cu ce dam la raci?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

cu ce dam la raci?

Mesaj de ovi_vl » 28 Apr 2011, 19:28

salutare! acum 2 veri am prins din greseala un rac la rama ,si cum sunt un mare consumator de ciudatenii ,l am luat acasa l am fiert cu 2 capatani de usturoi si a fost tare delicios :oops: Acum am vazut un documentar despre fermele de raci din louisiana,si am observat cat de apreciati sunt racushorii din punct de vedere culinar pe acolo.Pentru inceput as aprecia daca mi ar da cineva o indicatie unde pot gasi in bucuresti raci vi,iar pe viitor as vrea sa mi explicati cum sa construiesc o capcana( genul celor de pe discovery cu care prind aia crabi ,dar mai mica) pentru racii autohtoni :D sper sa nu sara cineva cu c&r pe mine :))

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 28 Apr 2011, 19:58

cu bucati mari de broasca, legate de undita, fara carlig, se prind singuri, singura chestie e ca dau drumul la broasca cand ii scoti din apa, trebuie sa bagi minciocul sub ei cat sunt inca aprox la 20 cm in apa
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 28 Apr 2011, 20:27

Cum mergi spre Oltenita din Bucuresti,dupa Frumusani sunt baltile Parlita care erau pline de raci prin 98'. Acum nu mai stiu ce mai e pe acolo,dar daca te lasa administratorii baltilor poti sa prinzi cum ti-a explicat adrian25,sau cel mai simplu cum fac localnicii:pun in halau carne stricata si acolo se aduna racii.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Apr 2011, 12:43

De ce nu incercati sportiv, la vobler sau twister? :lol:

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 29 Apr 2011, 17:51

Fario_nebunu scrie:De ce nu incercati sportiv, la vobler sau twister? :lol:
:lol: offtopic ,dar mi ai adus aminte despre o emisiune romaneasca de pescuit,in care un spinnerist explica cu patos cum ca, vobleru imita un peste mort :D

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 30 Apr 2011, 14:30

acum destul de multi ani, am prins, pe un rau de munte cu apa cristalina, in niste locuri unde aproape nu era cu rent si unde vadul avea in jur de 1.5m adancime, cei mai mari si mai buni raci pe care i-am mancat vreodata, la rotativa! apa fiind limpede, lasam rotativa pe fund, iar ei, din curiozitate, intindeau clestii si apucau lingura. eu il scoteam. puteti sa o numiti japca, dar au fost gustosi!
:lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Apr 2011, 14:45

o creanga, o atza si o bucata de carne , vezi racu, io pui la nas, se agatza de ea si il extragi , daca scapa ii mai dai la nas ca o ia si a doua oara :lol: :lol: :lol:

cica se aduna si la o cutie de pate gaurita :)

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 30 Apr 2011, 18:00

.....prin metoda clasica.......iei o blana de oaie ,care nu este dubita......si o lasi intr-un loc cu apa mai adanca(bineinteles intr-o balta care stii sigur ca are raci).......eu prindeam raci pe Valea Argovei la mann`s.......

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 30 Apr 2011, 20:50

La Bezid am prins cu vobler de 3 cm cautand cleni pe langa maluri, dar probabil accidental ... pe vremuri un cos mare ( de cules porumb) cu ceva carne in el, bagai in apa si scoteai peste cateva ore plina de raci, acum cred ca ar merge cu plasa de prins pestisori din acela de 1x1 m ma gandesc, personal nu am folosit si nici nu am de gand ...

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 17 Mai 2011, 15:31

Fario_nebunu scrie:De ce nu incercati sportiv, la vobler sau twister? :lol:
Salut,
Ar fi o idee :)))
Daca vrei sa prinzi raci, credema, din cate vad u te pricepi deloc; se pot prinde cu mana din paraiele mai mici cu simnt si atentie , iar unde adancimea nu permite prinderea de sub pietre sau radacini a racilor , poti folosi un bat cu fir si carlig de care agati o bucatica de sub 1 cm de slanina (daca stii ce este asta) si cu simnt o "livrezi" la subiect. Garantat nu ii da drumul numai trebuie sa astepti 2-3 minute sa o savureze si credema este al tau pe veci !!!
Fir Intins!

Scrie răspuns