Pescuit la somn cu clonc pe Dunare - 27 somni/ 5 zile

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 23 Noi 2011, 20:48

Revenim la subiect.
Cineva intreba despre sonar la clonc.Eu am prins la fel si cu sonar si fara.Important este sa cunosti ff bine substratul.
Pe o locatie noua sigur folosesc sonar.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 23 Noi 2011, 20:54

Acum sa raspund pe rind:

kingofbeasts,
am urcat niste poze cu sonarul, unde se vede clar (de sus in jos): prima linie e ülumbul, a doua linie momeala, iar ce se vede ca merge de jos in sus pina la momeala si apoi coboara iarasi, sunt somni:
https://picasaweb.google.com/1080908638 ... mYpve75wE#
Uitate la pozele 4,5,6, si 7, si spune-mi ce crezi ca sunt zigzagurile ce se vad?

ps. a patit cineva sa vada pe sonar pesti sub linia care semnifica substratul? ca si cand pestele ar sta in namol? -> da, ceva nu-i in regula, sonarul sau sonda e defecta sau (scuze) proasta

ps.2. cum se vad pe sonar pillcurile de ierburi de pe fundul apei? -> cu prima ocazie cind mai merg la pesti voi fotografia si voi posta (te rog sa-mi mai amintesti, poate uit)
ps.3 ce recomandari i-ati face cuiva care ar vrea sa dea la clonc dar n-are sonar ? -> sa-si cumpere unul. cu un sonar 250,- € pret nou (alb-negru) esti dotat; color - de la 400 pina la 1000.
-----------------------------------------------------------------------------

anem,
este un WFT Never Crack Bank Cat Jakub Wagner 2,1 m, act. 200 - 1000 grame, pret ca. 80,-€.

kzoli,
am citit intr-o carte care am si numit-o "biblia" mea: "Gigantii misteriosi - Olivier Portrat". Dar, te rog sa-mi recomanzi cartile in care tu ai citit contrariul. In momentul in care ma convingi imi voi reedita site-ul. Cit despre somnii in captivitate, acestia se folosesc la refuz, atit pt icre cit si pt. carne. De la 1,20 - 1,40 metrii nu se mai vind asa bine, sunt prea grasi.

Tudor, asa-i!

kzoli,
pina la ce dimensiuni crezi ca se prind mai usor si mai multi somni cu plasa pentru "recoltat" de icre?

storm xxx,
pe toata perioada de 5 zile, pescarul "profesionist" fara sonar a prins 1 somn de 8 kg.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 23 Noi 2011, 21:03

Zoran,pe "zona" mea vin f multi pescari cu cloncul.Nu ridica nimic sau mai nimic.
Eu am o medie de 3 somni/2 ore pescuit.Bat cloncul juma de ora si restul timpului stam in drill.
Stau acum si calculez daca vi tu pe la noi(te astept cu mare placere) cam cati prinzi :D.
Masina de cusut.
Nu am nevoie de trasaturi mai multe decat sunt ...e bine asa,atunci de ce sa-mi bat capul si cu sonaru'?
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2011, 21:18

Zoran, daca in fotografia nr.4 dunga aceea rosiatica precum o paranteza cu fata la podea e somnul inseamna ca mi-a iesit si mie sunetul la bataia cu cloncul :cooler: din pacate pluteam in deriva si multe astfel de imagini pe sonar am crezut ca sunt insule de plante pe fundul apei iar sonarul le vede doar varfurile fiindca numai alea reflecta :oops: :oops: (am incercat asta vara sa-mi ridic somnii la voblere cu cloncul dar nu eram convins ca imi iasa sunetul). de fapt din cauza asta am si intrebat de modul in care se vad plantele pe sonar .

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Noi 2011, 21:21

merci Zoran ...

un mic offtopic :D : superba poza asta si cainele la fel ...

https://picasaweb.google.com/1080908638 ... 6182113794

vad ca si el e pescar ... :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2011, 21:30

eu ma asteptam ca pestii sa apara asa pe sonar:
Imagine
de fapt asa aratau si in manualul de prezentare. iar in mintea mea , v-urile alea ascutite trebuiau sa fie mai mari si mai aproape de fund daca erau somni sau daca aparea un singur v tot mai sus pe masura ce imaginea inainta ar fi fost un peste care urca spre barca.
se vede treaba ca nu-i asa si ca degeaba ai scula la indemana daca n-ai vazut un mester priceput cum o foloseste :wink:
multumesc Zoran si o sa te bat la cap pentru o poza cu plante pe funt vazute de sonar :oops: :) :P

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Noi 2011, 21:33

merci Zoran ...

un mic offtopic : superba poza asta si cainele la fel ...

https://picasaweb.google.com/1080908638 ... ?authkey=G v1sRgCKL2nKmYpve75wE#5678256606182113794

vad ca si el e pescar ...

Aia-i momeala. Sunr rezistenti si se zbat bine si mult rasa asta de catei. :twisted:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2011, 22:24

ps. in fotografiile 6 si 7 cum se interpreteaza "puricii" din jumatatea dreapta a ecranului sonarului?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Noi 2011, 22:31

[quote="Zoran Wiener"]

kzoli,
am citit intr-o carte care am si numit-o "biblia" mea: "Gigantii misteriosi - Olivier Portrat". Dar, te rog sa-mi recomanzi cartile in care tu ai citit contrariul. In momentul in care ma convingi imi voi reedita site-ul. Cit despre somnii in captivitate, acestia se folosesc la refuz, atit pt icre cit si pt. carne. De la 1,20 - 1,40 metrii nu se mai vind asa bine, sunt prea grasi.

Nu vreau sa te conving de nimic, eram interesat doar de sursa si baza informatiei, nu contest, am intrebat doar... eu m-am documentat printre altele din cartile Soltesz Kalman- A Harcsafogas trukkjei prima editie a aparut inca in 94-95 parca(aceasta e "biblia" mea :wink: ) , a doua editie cu metode mai moderne si spinning in 2009 parca tot de la acelasi autor, am avut okazia sa ma intilnesc si cu autorul si e un tip foarte cumsecade ... prima editie a fost tradus in mai multe limbi, a aparut sau o sa apara in curand si in limba romana, aceeasi idee o are si "Fustos Gabor -in Harcsapergetes", si tot acelasi subiect este dezbatut si in "Harcsahorgaszat" scris de pescarii renumiti de somn, Fustos-Pasztor-Szarvasi si Szecsi. Sunt si declaratii, documentatii a "cercetatoriilor" care au testat in mai multe locuri atat in balti (prin zona localitatii Pecs ceea ce stiu sigur am fost si la crescatorie) cat si in alte locuri... ideea era de a obtine o productie cat mai mare de peste(somn) despre rezultatul acestor cercetari au aparut si publicatii cu ani in urma...Mai am si alte publicatii ... un raft intreg despre somn si pescuitul acestuia precum si multe filme dvd uri...unele sunt povesti ,altele reclama, dar din fiecare se poate invata ceva care se poate adapta locului si situatiei respective.... candva eram axat rau de tot pe acest "subiect- somn", care ofera noutatii de fiecare data cand vorbesti/auzi despre el....

kzoli,
pina la ce dimensiuni crezi ca se prind mai usor si mai multi somni cu plasa pentru "recoltat" de icre?

In plase si capcanele denumite "varsa" au fost multe exemplare peste 50 kg, nu vreau sa zic o prostie dar parca ceea mai mare avea 83 kg, toate exemplarele au fost marcate si eliberate, unele au fost capturate cu ani in urma la peste 100 km de la locul eliberarii, si au avut de urcat baraje , ecluze etc...
Recoltarea reproducatoriilor este un "obicei" mult discutat de pe alte meleaguri ca nu e etic ca nu stiu ce ... insa icrele si puietul in mediu protejat au sanse mult mai mari de supravietuire si cu aceasta cred ca suntem cu toti deacord.

Va doresc multa sanatate si succes in ceea ce faceti, este foarte educativ si are la baza o munca grea si minutioasa !

Tot respectul !

Ps. Eu am un sonar mai naspa, monocrom acolo montura de cloncanit aparea cu icoana unui pestisor mic, iar cand venea somnul se vedea clar cum vine icoana de peste mare se ridica si ajunge la ceea mica...
... insa eu preferam spinningul in locul cloncanitului chiar daca este mult mai "neproductiv " si mai obositor in unele situatii dar feelingul cand in momentul atacului explodeaza apa si voblerul e tras cu o forta imensa spre adancuri, nu se poate inlocui cu "nimic altceva"...
Prietenii stiu de ce :wink:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 23 Noi 2011, 22:40

inca o intrebare legata de montura....am vazut monturi in care jos era o ancora 4/0 - 5/0 iar cativa cm mai sus maxim 10-12 cm era legat un carlig mare 8/0 poate mai mare, care este rolul unei astfel de monturi? este mai eficienta asta decat una clasica doar cu un carlig sau o ancora?

Scrie răspuns