Se poate glisa(plana) cu o barca pneumatica fara chila?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Se poate glisa(plana) cu o barca pneumatica fara chila?
Salut pe toata lumea! Sper sa ma poata lamuri si pe mine cineva. Detin o barca pneumatica Kingfisher 240 , cu placa de motor, fara chila. Dimensiuni: lungime exterioara - 240cm, latime exterioara - 140cm , diametru tub - 38cm.Doresc sa achizitionez un motor termic pentru ea. Nu stiu ce sa aleg intre 2,5cp si 6cp maximum suportat de barca.
- semlecangheorghe
- veteran
Ce am citit la adresa mai sus indicata nu prea mi-a fost de un real folos. Barca mea este fabricata in 2008,asa ca tot nu m-am lamurit in alegerea motorului. Nu am folosit niciodata motor la barca. Din cate am citit si inteles pe aici, ce face un 6 cp ar face si un 2,5 cp,adica cel de 6 cp neputand aduce barca in glisare,obtinandu-se astfel o viteza mult superioara (referindu-ma strict la barca mea).Am inteles corect sau nu? Rog cunoscatori sa ma ajute!semlecangheorghe scrie:http://www.wsbteam.com/diverse/kingfisher-275-wsb/
- kuin tauti
- veteran
deci daca nu o ridica nu se merita mai mare de 2,5 ? 
io zic ca voi nu v-ati pupat cu curente de apa puternice ca sa va dati seama de diferenta
atunci sa va vad io cu multe persoane si mult bagaj in barca daca mai ziceti ca-i tot aia si ca nu se merita
diferenta aia de putere face toti bani.... mai ales ca nu-i diferenta mare de pret , kg si consum
nah... fiecare le stie pe ale lui... , io-s f multumit cu al meu de 5 cai !

io zic ca voi nu v-ati pupat cu curente de apa puternice ca sa va dati seama de diferenta
atunci sa va vad io cu multe persoane si mult bagaj in barca daca mai ziceti ca-i tot aia si ca nu se merita
diferenta aia de putere face toti bani.... mai ales ca nu-i diferenta mare de pret , kg si consum
nah... fiecare le stie pe ale lui... , io-s f multumit cu al meu de 5 cai !
- modigliani
- veteran
Eu spun doar atat : fereasca Dumnezeu de glisare ..... fara directie , care-i asigurata de catre chila ( In mare masura ).
Colegul Kuintautti spune lucrurilor pe nume .
Scuza-ma , dar ai inteles total nepotrivit . Una-i glisarea , si fireste , este de dorit atingerea acelui punct , si alta-i puterea de propulsie . Chiar si fara glisaj .andrei vn scrie: Din cate am citit si inteles pe aici, ce face un 6 cp ar face si un 2,5 cp.Am inteles corect sau nu?
Colegul Kuintautti spune lucrurilor pe nume .
Multumesc pentru raspunsuri. Acum am inteles cum sta treaba cu glisarea,nu poate fi vorba de asa ceva la o barca pneumatica fara chila.
Azi ma duc sa fac proba la doua motoare. Unul de 2,5cp si unul de 6cp. Am cu mine si un GPS pentru a putea urmari vitezele atinse cu fiecare motor in parte.Barca o voi incarca cu o persoana=75kg,apoi cu doua=150kg+ceva bagaj si ancore(max.30kg).Locatie - Siret,zona baraj Ciuslea. O sa revin cu rezultate.
Azi ma duc sa fac proba la doua motoare. Unul de 2,5cp si unul de 6cp. Am cu mine si un GPS pentru a putea urmari vitezele atinse cu fiecare motor in parte.Barca o voi incarca cu o persoana=75kg,apoi cu doua=150kg+ceva bagaj si ancore(max.30kg).Locatie - Siret,zona baraj Ciuslea. O sa revin cu rezultate.
Glisare
Eu zic ca nu faci mare lucru indiferent de puterea motorului, si asta pentru ca, viteza la care barca va intra in glisaj este o constanta, iar daca nu poti glisa (iar eu sunt convins ca nu merge fara chila) nu te ajuta cu nimic cei 4 cp in plus, eventual te pot ajuta sa bagi ceva apa in barca...
Fenomenul interesant pe care il poti experimenta la propriu este sa faci Doamne fere vreun looping cu barca, adica pur si simplu sa te dai peste cap....asa ca iti recomand prudenta, si o buna distribuire a greutatii in barca, si mai ales o vesta buna.
Numai bine!
Fenomenul interesant pe care il poti experimenta la propriu este sa faci Doamne fere vreun looping cu barca, adica pur si simplu sa te dai peste cap....asa ca iti recomand prudenta, si o buna distribuire a greutatii in barca, si mai ales o vesta buna.
Numai bine!
Re: Glisare
Asa cred si eu,ca acea diferenta de 3,5 cp nu isi are rostul ,barca mea nefind construita pentru a glisa(lipsa chila).Adica nu va merge cu viteza superioara folosind un motor de 6 cp fata de unul de 2,5 cp. Ramane de vazut testul practic.cata_asp scrie:Eu zic ca nu faci mare lucru indiferent de puterea motorului, si asta pentru ca, viteza la care barca va intra in glisaj este o constanta, iar daca nu poti glisa (iar eu sunt convins ca nu merge fara chila) nu te ajuta cu nimic cei 4 cp in plus, eventual te pot ajuta sa bagi ceva apa in barca...
Numai bine!
- modigliani
- veteran
Total de acord cu asta !!!!!!!!!andrei vn scrie: Ramane de vazut testul practic.

andrei vn scrie:Asa cred si eu,ca acea diferenta de 3,5 cp nu isi are rostul ,barca mea nefind construita pentru a glisa(lipsa chila).Adica nu va merge cu viteza superioara folosind un motor de 6 cp fata de unul de 2,5 cp. Ramane de vazut testul practic.cata_asp scrie:Eu zic ca nu faci mare lucru indiferent de puterea motorului, si asta pentru ca, viteza la care barca va intra in glisaj este o constanta, iar daca nu poti glisa (iar eu sunt convins ca nu merge fara chila) nu te ajuta cu nimic cei 4 cp in plus, eventual te pot ajuta sa bagi ceva apa in barca...
Numai bine!
Am vazut live o barca kingfisher (fara chila) cu 6cp mergea ceva mai repede decat mine cu barca mea cu chila si 2.5cp... Atat eu cat si colegul din kingfisher insumam cu bagaje cu tot cam aceiasi greutate...
Ca idee, eu mergeam cu 13km/h la in aval pe Dunare el cred ca avea undeva la 17-18km/h... aveam de parcurs apx 3km... el era ancorat de mult pana am ajuns eu

4-5cp s-ar putea sa nu obtina aceiasi performanta... dar cu 6cp singur in barca mergi repejor... mai repejor decat cu 2.5cp.. cel putin la pneumatica
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...