onesti scrie:E binisor, da' cand ma gandesc la somnii aia uriasi din Romania.....
Iar eu cand ma gandesc la preturile sculelor si calitatea de pe acolo,Rapala,Loomis,etc....sa fim seriosi....
..una i taratu si alta i zburatu

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
onesti scrie:Eu am considerat pescuitul pur o placere. Si pe St.Lawrence si pe Siret. Si cu mulinete de bazar si cu scule ceva mai rasarite.
Ideea-i, cred eu, sa te bucuri la max de pescuitul in sine, de gasca de prieteni, de eliberarea unui peste sau de gustul sau, sa te bucuri de natura chiar daca in unele locuri poate e in curs de degenerare, eventual sa ai partea ta la imbunatazirea conditziilor de pescuit, etc
Think Pink!
onesti scrie:Ai dreptate.
Si ca tot vorbeai de pastrav mare, incearca sa gasesti niste linguri asemanatoare ca profil cu cele din linkurile mele. Daca le gasesti in magazin de gata (krocodile sau fjord spoons) e foarte bine. Daca nu, potzi apela la unii fabricantzi autohtoni care pe mine m-au impresionat placut.
Numai bine!
Fario_nebunu scrie:Pastrav gigantic ziceti voi?
Uitati ce am vazut eu cu ochii mei - un pastrav de lac prins pe Vidraru in 2004, avea 6 kg si a muscat la o montura cu peste viu (oblete parca) pe fir de 0,30 si plumb culisant. Patronul pensiunii din Oiesti unde am stat eu a prins unul de 9 kg dar....la plasa de aceea nu va recomand sa faceti ca el, si-asa sunt destui "plasari" care in loc sa stea la racoare vin sa isi faca "numarul" pe apele patriei! Deja a fost prins si i s-au confiscat niste zeci de metri patrati de plasa monofilament!
Pe rau - Bistrita langa Vatra Dornei, in 2002, pastrav indigen (parca asa tin minte) de 3 kg prins la borscutza vie pe fir de 0.25, intr-o bulboana adanca, sub o radacina scufundata, de un tip din Suceava.
Eu am prins de maxim 800 gr pe Raul Mare, la lingura Mepps nr 2 (gold cu puncte rosii) dar un satean in varsta bracona seara si noaptea cu fir de aspirator dintr-un fel de fibra de polistiren impletit si un carlig mare pe care pune o broscutza de padure sau o zglavoaca. Venea dimineata si gasea pastravul priponit acolo, pe jumatate mort. El zicea ca a prins si de 2 kg dar baietii din zona afirmau ca nu s-a mai vazut mai mare de 1 kg pe Raul Mare de cel putin 8 ani adica de la viitura catastrofala din 1999! Eu pe cine sa cred?
Nu mai are rost sa spun ca de cand l-am surprins aruncand priponul am venit de vreo 2 ori si i l-am scos din apa, am taiat firul etc. De reclamat la padurar nu avea rost pentru ca se avea f bine cu padurarii din Rau de Mori (bea cu ei de cadeau sub masa![]()
) asa ca tot eu as fi avut probleme!