combo casting-voblere ,naluci reactive, somn si stiuca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
silurius
junior
junior

combo casting-voblere ,naluci reactive, somn si stiuca

Mesaj de silurius » 20 Mar 2016, 20:33

Buna ziua, as avea destul de mare nevoie de un alt combo de baitcasting decat cel pe care il am(care acopera bine jig , topwater si jerk) pentru naluci reactive precum voblere, linguri...pestii tinta sunt somnul si stiuca.

M ar interesa o lanseta flexibila, mai moale, cu o actiune moderata, care sa se incarce bine si cu un J13, si cu deep divere de 20 de grame, si cu linguri de 13 grame, si care sa se descurce si cu un RNR de 8 ori 9 cm.

Bugetul pentru lanseta este de 500 de lei...hai maxim 550(nu sunt extrem de pretentios).

Cat despre mulineta, cred ca un abu orra winch ar fi destul de bun, nu sunt insa sigur cat de usor poate fi gasita aceasta mulineta in tara. In principiu, ma intereseaza o mulineta cu raport de recuperare mic, 5 si ceva , care sa se descurce cu voblere de peste 8 grame, si care sa se echilibreze cu o lanseta cu caracteristicile mentionate mai sus. Bugetul de asemenea, as prefera sa nu depaseasca 550 de lei.

Va multumesc mult! :D

costi
veteran
veteran

Re: combo casting-voblere ,naluci reactive, somn si stiuca

Mesaj de costi » 20 Mar 2016, 23:57

RNR de 9 nu exista... e doar de 4, 5, 7 si 8 cm.

Cat de lanseta eu folosesc la naluci lipless si voblere un lamiglas de fibra de sticla. Problema e ca in curent puternic si cu voblere deepdiver as prefera ceva mai rigid. Pentru asta mi-am facut o lanseta din tronsonul de varf a unui bat vechi de crap ce era din compozit. A iesit o lanseta excelenta de curent si voblere mai grele insa nu se incarca cu voblere mai usoare gen RNR de 7 cm.

Am mai avut un blanc de la MHX tot sticla ce era dat pana in 17 g, si de fapt mi sa parut apropiat ca putere de lamiglasul de e dat 1 1/2 oz. Ar fi o solutie cel pana in 21 grame (pun pariu ca duce mai mult de atat.)

E si verisunea de 1 oz, insa ma ingrozeste grosimea data pe varf, si nu am avut curajul sa ma risc sa-l comand sa vad cum este.

Asta af fi la fibre de sticla din ce am incercat.

O varinata ar fi de la ST. Croix un LTB Big Cranker... dar asta depaseste bugetul.
Colmic aveau o lanseta de cranckbait ce parea interesanta, insa nu am testat-o
am avut doar varianta mai tare de 3 oz si care era arac, buna de jiguri grele insa nu era deloc ok la voblere. Insa asta de cranckbait cred ca merita un ochi. Nu stiu insa daca se mai gaseste prin magazine... (vad la la TT e stoc zero)

http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 34535.html
Imagine

silurius
junior
junior

Mesaj de silurius » 21 Mar 2016, 10:02

Da, am gresit cand am scris rnr de 9, am uitat dimensiunile exacte

Pare faina lanseta colmic, dar nu este in stoc din pacate...

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 21 Mar 2016, 12:54

O lanseta care ar fi potrivita (dar care depaseste un pic bugetul) este Colmic Herakles Black Weapon Revenge. O alta, cu un raport calitate/pret foarte bun, tot de crank, este Rapture Artista (are o actiune foarte apropiata de cea a unei lansete din fibra de sticla).
Ca si mulineta, cred ca este suficienta si Abu Garcia Orra SX sau Shimano Curado.

silurius
junior
junior

Mesaj de silurius » 02 Apr 2016, 19:55

gata, mi am luat rapture artista spinnerbait de 7 ft, putere de aruncare 7-21 grame, pentru fire de 10-20 lbs. Foarte fainta bucata. Mai trebuie o mulineta si un fir!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Apr 2016, 12:03

pentru somn?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

silurius
junior
junior

Mesaj de silurius » 03 Apr 2016, 13:42

Eh, sa zicem ca nu tocmai somn acum..somotei, poate da , stiuca si salau sigur.

Pe lanseta scrie ca firul recomandat sa fie intre 10-20lbs, se poate folosi deci fara probleme textil de 20 de livre?

Scrie răspuns