Va salut stimati colegi.
Sunt din Alba Iulia iar pe data de 14 Iulie am rezervare la pensiunea Arinis, la Colibita. Voi sta acolo o saptamana si principala activitate (a mea, nevasta sa fie sanatoasa) va fi pescuitul. Ce vreau sa va intreb; detin permis de pescuit la o asociatie privata din AB, Asociatia Pescarilor Sportivi Alba, platit, totul la zi ... ce se intampla atunci cand voi vrea sa pescuiesc in Colibita ? E valabil ? Sa opresc in drum spre lac la AJVPS Bistrita sau cum se numeste pt. o autorizatie de o saptamana ? Se plateste direct pe lac taxa/zi ?
Multumesc in avans,
Cu stima, Radu Pop.
LACUL COLIBITA BISTRITA-NASAUD
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Da
Fost, vazut, pescuit ... frumos lac !
Clean la vobler, caras la rama, obleti altoiti cum n-am vazut niciodata pe Mures la vierme, cate un porcusor.
Ce m-a impresionat a fost faptul ca pescuind la "fund" cu 2 carlige la rama, la o lansare firul nu statea intins, am zis e pestele ! ... am recuperat, intr-un carlig aveam un caras elegant iar in celalalt surpriza ! ... un biban pe la 12cm. Nu ma asteptam. Cu atata rapitor nici nu ma mir ca oblete sub limita legala n-am prins.
Fir intins si sa traiasca nea`Tinu de la pensiunea Arinis.
Clean la vobler, caras la rama, obleti altoiti cum n-am vazut niciodata pe Mures la vierme, cate un porcusor.
Ce m-a impresionat a fost faptul ca pescuind la "fund" cu 2 carlige la rama, la o lansare firul nu statea intins, am zis e pestele ! ... am recuperat, intr-un carlig aveam un caras elegant iar in celalalt surpriza ! ... un biban pe la 12cm. Nu ma asteptam. Cu atata rapitor nici nu ma mir ca oblete sub limita legala n-am prins.
Fir intins si sa traiasca nea`Tinu de la pensiunea Arinis.
Re: re
Mai nou am vazut saptamana trecuta 2 skijet-uri pe Colibita. Oare ce trebuie facut sa dispara astia cu motoarele cu ardere interna ? Sincer as vrea sa fac o plangere/sesizare .... insa cred ca ma voi lupta cu morole de vant.
tavi4400 scrie:da,se prinde salau pe lac,chiar exemplare frumoase,deci sunt destui.pastrav iara este,am prins recent,cat despre manelisti si mizerie e adevarat(au multe in comun),imi pare rau ca s-a ajuns in asemenea hal...plus ca cineva cu o barca cu motor cu ardere interna circula in voie fara sa fie sanctionat,daca citeste cineva care lucreaza in cadrul unei autoritati competente il rog sa faca ceva,nu am platit taxa acea sa ma uit cum isi bate joc cel din barca si polueaza natura.evident unii au alte reguli.normal eu sunt fraier ca sunt corect si platesc pe o barca cu motor electric dublu decat o barca cu motor pe benzina de exemplu,nu invers.Ma uimeste tara asta,toate sunt pe dos.chiar si in Colibita ce odinioara era un lac superb,un colt de rai,un loc unde mergeai din placere sa prinzi un pastrav,un clean,fara sa fi stanjenit de maneaua lui vecinu',pontoanele abuzive de pe mal,si evident mizeriile din apa.cu placere as plati inca o taxa suplimentara fata de cea care se percepe si nu se face nimica,doar sa se ocupe cineva de asta,....desi nu e normal.asta e,bucurati-va cat mai puteti
atv-urile
nu cred ca avem ce sa le facem,lucrez ca inginer in constructii chiar la firma care a construit barajul,si am pus destule intrebari unde sa fac o plangere,avand si poze cu indivizii.sunt aceiasi care urca cu motocicletele si atv-urile in rezervatia naturala de pe muntele din apropiere,din cate am inteles isi permit sa plateasca o amenda o data la ceva vreme doar pentru distractie.chiar unul dintre indivizi a oprit ski-jet-ul dupa ce era sa ma rastoarne din barca si a spus : aicea nu e peste maaaaaa.deci iti imaginezi nivelul intelectual cu care ai de-a face.personalul care are grija de baraj are in dotare o barca din lemn cu vasle,iarasi nu vad cum i-ar legitima.din cate am citit populatia de pastrav e sensibila la poluare,deci ma astept sa nu mai gasesc asa ceva in cativa ani.singurul luru daunator ar fi cica vibratiile care se propaga de la motorul cu ardere interna catre baraj,dar nu exista o lege in romania in sensul asta ,asa ca putem sta linistiti,razbunarea nefiind o solutie prea inteleapta.numai bine
In legatura cu circulatia pe lacurile de munte cu motoare termice avem si noi in Jud Cluj aceeasi problema pe lacurile Tarnita si Belis-Fantanele fapt pentru care am lansat o petitie on line pe care am adus-o la cunostiinta guvernului si a Agentiei de mediu.
Toti au dat spre analiza altor organe situatia - Agentia de mediu la Prefectura, Guvernul la ministerul de interne si la ministerul Mediului fara a avea ceva concret.
Am retrasmis sesizarea noului Guvern;- Emil Boc stiind exact ce se intampla fiindca si dansul facea baie in acest lac cand locuia in Rachitele.
asteptam mai departe raspunsuri dar nu abandonam.
Tot demersul este pe forum la Petitie impotriva ................
Va asteptam sa va alaturati acestui demers si sa-l extindem si asupra lacului Colibita cu toate ca acest lac nu a fost declarat cale navigabila insa prin petitie am cerut sa se stabileasca organele de control care vor fi abilitate sa supravegheze aplicarea legii daca ea va fi data.
Adrian
Toti au dat spre analiza altor organe situatia - Agentia de mediu la Prefectura, Guvernul la ministerul de interne si la ministerul Mediului fara a avea ceva concret.
Am retrasmis sesizarea noului Guvern;- Emil Boc stiind exact ce se intampla fiindca si dansul facea baie in acest lac cand locuia in Rachitele.
asteptam mai departe raspunsuri dar nu abandonam.
Tot demersul este pe forum la Petitie impotriva ................
Va asteptam sa va alaturati acestui demers si sa-l extindem si asupra lacului Colibita cu toate ca acest lac nu a fost declarat cale navigabila insa prin petitie am cerut sa se stabileasca organele de control care vor fi abilitate sa supravegheze aplicarea legii daca ea va fi data.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?