Valea lui Iovan
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Valea lui Iovan
Ce stiti de lacul Valea lui Iovan?Eu am pescuit doar la primul lac de pe Cerna(7 izvoare) si am prins doar clean desi am auzit ca se mai prinde cate un pastrav mare rar.Este mult caras si biban soare in lac (in 97 am prins eu la stationar destui).La Valea lui Iovan n-am fost niciodata.Am auzit de la un coleg de la Ponoare (nepescar) ca il seaca periodic/anual si oamenii au diverse culturi pe zonele desecate.Daca e asa,nu cred ca ar fi prea mult peste inn lac.Stiu ca se populase cu lostrita prin anii 80.
-
- veteran
-
- veteran
-
- veteran
Am fost la Valea lui Iovan.Peisaje superbe,n-am reusit sa ajung la izvoarele cernei fiindca drumul de contur era prabusit la jumatatea lacului,si nu puteam trece cu masina.O apa prea calma,fara vant,o tenta albastruie a apei,cu limpezime mare,se vedeau cleni fantomatici pe langa maluri,am prins unul.N-am vazut nici o mizerie umana(pungi,sticle) ceea ce arata izolarea locului.Lacul e mare si ai nevoie de o barca.Amicul meu a avut trei prezentari si o captura de pastrav de lac marunt(300 gr) de culoare spalacita,probabil adaptarea la habitatul sarac subacvatic.Am vazut in zona barajului spre seara ceva mare rapind,urmarea un clean la suprafata apei,si dupa vreo 4-5 evadari disperate ale pestisorului,l-a inhatat.De fapt pestisorul nu era asa de mic,avea ca 15-20 cm,cred ca era clean.Mi-ar placa sa cred ca a fost o lostrita,dar mai probabil un pastrav mare.
-
- veteran
Care ocol silvic?Scria pe o tablita la baraj "Rezervatia Domogled,nu campati,nu faceti focul,nu traversati barajul,etc" dar nu scria pescuitul interzis si nici nu pomenea de vreun ocol sau vreo taxa.Oricum din start nu aveam de gand sa ma interesez pe undeva de chestiile astea,pt. ca am cartonasul si conform legii noi nu platesc nimic in plus. Acolo n-am intalnit decat un batran cu bicicleta,doi baieti care culegeau ciuperci si inca vreo trei persoane care culegeau zmeura si fragute.Mi-au spus ca singurii turisti care vin se duc la coada bratului lateral singura zona mai accesibila ,la gratare.
-
- veteran
Cerna sat e o chestie mica ,un catun.Am citit undeva ca e o asezare aparuta recent in timpul primului razboi mondial.Presupun ca si pe lacul asta poti pescui doar pe baza cartonasului,cel putin pana la vreo lege viitoare oficiala.Cred ca la coada lacului sunt niste sate prin apropiere,si imi inchipui ca aici s-ar bracona mai mult ca pe lac,spre baraj ,unde n-am vazut efectiv urme de turisti.
Re: Valea lui Iovan
as vrea sa merg pe valea cernei imediat ce se va incalzi vremea si va fii prielnica pescuitului in zona, a mai fost cineva pe acolo la pescuit? care sunt conditiile de pescuit? taxe, drum, monturi