori raciri bruste a temperaturii... cloncanitul este cel mai eficient ziua, cand ademenesti din gropane unde se retrage de multe ori... in functie de zone si locuri au un orar strict de hranire, alteori mananca haotic ... Se adapteaza foarte rapid, daca o zona pescuiesti intens la clonc, chiar daca eliberezi pe toti in scurt timp nu vei avea atacuri cu toate ca sunt acolo... vezi pe radar sau chiar pe camera de filmat, dar nu mai pun botul pe momeala respectiva....

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 21 Noi 2011, 20:55

aZu,
este si salau, si stiuca, si avat.
In zona mea nu este permis pescuitul din barca pe Rin, decit pe jumatatea franceza.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 21 Noi 2011, 20:59

Zoran Wiener scrie:aZu,
este si salau, si stiuca, si avat.
In zona mea nu este permis pescuitul din barca pe Rin, decit pe jumatatea franceza.
Herr Zoran,

Multumesc mult pentru informatii!

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 21 Noi 2011, 21:02

Dan,
unii experimenteaza mai repede si mai intensiv decit altii. (atentie, gluma)

De ce sa astepte pescarii 15 ani dupa un site despre pescuitul la somn, si sa nu beneficieze imediat de toate cunostintele mele ce le-am acumulat pina acuma? Voi completa site-ul necontenit, cu tot ce invat pe parcurs, in viitor.
Pescarii se pot folosi de foaaarte multe lucruri de pe site-ul meu. Pescuitul la somn nu consta doar in cloncanit...
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 21 Noi 2011, 21:25

Zoran...multumim de informatii....sunt de calitate.
E frumos pescuitul la clonc dar sincer sa fiu nu am aceleasi satisfactii, comparat spre exemplu cu un pastrav luat de la 15 m adancime pe o tabla de 5 g .
parerea mea...e un pescuit in care nu poti dezvolta prea multe.
Facand o comparatie intre spinning si clonc e ca si cum ai face o comparatie intre sah si box.
Uneori simntim nevoia sa administram si niste "palme"...dar implinirea vine in momentul in care vad ca "strategia" functioneaza.
clonc...clonc...clonc....la 10 secunde ca bulgarii :lol:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Noi 2011, 21:25

Zoran am o intrebare,si cred ca esti cel mai in masura sa raspunzi pentru ca ai unde experimenta,daca pescuiesti intens la somn..

Intrebarea mea este,crezi ca in pescuitul somnului cu naluci artificiale,conteaza culoarea nalucii??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 21 Noi 2011, 21:40

Gheorge,
parerea mea este ca nu. Somnul are ochii mici, vede f. rau. El nu are nevoie de vedere cind merge la rapit, si nici cind cauta pe fund cu mustatile.
Exemplu: apa curgatoare, putin puscata, seara pe'ntunecate. Nu conteaza daca guma e alba, verde sau rosie, daca lingura e galbena sau argintie. Somnul rapeste la vibratiile facute de naluca, nicidecum la culoare. E un peste lenes, care depune efort mare la rapit, mai ales in curentii de apa. El trebuie sa reactioneze rapid si sa atace promt, altfel nu-si prinde hrana. In acea fractiune cind rapeste nu mai are timp sa studieze ce culoare are naluca.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 21 Noi 2011, 21:40

Zoran Wiener scrie:Dan,
unii experimenteaza mai repede si mai intensiv decit altii. (atentie, gluma)

Pescuitul la somn nu consta doar in cloncanit...
Ai si tu dreptate, eu incercam doar sa pastrez linia topicului...

Imi place foarte mult sa merg vara pe malul Dunarii si sa pescuiesc noaptea de pe mal la somn. Un foc, un pahar de whisky, cateva povesti si o tigara de foi nu se compara cu batutul cloncului la 40 de grade :lol:

De curiozitate intreb, de cati ani pescuiesti la clonc? Eu de abia am 2 ani.

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 21 Noi 2011, 21:47

Dane,
de 6. Dar abia in ultimii 2 am reusit sa-l perfectionez...cit de cit. As fi inceput eu de mai de mult, dar banutii astia... Sti tu cum e, barca, motor, remorca, sonar,... nevasta...
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

Scrie răspuns