Bibanul la pestisor viu ?

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mediatics
utilizator nou
utilizator nou

Bibanul la pestisor viu ?

Mesaj de mediatics » 08 Apr 2008, 15:55

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de pescuitul la pestisor cu varga. Nu stiu daca sa folosesc pluta sau nu, daca vad muscatura cu o varga de 4m si ce fel de ace sau ancore sa folosesc. Va multumesc .

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 09 Apr 2008, 20:21

Pentru un rapitor atat de flamand cel mai bun pestisor este..."naluca" (oscilanta mica, twistwrul, rotativa, voblerul, cicada) . Si nalucile au si carlige si ancore din dotatare. Si fara pluta...

pestisorul de aur
junior
junior

Mesaj de pestisorul de aur » 09 Apr 2008, 20:59

You scared me to death with the topic :help:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Apr 2008, 21:06

Pe vremea cand dadeam asa foloseam pluta.
Mere si cu varga, dar cardul de bibani are prostul obicei sa circule si nu mai ajungi la ei. Te ajuta o lanseta cu mulineta.
sau bagi un jelibon mic...

pestisorule, fii barbata, eat or be eaten

mediatics
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mediatics » 11 Apr 2008, 19:34

Am vazut in magazinele on line de pescuit ca se vand niste plase speciale de 1 pe 1 (m) pentru a prinde albitura mica si intrebarea mea aste daca aceasta metoda de a strange pestisorii mici este legala ... sau nu :?:

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 11 Apr 2008, 20:19

Pai pune pluta daca tot dai la varga, astfel reglezi si adancimea.
Eu unu nu pescuisc asa, dar am prieteni care practica stilu asta cu mult succes. Folosesc o pluta de 4gr. , carlig mic ca de caras, fir de 0.16 - 0.18 mm, pestisorul sa fie cat mai mic, il prinzi de spate fara sa il ranesti prea mult. Cel mai important e sa dai de un loc cu mult biban, sa gasesti si ora la care faleste, adancimea si altele....

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 11 Apr 2008, 21:42

Bibanul la pestisor viu este mai curind un ... chin.

Daca balta are biban mult sa stii ca va trage cu o asemenea "cadenta" incit nu vei fi bucuros. Singura problema va fi dimensiunea ---> si sa nu te mire daca bibanul va avea lungimea dubla fata de pestisorul momeala.

O singura data am pescuit astfel si dupa bibanasul nr. 13 am renuntat (in mai putin de o ora).
Am folosit undita de 4 m, fir 0,30, plumb culisant (oliva) mai mic de 10g cu opritor la 20 cm deasupra unei triple mici. Pestisorul intepat cu unul din bratele triple sub dorsala.
Nu am folosit pluta, adincimea se regleaza din inclinarea unditei, undita pusa in suport, trasatura vizibila la virful unditei.
Daca nu ai cu ce scoate tripla din gura bibanului este bine sa folosesti pestisor momeala cit mai mare (eu am folosit beldita de 8 - 10 cm).

Nu recomand acest tip de pescuit :!: :?: :!:

Scrie răspuns