As dori sa stiu mai multe despre construire unui HELESTEU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
As dori sa stiu mai multe despre construire unui HELESTEU
Sa incep cu inceputul am unteren pe care nu cresc decat buruieni , stuf si papura pentru ca pe perioada de vara exista un canal de irigatie de unde se infiltreaza apa si apa balteste , asa fiind o iubitoare a pestelui m-am gandit ca as putea face ceva pe acea suprafata de teren este vorba de 30m lungime /25-30 m latime .
Daca me puteti ajuta cu unele sfaturi as fi f bucuroasa
VA MULTUMESC
Daca me puteti ajuta cu unele sfaturi as fi f bucuroasa
VA MULTUMESC
DESPRE HELESTEU
DECI IN PRIMUL RAND AS DORI SA-L POPULEZ CU CRAP , CARAS ,
- LA CE ADINCIME AR TREBUI SAPAT SI MAI ALES PENTRU A NU SE INMULTI PAPURA SAU STUF DACA TREBUIE APLICATA VREO SUBSTANTA CARE SA NU DAUNEZE PESTILOR
- DACA PE LATURI ESTE SUFICIENT TASARE SAU ESTE NEVOIE DE ALTCEVA PENTRU A NU SE INFILTRA APA .
-ESTE NEVOIE SI DE EVACUARE APA PARTIAL MACAR LA 1-2 ANI ?
-DACA TREBUIE ADAUGAT SI PIATRA DE RAU PE FUNDUL BALTI SAU NUMAI SAPAT SI TASAT ?
-CAND ESTE BINE DE POPULAT TOAMNA SAU PRIMAVARA
VA MULTUMESC
- LA CE ADINCIME AR TREBUI SAPAT SI MAI ALES PENTRU A NU SE INMULTI PAPURA SAU STUF DACA TREBUIE APLICATA VREO SUBSTANTA CARE SA NU DAUNEZE PESTILOR
- DACA PE LATURI ESTE SUFICIENT TASARE SAU ESTE NEVOIE DE ALTCEVA PENTRU A NU SE INFILTRA APA .
-ESTE NEVOIE SI DE EVACUARE APA PARTIAL MACAR LA 1-2 ANI ?
-DACA TREBUIE ADAUGAT SI PIATRA DE RAU PE FUNDUL BALTI SAU NUMAI SAPAT SI TASAT ?
-CAND ESTE BINE DE POPULAT TOAMNA SAU PRIMAVARA
VA MULTUMESC
SALUT.
Imi place ca esti operativa.
1-Adincimea la care eu am sapat este de 1.8-3 m. La aceasta adincime pestele are si loc de iernat in apa adinca si si loc pentru perioada de vara cu apa mica.
-Cu papura sa nu iti faci probleme ca oricum va apare. Pentru a o mentine sub control poti sa populezi si cu amur care maninca papura. Eu aduc papura din alte parti cite 2 carute pe saptamina pentru amur.
2-Dupa mine marginile trebuie sa fie drepte. De la suprafata solului si pina la luciul de apa trebuie sa fie cam 20-40 cm
3- Nu este nevoie de evacuarea apei . Ea se improspateaza prin pinza freatica.
4- Fundul apei trebuie sa fie natural. In pamintul din fundul apei cu timpul se vor forma diferite microorganisme, viermi , larve , care vor fi consumate de pesti.
5- De populat poti popula oricind. Atentie daca bagi peste mult nu se mai dezvolta si ramin rahitici. Oricum trebuie sa-i si hranesti.
Imi place ca esti operativa.
1-Adincimea la care eu am sapat este de 1.8-3 m. La aceasta adincime pestele are si loc de iernat in apa adinca si si loc pentru perioada de vara cu apa mica.
-Cu papura sa nu iti faci probleme ca oricum va apare. Pentru a o mentine sub control poti sa populezi si cu amur care maninca papura. Eu aduc papura din alte parti cite 2 carute pe saptamina pentru amur.
2-Dupa mine marginile trebuie sa fie drepte. De la suprafata solului si pina la luciul de apa trebuie sa fie cam 20-40 cm
3- Nu este nevoie de evacuarea apei . Ea se improspateaza prin pinza freatica.
4- Fundul apei trebuie sa fie natural. In pamintul din fundul apei cu timpul se vor forma diferite microorganisme, viermi , larve , care vor fi consumate de pesti.
5- De populat poti popula oricind. Atentie daca bagi peste mult nu se mai dezvolta si ramin rahitici. Oricum trebuie sa-i si hranesti.
MULTUMESC PENTRU SFATURI
Inca o data multumesc pentru sfaturi , sper ca la sfarsitul de saptamana sa pot face rost de un utilj sau doua si sa ma apuc de treaba , si inca o intrebare terenul este proprietate personla pentru a face acest helesteu mai este nevoie de vre-o aprobare de la autoritatile locale ?
multumesc inca o data acum incerc sa aflu cat mai multe date despre amur.
multumesc inca o data acum incerc sa aflu cat mai multe date despre amur.
Eu am intrebat la Primarie si mi-au spus ca nu am nevoie de nici o autorizatie.
Cauta axcavator pe senile si cu cupa cit mai mare 1-2 metri cubi ca sa aiba randament.
Atantie va rezulta foarte mult pamint care va trebui sa-l duci de acolo. Eu am avut inchiriate si 2 basculante
Ce tear interesa despre amur
Cauta axcavator pe senile si cu cupa cit mai mare 1-2 metri cubi ca sa aiba randament.
Atantie va rezulta foarte mult pamint care va trebui sa-l duci de acolo. Eu am avut inchiriate si 2 basculante
Ce tear interesa despre amur

DESPRE HELESTEU
Am citit de pe net cat decat despre el(amur) nu stiam ce peste este in zona la noi i se spune cosas sper sa pot face rost de puiet la noi in zona.De saptamana viitoare voi face escavarile sper sa fie bine , multumesc pentru sfatul cu pamatul , il voi folosi la indiguire si mai ales ca sa ridic putin suprafata imediat invecinata.Daca aveti materiale in plus si ati dori sa-mi transmiteti , va multumesc anticipat.Sper sa pot sa-l populez anul acesta daca nu imediat in vara cand va fi apa pe un canal de irigatie din apropriere.
Inca o data va multumesc pentru sfaturi .
Inca o data va multumesc pentru sfaturi .
DESPRE HELESTEU
Inca o intrebare daca se poate pe perioada de iarna fiind un helesteu (balta )noua daca reusesc sa o populez ce se mai adauga ca hrana daca inca nu este stuf, papura sa zice puiet 5kg de amur si inca 5-10 kg maxim crap caras.
In principiu pe timp pe timp de iarna nu trebuie hranit ! Cel mai important este sa faci copci pe timp de iarna ca sa poata sa se ogigeneze cat de cat apa !
Daca vrei poti sa incerci sa ii hranesti unde faci copci cu larve de chironomide ( libelule ) sau cu viermusi desi nu stiu cat de eficienta va fi treaba asta !
Daca vrei poti sa incerci sa ii hranesti unde faci copci cu larve de chironomide ( libelule ) sau cu viermusi desi nu stiu cat de eficienta va fi treaba asta !