solunar + -

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 28 Mar 2009, 17:04

MARIUS POPA scrie: ,las loc de subantelegeri! 8)
sa-ntelegem ca ai umplut acvariul?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Mar 2009, 17:21

stai linistit, zunt in limitele legale, !nu tin asa ceva! :evil:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 11 Apr 2009, 22:29

hailapeste.ro scrie:Exact asta facem. Contra cost, facem temele altora pentru ca si noi am investit efort si bani, nu ne-a picat nimic din cer. Indicam zilele cu castiguri maxime dar nu la loto ci la peste. :)

Rezultatele nu se garanteaza asa cum nu se garanteaza casticul la cazino.
Cand investesti pe bursa ai vreo GARANTIE ca ai sa catigi? Si totusi lumea joaca sume enorme in acest domeniu. De ce nu se aplica acelasi principiu si la peste?

Exista si o metoda de verificare a unui solunar dar dupa prohibitie. Timp de 3-4 luni cine merge conform cu timpii majori si minori din perioadele de maxim, poate sa masoare in Kg capturile facute. In aceleasi luni sa mearga si in perioadele de minim si inafara timpilor majori si timpilor minori. Se face TOTALUL celor doua perioade separat pe minim si pe maxim LA SFARSITUL celor 3-4 luni. Se compara cele doua rezultate.

Diferentele in kg isi vor spune cuvantul. Stiu, cere perseverenta si corectitudine. Si rog sa se publice rezultatele.
nu ai vrea tu sa-ti faci reclama?si sa dai in fiecare joi solunarul pentru tot weekend-ul?Pe topicul acesta ca nu cred ca se supara nici un admin ca daca este adevarat ar trebui sa ai cativa curiosi la usa
si am avea si noi cunostinta, si ce discuta :wink:
asta daca vrei sa se publice rezultatele :D

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 12 Apr 2009, 07:04

In ce conditii ramane valabil chestia cu solunarul ?
Daca ai parte de o vreme schimbatoare intr-o singura zi (ploaie, vant, soare)
mai este valabil solunarul ? Mai este valabil daca apa este tulbure ?

Numai bine.
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Apr 2009, 20:33

Nu am vazut topicul decat tarziu dar am avut rabdare si l-am citit din scoarta in scoarta pot sa spun. Am cateva precizari.

1. Rautatile si micile impunsaturi sunt prezente ca deobicei
2. Daca intra si berea in ecuatie solunarul incepe sa piarda teren
3. Solunarul e o unealta puternica si trebuie tinut cont de ea. Spunand asta exclud din start faptul ca un solunar favorabil iti va aduce peste daca nu tii cont de ceilalti factori de mediu. Cand toate sunt in favoarea ta si te adaptezi conditiilor si mai e si luna plina, du-te! Mai ales la salau zic eu. Dar degeaba vei merge de exemplu in iulie la 40 de grade, pe o apa de 1,5 - 2 metri, in plin soare, la ora 12, si sa dai cu mamaliga printre nuferi ca nu vei prinde nici salau nici stiuca. :) Daca ti-ai facut bine temele urmareste si solunarul si eu cred ca vei fi chiar placut surprins de rezultate.
4. Conditiile meteo, temperatura, presiune, oxigen in apa, vant, valuri, transparenta apei, soare, nori... etc... se pot schimba de la o ora la alta. Asta inseamna ca daca dimineata nu s-a prins nimic nu trebuie sa mearga asa toata ziua. Calculati si ambitia, perseverenta, orientarea si concentrarea. Sunt un fel de al treilea solunar. :)
5. Asta este parerea mea
6. Fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Apr 2009, 06:27

misulian scrie:In ce conditii ramane valabil chestia cu solunarul ?
Daca ai parte de o vreme schimbatoare intr-o singura zi (ploaie, vant, soare)
mai este valabil solunarul ? Mai este valabil daca apa este tulbure ?

Numai bine.
In general e valabil. Eu il am cum am mai spus de pe ceasul CASIO FISHING GEAR care este un solunar profesional avand in vedere ca se poate configura extrem de corect. Eu l-am configurat pentru Targu Mures adica latitudinea.
Problema ca iarna nu o sa vezi o activitate mai mare. Apa tulbure nu nici o problema, foarte tulbure ai o problema. De exemplu pe Mures cam 50% din timp apa e tulbure si chiar foarte tulbure. Deci depinde si pe ce rauri pescuiesti. Daca preferi pe lacuri acolo nu ai acceasi problema cu turbionitatea.
the angler is catching xxx, not by the lure

hailapeste.ro
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hailapeste.ro » 14 Apr 2009, 08:06

La 2, Tristan, eu ma gandeam la urmatoarea strategie, ori luam berea ca strategie de backup in cazul in care se strica vremea si pe solunar sunt perioade slabe. Sau luam solunarul ca backup daca se termina berea (cam greu dar e posibil :D) iar perioadele sunt cel putin medii asa cum apar in tabele. Cred ca e o cale de mijloc destul de buna, nu? :)

La 3, intotdeauna am afirmat ca o consultare a prognozei meteo pe zona respectiva aduce un MARE Plus. Din cauza asta am pus in conturi si un motor specializat de cautare pentru vreme.
Acum e presetat pentru delta dar daca pui de exemplu seach 'Vermesti' vei primi informatiile pe 14 zile despre TOT ce tine de vreme pe localitatea Vermesti (iti da mai multe linkuri daca sunt mai multe localitati cu aceeasi denumire)

Tabelele Solunare Profesionale sunt pentru determinarea activitatii pestilor potrivit influentelor de milioane de ani Soare-Luna-Pamant, Motorul de cautare Meteo - pentru vreme. E simplu, nu?

La 4, am raspuns mai sus :)

La 5, sunt pentru maximizarea pana la nivel de detaliu a sanselor de pescuit si toate eforturile + seriozitatea se indreapta in aceasta directie, de aceea folosim modelul Knight.

iar la 6, mi-a iesit si mie, Fire-ntinse!

Intrebare,
n-ar fi mai bine sa punem in loc de maxi - Fire-ntise! in tabele?
Daca ar sti pestii ce le pregatim...

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 14 Apr 2009, 11:12

hailapeste.ro scrie:
Tabelele Solunare Profesionale sunt pentru determinarea activitatii pestilor potrivit influentelor de milioane de ani Soare-Luna-Pamant, Motorul de cautare Meteo - pentru vreme. E simplu, nu?
Acum am o intrebare:cand se calculeaza vremea probabila nu se ia in calcul fazele Lunii sau distanta Pamantului fata de Soare?
La calcularea zilelor favorabile bazate pe solunar nu se iau in calcul aceiasi factori?Cred ca la calcularea unui solunar corect se ia in calcul fazele Lunii si implicit presiunea atmosferica si de aici probabilitatea de vant ,ploaie ,etc
PS :nu ma luati la misto,nu bam studii de specialitate, intreb si io

hailapeste.ro
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hailapeste.ro » 14 Apr 2009, 12:11

Vremea probabila la scara planetara este estimata pe baza a ffff multor factori si necesita o putere de calcul considerabila. Practic sa folosesc cele mai puternice sisteme de calcul existente la ora actuala.
Cu siguranta sunt luate in calcul si pozitiile Soarelui + Lunii fata de Pamant dar e mult, mult mai complex decat un solunar.

Tabele Solunare nu iau in calcul vremea (prognoza meteo). Ele nu estimeaza rezultatele pe baza factorilor atmosferici ci in functie de pozitionarea locului (de pescuit) respectiv pe pamant pentru care se calculeaza, pozitia soarelui si a lunii fata de pamant este practic unica pentru zona respectiva. De aceea solunarele din februarie 2008 nu se potrivesc cu cele din februarie, 2009 si tot asa.
Deci iti pot calcul un tabel solunar profesional pentru septembrie 2015 pentru Vama Veche, daca vrei, nu tine de vreme.
Dar va invit pe http://hailapeste.ro/forum/ pentru orice detaliu pentru ca ajungem prea in detaliu si s-ar putea sa plictisim lumea.

Animalele au un compartament determinat si de unghiul Soarelui si al Lunii (Azimutul si distanta deasupra orizontului) la anumite ore din timpul zilei sau al noptii. Lucrurile astea au evoluat de milioane ani si nu le schimbam noi ca asa vrem, poate ca ar fi mai bine (si pentru noi si pentru animale) sa incercam sa le intelegem.
Daca ar sti pestii ce le pregatim...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 14 Apr 2009, 21:15

hailapeste.ro scrie: Dar va invit pe... pentru orice detaliu pentru ca ajungem prea in detaliu si s-ar putea sa plictisim lumea.
...sunt convins ca nici tu nu crezi ceea ce afirmi.
Nu contest ca exista anumiti factori care influenteaza intr-un anumit fel , pescuitul.Dar sa vi cu "scheme de probabilitate"...cred ca detaliile sunt mult prea detaliate. :roll:

Scrie răspuns