Canalul Dunare - Marea Neagra
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Canalul Dunare - Marea Neagra
cred ca la noapte voi pescui la somn la stationar pe canal
a mai fost cineva in ultima vreme pe canal ?
a mai fost cineva in ultima vreme pe canal ?
am fost la canal, am dat peste noapte si ceva dimineata
peste noapte am luat un salau la twister si un somotei la lipitori, apoi pe la 5 dimineata a venit o barja pe la 20 m de mal si ne-a facut praf toate firele
am mai pescuit dimineata vreo ora, cand am avut 2 atacuri la un popper, avat sau stiuca
un prieten a prins o stiuca la rotativa
nu prea am insistat, eram destul de obositi de peste noapte si am pleca devreme
ca idee, dimineata erau destul de multi avati care sareau pe mijloc si nu numai, dar n-aveau de gand sa atace nalucile
in ierburile de langa mal erau stiuci si bibani care fugareau puietul, dar era dificil de pescuit, era plin de iarba pe suprafata
peste noapte am luat un salau la twister si un somotei la lipitori, apoi pe la 5 dimineata a venit o barja pe la 20 m de mal si ne-a facut praf toate firele
am mai pescuit dimineata vreo ora, cand am avut 2 atacuri la un popper, avat sau stiuca
un prieten a prins o stiuca la rotativa
nu prea am insistat, eram destul de obositi de peste noapte si am pleca devreme
ca idee, dimineata erau destul de multi avati care sareau pe mijloc si nu numai, dar n-aveau de gand sa atace nalucile
in ierburile de langa mal erau stiuci si bibani care fugareau puietul, dar era dificil de pescuit, era plin de iarba pe suprafata
am incercat de dimineata la pescuit.din pacate am plecat cam tirziu din cauza coechipierilor prima locatie:un brat al canalului D-MN situat la iesirea din Ovidiu , intrarea fiind inainte de podul de acces in localitate dinspre Bucuresti.am fost cit mai in stinga podului pentru ca in dreapta se dadea la plasa. in mijlocul canalului sarea stiuca mare , iar la un moment dat a sarit de vreo doua ori ...ceva gigantic
(unul din parteneri zicea ca sare somnul
se poate
)in rest caras si ciortan (la altii ca la mine sufletu).dupa ce l-am scapat pe unul dintre colegi in apa (apropo, vedeti ca e foarte adinca apa,incepe de la 4-5m foarte aproape de bolovanii de pe mal ) si mi-am pierdut un vobler (iarba mare de-a lungul canalului , probabil de aia nu dadeau cu plasa si in stinga) ne-am mutat la o balta numita Sibioara. am mers pe drumul spre Tulcea pina la indicatorul spre satul Sibioara,in care odata ajuns se vede si balta.este intinsa pina la Navodari si se poate pescui si din partea aceea(200000 taxa pt. ca acolo e crescatorie , dar are mai mult peste pajnic) in timp ce prindeam de zor (experienta) si glumeam cu "innotatorul" grupului ca aici e apa mica a inceput sa bata vintul din larg inspre malul nostru.nu a mai muscat nimic (daduse bibanul vreo doua muscaturi )asa ca am plecat, cu gindul sa revenim sub auspicii mai bune. 

Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
smecheria pe canal e urmatoarea:
- intrii pe canal , lasi masina si o iei frumos pe mal si pescuiesti din loc in loc, trebuie sa mergi km pe jos, pescuind
incerci la oscilanta, rotativa, vobler, popper
iti poate da avat ( chiar de pe capatul lanseului, pana la marginea ierburilor ) sau stiuca si biban ( la marginea ierburilor sau in ochiurile de apa din ierburi )
- intrii pe canal , lasi masina si o iei frumos pe mal si pescuiesti din loc in loc, trebuie sa mergi km pe jos, pescuind
incerci la oscilanta, rotativa, vobler, popper
iti poate da avat ( chiar de pe capatul lanseului, pana la marginea ierburilor ) sau stiuca si biban ( la marginea ierburilor sau in ochiurile de apa din ierburi )
asa e maestre!
totusi locusorul ala o sa-l mai vizitez ca prea mi-a placut ce am vazut sarind acolo
am ramas nelamurit cu somnul: poate si el sa sara precum stiuca sau avatul? nu de alta, dar daca ce am vazut sarind acolo era stiuca
tre sa iau si toporu cu mine
intre timp m-am interesat, bratul asta de canal se varsa in lacul Sudghiol(sau lacul Mamaia) iar la interferanta lac/canal se fac capturi frumoase atit la rapitor cit si la pajnic ( normal , unde e mincare sunt si mincai
)
unde mai pui ca nu se plateste taxa , daca ai permis e suficient (desi spuneau bastinasii ca vine control o data pe an , iarna
)problema este ca se mai da la plasa caz caz in care nu prea mai musca nimic.

totusi locusorul ala o sa-l mai vizitez ca prea mi-a placut ce am vazut sarind acolo

intre timp m-am interesat, bratul asta de canal se varsa in lacul Sudghiol(sau lacul Mamaia) iar la interferanta lac/canal se fac capturi frumoase atit la rapitor cit si la pajnic ( normal , unde e mincare sunt si mincai

unde mai pui ca nu se plateste taxa , daca ai permis e suficient (desi spuneau bastinasii ca vine control o data pe an , iarna

Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
bivanus, sare si somnul de n'ai treaba, si nu ca sa vaneze, pur si simplu a stat in apa atat de mult timp impreuna cu pasnicii pana a imprumutat din obiceiurile lor
Referitor la sariturile somnului, pescuiam sub un baraj asta toamna, am prins niste strapi si au oprit baietii turbinele. Exact pe pragul unde pescuiam eu au inceput sa sara pret de vreo 5-10 minute niste somni, se intorceau de'ti era mai mare dragul
De ce nu mi'au dat in twister cat timp a curs? Or fi iesit din ferestre cand au oprit turbinele? Oricum, majoritatea dintre noi am fi surprinsi sa vedem ce e pe fundul apei unde pescuim, la pesti ma refer.
Inca o chestie interesanta, cand se prindea la viu anul trecut in vara la rusanesti, seara spre noapte se prindeau si somni. Eh, in rastimpul in care se prindeau somni nu mai tragea salaul, absolut deloc. De fiecare data
Numai bine!

Referitor la sariturile somnului, pescuiam sub un baraj asta toamna, am prins niste strapi si au oprit baietii turbinele. Exact pe pragul unde pescuiam eu au inceput sa sara pret de vreo 5-10 minute niste somni, se intorceau de'ti era mai mare dragul

Inca o chestie interesanta, cand se prindea la viu anul trecut in vara la rusanesti, seara spre noapte se prindeau si somni. Eh, in rastimpul in care se prindeau somni nu mai tragea salaul, absolut deloc. De fiecare data

Numai bine!
Stiu Dane, asta ziceam, ca somnul este un peste care cand se hraneste o face mult mai frenetic decat avatul, desi nu tot timpul la vedere
Acum vreo cativa ani am stat in Agigea la o gagica vreo 3 saptamani, si m'am invartit mult timp pe langa canalul de la ecluza. Era plin de fitofag, dar am vazut si namile de somn intorcandu'se pe mijloc, numai bine sa ma oftice ca n'aveam cu ce pescui
Numai bine!

Acum vreo cativa ani am stat in Agigea la o gagica vreo 3 saptamani, si m'am invartit mult timp pe langa canalul de la ecluza. Era plin de fitofag, dar am vazut si namile de somn intorcandu'se pe mijloc, numai bine sa ma oftice ca n'aveam cu ce pescui

Numai bine!