nod fluorocarbon ...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

anem
veteran
veteran

nod fluorocarbon ...

Mesaj de anem » 28 Iul 2011, 13:09

de cateva zile ma tot gandesc sa schimb nodul pe care il folosesc pentru a lega naluca ...

pescuiesc cu inaintas fluorocarbon si pana acum foloseam Trilene Knot dar in ultima perioada tot am senzatia ca se rupe prea usor ...

m-am uitat pe net dupa alte noduri, am cautat si pe aici (unde nu am gasit un topic dedicat) si nu sunt inca decis care ar fi mai OK ... mi-a placut mult San Diego Jam (http://www.netknots.com/html/san_diego_jam_knot.html) , cred ca asta l-as incerca dar am zis sa lansez si un topic pe aici sa aflu ce mai folosesc altii si poate imi dati vreo idee ...

multam ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 28 Iul 2011, 13:52

Eu folosesc intotdeauna un snap, iar acesta este legat de fluorocarbon cu nod Palomar. Nu am avut probleme.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Iul 2011, 14:30

merci … m-am exprimat eu gresit cand am zis ca vreau sa leg naluca direct pe fir, voiam sa zic ca am nevoie de un nod OK pentru a lega agrafa de fir …

din cate am citit pentru firele fluorocarbon nu e tocmai recomandat nodul Palomar ca cica aluneca … nu l-am incercat inca, deci nu vorbesc din propria experienta … din cauza celor citite am incercat sa il evit ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Iul 2011, 14:39

Nodul palomar si clinch ( sau cum se scrie ) nu sunt bune de fc pt ca aluneca

nodul Trilene e f bun , il folosesc mult si n-am avut probleme niciodata
am folosit si san diego jam , e ok , dar are rezistenta la nod mai mica decat Trilene

cel mai importanta e sa faci nodul f incet , atent sa se aseze spirele cum trebuie si nodul sa fie umezit tot timpul pana il strangi
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 28 Iul 2011, 16:05

Eu folosesc palomar la fc si nu mi s-a intamplat sa alunece. Probabil depinde si de diametrul firului. Eu am legat cu palomar pana la 0,29 si nu am avut niciodata probleme. E posibil ca la un diametru mai mare sa nu mai fie bun acest nod

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Iul 2011, 18:16

Palomarul sa alunece??
ma indoiesc, este un nod constrictor care prin tractiune se strange din ce in ce mai mult.
la ce diametre "aluneca" ??

p.s. folosesc palomarul si inca nu am gasit peste care sa il rupa sau sa "alunece" de pe agrafa

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 28 Iul 2011, 18:26

Am avut aceeasi problema cu un fluo kristonyte-
inca n-am auzit ca palomarul sa alunece!
dac n-ai incredere incearca trilene dublat la ochet
http://www.animatedknots.com/trilene/index.php

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 28 Iul 2011, 19:06

Folosesc clinch sau improved clinch si nu mi-a alunecat niciodata fluoro. Poate nu folosesc io d-ala bun, cine jtie.. :D
San Diego, Cuba Libre si Bloody Mary nu folosesc, dej nu ma pronunt.
:D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Iul 2011, 21:47

adiwolf scrie:Palomarul sa alunece??
ma indoiesc, este un nod constrictor care prin tractiune se strange din ce in ce mai mult.

p.s. folosesc palomarul si inca nu am gasit peste care sa il rupa sau sa "alunece" de pe agrafa

Corect :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Iul 2011, 08:56

adiwolf scrie:Palomarul sa alunece??

adiwolf ... eu nu am zis ca la mine palomar-ul aluneca ... am precizat ca doar am citit ca ar aluneca si in cazul asta prefer sa ma uit in alta parte ...
d4md3od scrie:din cate am citit pentru firele fluorocarbon nu e tocmai recomandat nodul Palomar ca cica aluneca … nu l-am incercat inca, deci nu vorbesc din propria experienta … din cauza celor citite am incercat sa il evit ...
in cazul in care am timp o sa ma pun deseara sa testez din curiozitate care dintre cele 3 noduri pomenite pe aici e mai OK cu FC-ul pe care il folosesc eu ... Palomar, Trilene si San Diego Jam ...

inca mai astept pareri ... ar fi bine daca ar veni pana sambata seara ca sa stiu ce nod sa fac la pescuit ... :lol: :lol: :lol:
merci

Scrie răspuns