Tehnici de pescuit la salau spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Tehnici de pescuit la salau spinning

Mesaj de cristian.ene » 30 Mai 2014, 22:14

Nu prea vrea nimeni sa spuna cum stau lucrurile pentru ca exsita multe situatii pe lac in care nu poti sa sesizezi nimic in cele mai buen utilaje(lanseta ,mulineta fir)

Momentan nu spun decat de gramaje mai mici, stilul de mulinat si animat plasticul . Experianta de pescuit cu mono e si ea importanta :wink:

Nu exista o regula, depinde de cum se haneste si directia atacului oricum am avut multe momente cand plecau lateral cu firul pe distante mari fara sa existe ceva palpabil pentru ca e obligatoriu sa pescuiesti cu fir detensionat.

Imi amintesc de niste pescuituri pe niste baltoce(Bitina) cand se prindeau cu sutele salai amestecati cu strapi si mai mult de 50% din atacuri erau vizibile doar pe fir care la mine era doar mono.

Topicul asta spune mult de nivelul la care este practicata tehnica asta , care se pare apartine majoritar celor care fac parte din old school.

Nu intamplator cam toata lumea este disperata de blankuri HM, fire textile , super mulinete , un pescar care stie bine tehnica prinde fara probleme cu un par asortat cu un mono de calitate si in multe situatii mai bine decat un pescar care nu cunoaste tehnica doatat cu cele mai senzitive ustensile.

Cu cat prezentarea va fi mai naturala dictata de grosimea( si alte proprietati ale firului) si gramajul mic, cu atat salaii se vor pacali mai bine :wink: Tehnica este foarte eficeinta cand vantul nu este turbat sau bate din directii favorabile.

Si in final nu mai spun decat ca mono la salau a castigat etape in AVP si a transformat zile care pareau neproductive cu fire textile in cateva ore cu zeci de salai punctabili

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 30 Mai 2014, 22:35

Nu prea vrea nimeni sa spuna cum stau lucrurile pentru ca exista multe situatii pe lac in care nu poti sa sesizezi nimic cu cele mai bune utilaje(lanseta ,mulineta fir)

Totul se rezuma gramaje mai mici raportat la firele folosite, stilul de mulinat /animat plasticul si experianta de pescuit cu fire mono

Nu exista o regula, depinde de cum se haneste si directia atacului, oricum am avut multe momente cand plecau lateral cu firul pe distante mari fara sa existe ceva palpabil pentru ca e obligatoriu sa pescuiesti cu fir detensionat.

Imi amintesc de niste pescuituri pe niste baltoce(Bitina) cand se prindeau cu sutele salai amestecati cu strapi si mai mult de 50% din atacuri erau vizibile doar pe fir care la mine era doar mono.

Topicul asta spune mult de nivelul la care este practicata tehnica asta , care se pare apartine majoritar celor care fac parte din old school.

Nu intamplator cam toata lumea este disperata de blankuri HM, fire textile , super mulinete , un pescar care stie bine tehnica prinde fara probleme cu un par asortat cu un mono de calitate si in multe situatii mai bine decat un pescar care nu cunoaste tehnica dotat cu cele mai senzitive ustensile.

Cu cat prezentarea va fi mai naturala dictata de grosimea( si alte proprietati ale firului) si gramajul mic, cu atat salaii se vor pacali mai bine :wink: Tehnica este foarte eficeinta cand vantul nu este turbat sau bate din directii favorabile.

Mai spun decat ca mono la salau a castigat etape in AVP si a transformat zile care pareau neproductive cu fire textile in cateva ore cu zeci de salai punctabili.

In utimul timp am pescuit cam mult cu fire textile ceea ce pentru mine a fost un experiment care m-a invata inca o data ca lansetele rapide si puternice sunt bune doar in unele cazuri si regula nr 1. este prezentarea nalucii. Blankurile HM si fire textile de ultima generatie sunt bune te informezi rapid despre configuratia lacului.dar nu sunt nr.1 pentru calitatea pescuit decat in unele situatii de pescuit.

Realitatea este ca pana in 2012 am pescuit aproape exclusiv cu fire mono la salau si au fost situatii cand pesti refuzau prezentarea cu fire textile si am prins zeci de pesti trecand pe mono cu naluca si gramaj identice.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 31 Mai 2014, 10:29

cum adica "cu fir mono" la salau??? adica tot firul mono? DE CE? :lol: care ar fi avantajul?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 31 Mai 2014, 11:22

Inainte sa-ti raspunda Cristi ,uite o parere personala : tot timpul am un tambur cu fir mono ( culoare vizibila) la mine.De ce? Pur si simplu am observat ca prezentarea nalucii difera fata de textil.Vorbesc de aceeasi naluca,gramaj ,mod de recuperare .Mai ales pe balti ,cu apa mica , mono este in stare sa faca diferenta! Mai ales daca nu bate un vant nabadaios :P Chiar si pe ape curgatoare .De altfel , daca as reusii sa mai prind odata salaii care i-am prins in Mures, cu mono (ca textil era greu tare sa gasesti...), cred ca as crede ca sunt in alta tara :lol: Ce ma deranjeaza insa, sincer, pescuiesc din pacate tot mai putin cu mono si asta din comoditate,naluci pierdute mai putine,etc. :cry: Insa ,dupa parerea mea, mono are locului lui de cinste in pescuitul nalucilor! Ma rog,eu poate sunt din generatia aia ...mai veche...depasita :headbash:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 31 Mai 2014, 11:50

aaa... pai io de fapt numai cu mono pescui... leader binenteles... :lol: in rest nu inteleg de ce ar pescui cineva la salau cu tot firul mono... :roll: doar cineva care nu stie sa faca noduri... :lol:

mariusshobo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mariusshobo » 31 Mai 2014, 12:59

Pescuiesc cu multifilament si leader din fluoc. Pe balta am avut unele atacuri extrem de fine, care le-am simtit in bat dar au fost insesizabile vizual pe fir. Invers nu s-a intamplat, adica sa vad atac dar sa nu il simt in bat.
In general urmaresc firul din obisnuinta (am pescuit mult la salmonide cu mushte artificiale). Pe vant in rafale si valuri urmaresc firul pentru a tria semnalele false. Dar pe calm ma uit stanga-dreapta, in speranta ca poate identific semnale ale pestelui care se hraneste.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 31 Mai 2014, 13:06

Zamfi tu stii ce trebuie pentru ca ai pescuit mult cu mono in perioada in care firele textile lipseau , din noua generatie nu stiu cati sunt cei care stiu cu ce se mananca pescuitul cu mono.

Cateva din partidele in care pescuitul cu monofilament a facut diferenta si perioada cand pescuiam exclusiv cu mono

http://conceptcustomrods.ro/salai-de-canicula/

http://conceptcustomrods.ro/valea-mosti ... -cu-dinti/

http://conceptcustomrods.ro/salaii-salb ... a-argovei/

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 31 Mai 2014, 13:41

Pai intre ce a facut diferenta daca pescuiai exclusiv cu mono? :roll:
Firul textil a fost cu mult inaintea firului mono, deci cat de oldschool sunteti mai fratilor??? :lol:
Tot nu m-ati convins ca are ceva de-a face firul mono cu pescuitul salaului, mai mult decat sub forma de fluorocarbon si pe post de leader....
Deci concret, care ar fi avantajele cu fir mono ca fir principal ca io nu prea le vad? Flutura mai bine in vant pentru ca-i mai gros? :lol:
Sau ii mai bun pentru ca-i mai elastic? :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 31 Mai 2014, 13:56

Personal nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Insa sa stii ca sunt multi care nu stiu sa ...faca noduri :lol: Unii care chiar au aratat ca stiu sa pescuiasca.De avantaje nu te vei convinge decat singur ,zic eu .Sau poate ca nu o sa gasesti nici un avantaj.Dezavantajele firului mono sunt mult mai usor de sesizat ,perfect adevarat! Insa sunt convins ca iti dai seama ca o naluca va evolua putin diferit ,in ansamblu , daca este "tractata " de un fir mono sau de unul textil. Dar in fine ,parerile personale de obicei se iau ca atare ,astfel incat ...fir intins! Mono sau textil! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 31 Mai 2014, 14:22

Adi G scrie: in rest nu inteleg de ce ar pescui cineva la salau cu tot firul mono... :roll: doar cineva care nu stie sa faca noduri... :lol:
la ce-ti trebe sa- ntelegi?!
si nici nu incerca :lol:
lasa asa, nu-ti bate capul :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns