recomandare imbracaminte iarna

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
lucalucian
senior
senior

recomandare imbracaminte iarna

Mesaj de lucalucian » 13 Oct 2010, 14:53

Cu ce va imbracati in asa fel incat sa va fie cald la pescuit cand afara e foarte frig? Ma refer aici si la stationar... pt ca acolo e mai rau ca stai pe loc.

Pentru cine are experienta si multe partide la activ iarna sa impartaseasca si cu mine/cei de pe forum.

Eu personal vreau o alternativ calduroasa si confortabila astfel incat sa nu ma deranjeze cand pescuiesc. Si ieftina... ca vreau sa imi iau niste haine :D.

Am auzit de polar si de costume termice. De polar stiu ca-i bun. Costum termic nu stiu sigur daca ar merge la pescuit. Dar vreau ceva mai concret : firma, de unde ati cumparat, etc.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Oct 2010, 15:15

poi la spin ar fi un costum si un echipament, la stationar cu totul altul pe frig ..... logic...
personal am adaptat costum de snowboard goretex culoare kamo pt iesirile pe zapada la spin si fly . tricou bumbac, polar mediu , costumul si la -11 pe vant...no problem ;)
pt stationar cred c aiesi mai ieftin cu costumele dedicate pt pescuit. Nu te misti la fel de mult deci nu e musai un respirabil....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Oct 2010, 15:32

uita de tricou de bumbac :!:
tine umezeala si-ti va fi frig, evita bumbacul la imbracamintea de iarna, mai ales direct pe piele
primul strat e cel mai important, cauta in magazinele de sport lenjerie termica si respirabila varianta warm- de iarna (ski), chiloti, izmene si bluza de corp. Tine cald si nu tine apa, e esential. Tot de acolo sosete. Daca nu, sosete de lana naturala cat mai lungi, luate direct pe piele sunt f. bune, peste mai iei o pereche de sosete normale.
Urmatorul strat: fleece (warm), bluza si izmene.
Daca e frig tare mai bagi inca o bluza de fleece
Peste astea deja poti sa pui orice nadragi sau geaca de iarna, nu prea mai are importanta, ieftin sa fie.
Nici eu nu cred ca are sens sa bagi bani in gore-tex pt. stationar.
Ala merita daca faci miscare si ai nevoie de haine respirabile.
Incaltamintea iarasi e importanta.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Oct 2010, 15:48

Tavi daca pui atatea pe tine , rogi pe cineva sa pescuiasca in locu tau :D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Oct 2010, 16:09

Sorin, era vorba de stationar, nu e tocmai pescuit :D
Pentru cei cu mulineta invers recomand calduros ciorapi de plasa cu portjartiere si poseta de pitzi neaparat asortata cu knobul custom din lemn de acaju
e all-season, doar vara cand e foarte cald se mai pune un fular ca sa fii in tendinte
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Oct 2010, 20:52

Tavi scrie:Sorin, era vorba de stationar, nu e tocmai pescuit :D
Pentru cei cu mulineta invers recomand calduros ciorapi de plasa cu portjartiere si poseta de pitzi neaparat asortata cu knobul custom din lemn de acaju
e all-season, doar vara cand e foarte cald se mai pune un fular ca sa fii in tendinte
:lol: Tavi, vezi ca omu a spus de fapt "...si la stationar".
Deci asta nu exclude deloc pescuitul la musca, cu izmene sau budigai roz pe dedesubt si pana luisviton la palarie . :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Musti
veteran
veteran

Re: recomandare imbracaminte iarna

Mesaj de Musti » 13 Oct 2010, 21:14

lucalucian scrie:...Eu personal vreau o alternativ calduroasa si confortabila astfel incat sa nu ma deranjeze cand pescuiesc. Si ieftina... ca vreau sa imi iau niste haine :D...
Uite aici:
http://www.totalfishing.ro/costum-energ ... -3791.html
Ieftin si bun. Il frec de vreo trei ani. Daca mai pui un combinezon polar pe dedesubt nu prea iti tre' mai mult. In plus, e impermeabil, fiind facut din fas cauciucat pe interior.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Oct 2010, 21:53

asa ceva este cam ce e mai bun pe piata de luat pe sub haine.
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... LL_PRODUCT

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 13 Oct 2010, 21:55

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 13 Oct 2010, 22:53

multumesc de raspunsuri.

Stiu ca e bun costumul energo, dar nu vreau sa ies la pescuit pe temperaturi de -10 grade. 0 grade cel putin. Si de aceea cred ca n-am deocamdata nevoie de un astfel de costum pt c-o sa-mi fie prea cald in el.

Scrie răspuns