costica_fishing scrie:@Mihai F:
ai vazut vreodata un Bombard AX3 Aerotec. Asta e varianta cu podina gonflabila. Sunt curios daca se poate pescui din picioare in ea.
Eu am Kingfisher de 2,70, fara chila gonflabila si cu podina din stinghii.
Pescuim 2 oameni stand in picioare in ea. Mai nou folosesc un motoras de 2,3 cp de la Honda. Merge excelent. Ar fi fost mai bine sa aiba chila gonflabila (directia mai buna, in special pe vant).
Barca o am de 2 ani, nu are nici o problema la lipituri. Singura problema e cu sistemele de prindere a banchetelor, care s-au deteriorat, dar care se vor schimba (am vb cu producatorul). Oricum, nu folosesc banchetele. Stau cu fundul pe baloane.
Am mai auzit ca daca bagi presiune ca nesimtitul in ea si o tii in soare, se intampla sa mai faca: POC!
Drept pentru care, vara, mai dau drumul la aer din ea din cand in cand.
Si o usuc intotdeauna inainte sa o tin impachetata. Mi-e frica sa nu putrezeasca stinghiile.
Mi-as lua ceva mai bun, dar sa nu fie cu mult mai grea. Caratul barca+motor+baterie+ancore+......ma deprima

Am vazut AX2 si Ax1 de fapt voiam sa cumpar una. SIGUR se poate sta in picioare in toate, mai ales in AX3 care e mai mare.
Podinele alea gonflabile sunt mare lucru dpdv practic. Pentru motoare mici (honda aia) nici nu are rost sa iei podina de lemn de lemn.
Sunt sigur ca barca ta merge de minune cu Honda ala mic. Un motor foarte bun - am avut unul similar BF2 (2 CP) timp de 6 ani.
Cat despre ingrjire, ai dreptate, barca TREBUIE uscata inainte de impachetare, altfel se impute shi mucegaieste...
Daca e umflata la maximum (3psi) shi e soare shi cald afara, las-o in contact cu apa, sau da drumul la aer.
Despre lipituri - in principiu nu e greu sa obtii lipituri de calitate, problema e materialul - cauciucul nu ataca cleiul, pe cand PVC-ul da. Tine barca cat merge, apoi cand vezi ca incepe sa se franjureze pe la lipituri, nu te speria, o sa mai mearga un timp... Dar procesul e ireversibil.
De aia ziceam ca in principiu e bine sa iei barca de PVC fabricata prin sudura il loc de lipire. Zodiac Quicksilver Bombard, etc
Daca iei de cauciuc (hypalon), atunci poate fi facuta artizanal, nu o sa ai probleme.
De exemplu, am avut si o gonflabila Achilles, japoneza, fabricata in 83. Am cumparat-o uzata (1000$), am tinut-o 7 ani shi am vandut-o la inceputul verii pentru aceeasi bani pe care i-am dat pe ea. Barca arata inca excelent. O alta barca, un Zodiac de 2.90 (yachtline) aproape nou, mi-a facut numai probleme. Era proiectata prost.
In principiu trebuie sa stii dupa ce te uiti, shi vrei. Vrei barca mare cu chila, care sa salte in planaj (lisare) shi sa mergi cu ea pe valuri, sau vrei o barca mica pe care sa o lansezi shi sa o stringi repede?
Tu zici ca vrei mica, atunci tine Kingfisherul pina gasesti altceva. Bombard, Avon shi altele.
Fara sa fac reclama, ia vezi pe pagina asta modelul Byboat. Nu tre' sa stii ungureste
http://www.aktivsport.hu/advanced_searc ... ds=gumotex
DACA ASTEA NU SUNT BARCI IDEALE DE PESTE, NU STIU CE SA ZIC....