Pasarea - 10 km de la iesirea din Bucuresti, spre Calarasi

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Ati contribui la popularea unui lac cu stiuca?

da, in mod rezonabil
18
67%
da, dar nu Pasarea, propun altul
6
22%
nu stiu / nu cred
3
11%
nu, nu cred ca este legal
0
Niciun vot

Voturi totale: 27

piticu
veteran
veteran

Pasarea - 10 km de la iesirea din Bucuresti, spre Calarasi

Mesaj de piticu » 14 Oct 2004, 14:51

ce parere aveti de aceasta balta? zona arata bine, padure, lac, manastire, nu am putut afla inca ce statut are balta, auzindu-va pe voi cu repopularile mi-a facut cu ochiul o asemenea idee (am cumparat un teren la un minut de lac, zona e superba) deci sunt disponibil pentru un studiu de caz pe cel putin 20 de ani de-acum incolo, cu mare placere voi putea raporta saptaminal :lol: .
va propun si un sondaj in acest topic, sper pina la urma sa facem treaba asta undeva.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 15:26

cred ca Pasarea apartine de o asociatie, nu stiu daca s-ar bucura de popularea ta cu stiuca
trebuie vorbit cu administratorul unei balti inainte sa facem ceva, toate baltile au administrator legal
eu m-as baga, daca asociatia ne permite, balta este pazita si or sa ne lase sa pescuim acolo din barca peste 2-3 ani

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 14 Oct 2004, 15:43

sigur apartine de vreo asociatie, am vazut pe mal niste lansetari stationari dar nu am intrebat, o sa intreb pe la primarie in Branesti...
dar poate o fi de acord, po' sa stii?
io as fi!
sa imi aduca unii gratis? heh pai sigur taica, poftiti!
balta e sigur mai frumoasa ca gostilele, de salau nu cred ca are vreunu, tzin minte ca era plina de platici... :(

mie imi miroase a ceva rapitor, normal ar trebui sa se poata cu barca... aste trebuie sa aflu io...

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Oct 2004, 15:47

Am auzit acum vreo 3 ani ca una din baltile de la Pasarea (cred Pasarea 3) urma sa fie populata pt stiuca (sau fusese populata si urma sa fie deschisa). Din ce stiam eu, ar fi fost singura de acest fel de lg Bucuresti.

Piticule, cat a fost terenul /mp ?
E cu deschidere la lac au ba?

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 14 Oct 2004, 16:00

phiiii daca e asa satz dea Dumnezeu sanatate costica!

Balta asta de linga care am luat eu terenu e ultima, dupa ea mai e un stavilar si dupa stavilar stuf si gata. sper sa fie pasarea 3. nu vazui d-ai nostrii pe ea... numa' ciortanari cu 9 lansete, burta mare si manele in cielo.

heheheh - 'ai poate avetz vreunu cielo si mi-o tragetz, ia!

11 euro pa metru, cu actele ma duce mai sus oleaca, e 26 x 50 pe deal, daca sunt 50m pina la lac. mai aproape nu se poate in zona aia ca intre drum si lac e zona de protectie...

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 14 Oct 2004, 16:05

Am si eu o intrebare (mai multe, de fapt): care ar fi shpilul sa populam balta lu' nu'sh cine? Unu la mana: daca se afla o sa vina toti gorobetii cu rotative si oscilante made in Gipo si le curatza instant! Doi: ala in balta caruia care se baga "materialul didactic" va garanteaza ca veti pescui dupa aceea la stiuca C&R fara sa platiti taxa de mamaligari? Trei: cine stie de cate ori va fi navodita apa aia in urmatorii 5-10 ani (cam atat le-ar trebui unor stiuci ca sa ajunga la dimensiuni onorabile, nu?)

Deci: m-as baga daca cineva ar putea sa-mi raspunda macar partial la aceste dileme! Doar ca gest nu inteleg miscarea! Aaa... si inca o treaba: din cate stiu eu exista un oarecare echilibru natural in fauna unui lac unde mana omului nu a pus piciorul. Noi ce drept avem sa dam peste cap acest echilibru?!? Asta in cazul in care o asemenea balta ar mai exista undeva in jurul bucurestiului...
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 16:10

eu ma gandeam la Snagov
nu o pazeste nimeni dar nici nu o goleste nimeni
este o balta buna pentru stiuk, are superconditii acolo
accesul e la liber, intrii cu barca si iesi cand vrei fara sa te intrebe nimeni nimic, probabil va ramane asa
e aproape de bucale ( pentru bucuresteni )
500 mi caciula nu e un capat de tara, vedem cati ne strangem, in loc sa mergem la pescuit intr-o duminica facem treaba asta, chemam si revistele si emisiunile de pescuit, facem o fapta buna, sensibilizam lumea putin

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 14 Oct 2004, 16:15

intradevar la aceasta ora nu avem raspuns la intrebarile astea, nici garantii nu am avea ca aia nu o navodesc de nu stiu cite ori pe an...
ar fi doar o incercare, deh...
are cineva balta lui privata dintre noi?
particip cu placere si contribui la populare miine chiar.

la echilibrul ecologic m-am gindit si eu dar inca nu am o parere clara. dezastru ar fi sa bagi soretzi...

stii, dupa inundatii mari dunarea se retragea si lasa ochiuri pline cu toti pestii... in toamna in ochiurile astea numai stiuca mai era (ii minca pa ceilanti dragutza, ce sa faca saraca, se canibaliza si pe sine, deh)

intr-o balta intinsa nu cred ca ne putem astepta la asa macel ecologic, natura se auto regleaza in timp. I guess... :?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Oct 2004, 16:17

trombonezule, m-ai omorat cu ecosistemul
esti tare de tot frate
pai tu vb de ecosistem, intr-o balta cum e Pasarea care nu mai e naturala de o suta de ani ?
pai tu ai idee de cand se practica piscicultura in balti, in Romania ?
pai in aia nu mai e ecosistem de cand se face asa zisa " piscicultura ", adica au omorat rapitorii si au populat la greu cu carasel, ciortan si chinezesc
ce ecosistem crezi ca or sa distruga stiucile ? sa manance din puietul de chinezesc ? who fuckin' cares despre chinezesc ? pai chinezescu e invadatoru care a distrus ecosistemul, nu stiuca
frate, nu suntem la rex hunt aicea sa vb despre vreun rau din australia, suntem pe o balta la Romania, wake up......
vorbesti despre ecosistem acolo unde exista un ecosistem, nu intr-un bazin piscicol
si chiar daca exista un ecosistem acolo, stiuca este locatarul natural al unui lac de ses la Romania, vorbim deci despre reaparitia ecosistemului nu despre afectarea lui

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 14 Oct 2004, 16:29

Nu sariti cu bata mah! Io am pus intrebarile care ma rodeau pe mine... am precizat ca ma bag la "po(scuzati)pulare" iar snagovul chiar pare sa fie o locatie buna... Putem vorbi cu aia cu vilele sa-i rugam sa nu mai deverseze kkt din vile direct in apa!??! :roll: De cate ori am vanat stiuca acolo si am venit acasa fluierand numai de ciuda as baga stiuci...
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright

Scrie răspuns