Pestisori vii momeala
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Daca-i asha, ceva e in neregula.
Eu incerc sa prind carashei sau altzi peshti mici ca sa ii pun momeala.
Adica tocmai asta e ideea de e panza asha mica, 1 metru latzime: peshtii sa fie cat mai mici.
Daca tre' sa respect legea inseamna ca o sa trebuiasca sa pastrez doar carashi peste juma' de kil shi sa dau la rechin cu ei ?
Ca sa nu zic ca slabe shanse sa pot prinde altceva decat obletzi.
Nasoala lege.
Eu incerc sa prind carashei sau altzi peshti mici ca sa ii pun momeala.
Adica tocmai asta e ideea de e panza asha mica, 1 metru latzime: peshtii sa fie cat mai mici.
Daca tre' sa respect legea inseamna ca o sa trebuiasca sa pastrez doar carashi peste juma' de kil shi sa dau la rechin cu ei ?

Nasoala lege.
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai
))

Daca e vorba de Bahlui ... cel mai des vei prinde boarta si bedita.claudiu scrie:Daca tre' sa respect legea inseamna ca o sa trebuiasca sa pastrez doar carashi peste juma' de kil shi sa dau la rechin cu ei ?
Beldita e destul de buna si nici nu are dimensiune minima legala de retinere. Iar boarta se poate folosi in lipsa de altceva ... e mai buna decit nimic (eu am prins salau si cu boarta) si la fel nu are dimensiune minima de retinere.
Nu cred ca vei prinde oblete la halau si chiar daca prinzi nu cred ca il vei putea transporta viu pina la locul de pescuit. Atfel ar fi foarte bun, insa va trebui sa-ti iei o undita de oblete si citiva viermusi pentru a-l procura de la locul de pescuit.
Carasul ar fi de preferat - asta daca iti asumi riscul de a incalca dimensiunea minima de retinere - insa in Bahlui e mult mai rar decit primele doua specii de care am pomenit mai sus. Mie la sticla nu imi intra decit foarte rar.
Daca cumperi de la cei cu crisnicele iti vor cere 1000 lei pestisorul ... iar pentru caras 3000 lei bucata, insa caras (la dimensiunea la care vrei tu) au mult mai putin, predomina si la ei boarta si bedita.
PS Am mai vazut pe Bahlui ca se prind pestisori vii cu o "scula" asemanatoare cu un minciog (cu plasa deasa) care se trage pe sub maluri. Randamentul este destul de bun (dupa ce inveti cum arata locurile in care se aduna puietul sub maluri) insa pestisorii prinsi sunt majoritatea prea mici fata de ceea ce cred eu potrivit pentru Prut.
Eu imi cumpar cativa pestisori sa am de cateva lasari dimineata dupa care imi prind altii.
Metoda folosita depinde de locul de pescuit.
Undita cu linie fina ar fi prima sau...am un mincioc cu deschiderea de cca 1m si plasa cu ochiuri potrivite( nici prea mici, nici prea mari-
) care imi selecteaza pestisorii de dimensiune buna!
Metoda folosita depinde de locul de pescuit.
Undita cu linie fina ar fi prima sau...am un mincioc cu deschiderea de cca 1m si plasa cu ochiuri potrivite( nici prea mici, nici prea mari-

Spining....Prea bun ca sa fie light...
Mi-aduc aminte ca eram in delta shi voiam sa dau la shalau cu peshtishor.
Eram la Dunare. Alaturi, un canal. Tot deadeam la roshioara sa scot nishte peshtishori mai mici sa ii pun in carligi. Ca niciodata erau toate cam marishoare pentru a le agatza in carlig asha ca m-am plictist.
Am pus din 4 carlige, 2 cu roshioara, shi in 2 am pus broscutze ca erau din belshug.
Am aruncat.. n-am stat 5 minute shi zbang lanseta cade de pe cracana. Il scap, dar curios, mulinez sa vad cu ochii mei cum a disparut roshioara din carlig. Cand colo surpriza, lipsea o broscutza.
Urmatoarea mishcare a fost sa pun repede broscutza in cele 4 carlige shi am aruncat iar. De data asta l-am pacalit. Era un somotei.. probabil erau un card acolo ieshisera la apa mica sa se joace.
Curand a trecut o barca cu motor pe-acolo shi mi-a stricat toata distractzie.
In concluzie: daca nu ai peshtishori merge incercat shi la broscutza. Ca nu se shtie niciodata.
Eram la Dunare. Alaturi, un canal. Tot deadeam la roshioara sa scot nishte peshtishori mai mici sa ii pun in carligi. Ca niciodata erau toate cam marishoare pentru a le agatza in carlig asha ca m-am plictist.
Am pus din 4 carlige, 2 cu roshioara, shi in 2 am pus broscutze ca erau din belshug.
Am aruncat.. n-am stat 5 minute shi zbang lanseta cade de pe cracana. Il scap, dar curios, mulinez sa vad cu ochii mei cum a disparut roshioara din carlig. Cand colo surpriza, lipsea o broscutza.
Urmatoarea mishcare a fost sa pun repede broscutza in cele 4 carlige shi am aruncat iar. De data asta l-am pacalit. Era un somotei.. probabil erau un card acolo ieshisera la apa mica sa se joace.
Curand a trecut o barca cu motor pe-acolo shi mi-a stricat toata distractzie.
In concluzie: daca nu ai peshtishori merge incercat shi la broscutza. Ca nu se shtie niciodata.
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai
))

-
- utilizator nou
pestisori.....
decat sa dai 5000 de lei pe unu;l mai bine mergi in lunca si prinzi o galeata de boiste si gata sa rezolvat........