Pestisori vii momeala

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Pestisori vii momeala

Mesaj de claudiu » 12 Apr 2006, 13:11

N-ash vrea sa radetzi de mine dar ash fi tare curios sa aflu de unde va procuratzi voi peshtishorii vii momeala pentru rapitor?
Ii cumparatzi din bazar sau datzi la viermushi pana umpletzi o galeata intreaga?

De asemenea nu shtiu (deshi am rasfoit un pic articolele din lege) daca e legal sa ma duc cu crasnicul sa prind pesti avand permis de pescuit pt. pescar amator.

Tare bine ar fi sa ma lumineze cineva.

Claudiu.
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai :)))

ravenheart
veteran
veteran

Mesaj de ravenheart » 12 Apr 2006, 13:29

eu dau la viermusi, dar nu pana umplu o galeata, ci tin vreo 3-4 si cand imi mai trebuie mai prin iar :)
Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 12 Apr 2006, 13:40

Eu am vazut la altzii, stateau pe scaunel cu doua lansete in fatza shi o galeata de carashei/obletzi alaturi.

Mi s-a parut foarte comod.

Nu e intotdeauna de success metoda sa dai la viermushi shi sa tzi-i prinzi singur. Daca prinzi rishti ca unii sa fie prea mari sau prea mici.. ca sa nu mai spun ca sunt zile cand nu se prind de nici o culoare.

Nush cum am facut dar nu am intrebat niciodata: "bai nene zi shi mie de unde ai galeata asta de peshtishori?".

Banui ca au fost prinshi cu crasnicul de aia intrebam daca e legal sa pescuieshti cu crasnicul avand permis.

Claudiu.

stefand2004
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de stefand2004 » 12 Apr 2006, 13:43

Pana anul trecut prindeam pestisorii fie cu viermisorii si cu galeata cum spui tu , fie cu un halau improvizat , dar mai nou anul asta gasesti pestisori de vanzare la toate "SRL-urile" de specialitate!!! Pretul : in jur de 3 lei/buc., asa ca prefer sa ii cumpar !!!

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 12 Apr 2006, 14:09

asa-i ca ai vrut sa spui 0,30 lei bucata?
ca 3 lei bucata.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ravenheart
veteran
veteran

Mesaj de ravenheart » 12 Apr 2006, 14:15

am cam da faliment la o iesire cu pretul asta
Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.

stefand2004
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de stefand2004 » 12 Apr 2006, 14:15

:lol: ai dreptate !! 0.3 lei scuze de greseala :shock: ar fi fost culmea sa fie atat :roll:

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 12 Apr 2006, 14:18

Da' chiar. 30 de mii de lei vechi ar fi prea mult.

Anyway, eu sunt din Iasi. Nu shtiu unde ash putea gasi peshtishori vii de vanzare.
:(

Dar o sa incerc sa aflu.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Apr 2006, 16:48

N-ash vrea sa radetzi de mine dar ash fi tare curios sa aflu de unde va procuratzi voi peshtishorii vii momeala pentru rapitor?
Ii cumparatzi din bazar sau datzi la viermushi pana umpletzi o galeata intreaga?
Eu am descris metda mea de a-mi procura pestisorii vii: http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=1&id=41
Mai comod insa e sa-i cumperi de la cei care trag cu crisnicele pe Bahlui; ii gasesti de regula vinerea si simbata ... pentru ca si ei vor sa vinda pestisorii pescarilor.

De asemenea nu shtiu (deshi am rasfoit un pic articolele din lege) daca e legal sa ma duc cu crasnicul sa prind pesti avand permis de pescuit pt. pescar amator.
Crisnicul cu latura de max 1 metru (se numeste halau) este permis pentru prinderea pestisorilor vii pentru momeala. De fapt pe Bahlui este permis orice ... deoarece Bahluiul nu este considerat a avea importanta pentru pescuit. Altfel spus, cred ca nu te astepti sa se controleze respectarea legii pe o apa pentru care CNAFP nici nu incheie contract de exploatare durabila..

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 13 Apr 2006, 12:48

A2.H5051100 si A2.H5059100 pe www.arw.ro.
E legal.

Scrie răspuns