Barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Noi 2007, 19:08

danr scrie:alex, pune tu intr-un post cat costa un zodiac de 2,70 pret final in romania, si de unde
deci un pret cert
si pe urma hai sa comparam cu pretul unui kingfisher
si fiecare poate sa traga concluzia pentru el, daca isi permite zodiac asta este
danr, zodiac 2.7 m costa anul trecut la tirgul din Budapesta aprox. 1600 euro ,asa ca nu cred ca exista termen de comparatie in ceea ce priveste pretul cu Kingfisher-ul care costa 500-600 euro(cred).
nici un importator nu v-a aduce vre-o barca fara sa mai cistige si el ceva asa ca....
concluzia e simpla : iti permiti iei Zodiac :wink: ,nu-ti permiti iei alt tip de barca si-ti faci treaba cu ea pina cind rezista.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 05 Noi 2007, 19:23

danr scrie:alex, pune tu intr-un post cat costa un zodiac de 2,70 pret final in romania, si de unde
deci un pret cert
si pe urma hai sa comparam cu pretul unui kingfisher
si fiecare poate sa traga concluzia pentru el, daca isi permite zodiac asta este
Dan, am dat link la nemtii aia, scrie acolo si cat costa expedierea, alte cheltuieli nu sunt, fiind produsa in UE si cumparata din tara UE. E un pret cert, nu vad de ce trebuie neaparat sa cumperi din Romania.
Zodiacul Zoom 340S, care are 3+1 camere si suporta motor de 15cp, este redusa la 1140 de euro. Costul de expediere in Ungaria e 79 de euro, in Bulgaria 129 de euro, iar pentru alte tari nelistate acolo zice sa intrebi. Pentru Romania banuiesc ca e in jur de 100, la o adica putem verifica. Daca un Zodiac Zoom 340 te scoate la 1240 de euro livrat in poarta casei, spune-mi si mie ce om intreg la cap ar da cam aceiasi bani pe un Kingfisher 330M?

Kingfisher ia fata cu preturi mici la modelele de 240 si 270 fara chila gonflabila si cu podina de scanduri.

marianu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marianu » 05 Noi 2007, 20:59

orice barca e buna cu conditzia sa o ai :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 05 Noi 2007, 22:02

marianu scrie:orice barca e buna cu conditzia sa o ai :lol:
sa stii ca nu chiar...am avut barci mai mereu...ba nemtesti, ba china, ba rusesti...da' sa stii ca nu ma simteam deloc in largul meu cand mai dadeam la peste din ele... :D :D ...am vazut un amic cum a trecut cu cotul printr-un balon d ela o ruseasca si s-a dus la vale plutind frumos pe curenti :D :D ...si io nu sunt prieten cu Ian Thorpe :D ...kingfisheru de 2,7 imi da siguranta...iar podina din scanduri o consider la fel de buna ca cea intreaga... :wink:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Noi 2007, 00:42

Alex_ scrie:Costica, aia de 2.70 pe care o ai tu e similara cu aia de 2.40 pe care am avut-o eu si e un soi de meduza. Cred ca nu gliseaza nici daca o tragi cu o rapida cu 200cp. Mie podeaua aia de stinghii imi era foarte incomoda iarna, cand oricum ai face tot mai bagi niste noroi in ea.

Evident ca intra noroi in ea. Doar daca esti f'un norocos si o bagi la apa fara sa trebuiasca sa intri si tu in namol scapi de treaba asta. Dar nu am observat vreo problema legata de asta. Doar ca s-a murdarit ce tineam prin barca!

La o pneumatica de 2,70, fara chila si cu doi oameni in ea nici nu am visat sa gliseze vreodata! :D
Dar mai bine asa decat sa ma chinui cu melamina lu' Sorin! :D

Acum revin cu intrebarea: Se poate au nu ca 2 persoane sa pescuiasca din picioare intr-o barca din asta desteapta si cu podina de mare presiune :?:
near the beer

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 06 Noi 2007, 08:12

Intradevar podina din scanduri este destul de incomoda, dar ca si orice roman care se bate cu caramida in piept am facut o mica improvizatie:
-am cumparat o bucata de tego(spar ca asa se scrie) si am croit-o dupa fundul barci si am asezat-o pe podina din scanduri :wink: si nu mai este nici o problema cu rigiditatea si cu murdaria, se poate pescui in picioare fara nici o problema de pe ia.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Noi 2007, 09:29

alex, daca esta asa cum spui probabil ca pentru cine vrea 3,30 merita zodiac
pe segmentul 2,70 insa, probabil ca un kingfisher de 2,70 este pentru cei mai multi pescari o evolutie importanta la capitolul calitate si probabil o cheltuiala maxima pe care si-o pot permite
cine are bani si isi permite, cu siguranta gaseste ceva mai bun, dar este un teoretic mai bun
eu consider ca un kingfisher il poti avea multi ani fara probleme de lipituri si material

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 06 Noi 2007, 10:00

Dane, tie ti se pare ca un om care poate da 700 de euro pe o barca nu poate da o mie? Sau ca diferenta intre termosudare si lipire cu adeziv e doar teoretica? Si mai sunt multi de "sau" aici.
Pe forum sunt multi care au barci Kingfisher relativ noi, e normal sa fie multumiti, mai ales daca au trecut la ele direct de la ucrainiene. Dupa cativa ani de exploatare aproape toti o sa-mi dea dreptate.

Tu vad ca esti reseller Kingfisher, e cumva normal sa-i aperi. Eu cred insa ca, mai degraba, cu aceste argumente insirate aici, ar trebui sa discuti serios cu ei despre preturi. Tot ce e peste 270M (adica tot ce are chila gonglabila, podina rigida si baloane de diametru mare) e penibil de scump.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 06 Noi 2007, 23:43

costica_fishing scrie:@Mihai F:

ai vazut vreodata un Bombard AX3 Aerotec. Asta e varianta cu podina gonflabila. Sunt curios daca se poate pescui din picioare in ea.

Eu am Kingfisher de 2,70, fara chila gonflabila si cu podina din stinghii.

Pescuim 2 oameni stand in picioare in ea. Mai nou folosesc un motoras de 2,3 cp de la Honda. Merge excelent. Ar fi fost mai bine sa aiba chila gonflabila (directia mai buna, in special pe vant).

Barca o am de 2 ani, nu are nici o problema la lipituri. Singura problema e cu sistemele de prindere a banchetelor, care s-au deteriorat, dar care se vor schimba (am vb cu producatorul). Oricum, nu folosesc banchetele. Stau cu fundul pe baloane.

Am mai auzit ca daca bagi presiune ca nesimtitul in ea si o tii in soare, se intampla sa mai faca: POC! :D

Drept pentru care, vara, mai dau drumul la aer din ea din cand in cand.

Si o usuc intotdeauna inainte sa o tin impachetata. Mi-e frica sa nu putrezeasca stinghiile.

Mi-as lua ceva mai bun, dar sa nu fie cu mult mai grea. Caratul barca+motor+baterie+ancore+......ma deprima :D
Am vazut AX2 si Ax1 de fapt voiam sa cumpar una. SIGUR se poate sta in picioare in toate, mai ales in AX3 care e mai mare.
Podinele alea gonflabile sunt mare lucru dpdv practic. Pentru motoare mici (honda aia) nici nu are rost sa iei podina de lemn de lemn.
Sunt sigur ca barca ta merge de minune cu Honda ala mic. Un motor foarte bun - am avut unul similar BF2 (2 CP) timp de 6 ani.

Cat despre ingrjire, ai dreptate, barca TREBUIE uscata inainte de impachetare, altfel se impute shi mucegaieste...
Daca e umflata la maximum (3psi) shi e soare shi cald afara, las-o in contact cu apa, sau da drumul la aer.

Despre lipituri - in principiu nu e greu sa obtii lipituri de calitate, problema e materialul - cauciucul nu ataca cleiul, pe cand PVC-ul da. Tine barca cat merge, apoi cand vezi ca incepe sa se franjureze pe la lipituri, nu te speria, o sa mai mearga un timp... Dar procesul e ireversibil.

De aia ziceam ca in principiu e bine sa iei barca de PVC fabricata prin sudura il loc de lipire. Zodiac Quicksilver Bombard, etc

Daca iei de cauciuc (hypalon), atunci poate fi facuta artizanal, nu o sa ai probleme.

De exemplu, am avut si o gonflabila Achilles, japoneza, fabricata in 83. Am cumparat-o uzata (1000$), am tinut-o 7 ani shi am vandut-o la inceputul verii pentru aceeasi bani pe care i-am dat pe ea. Barca arata inca excelent. O alta barca, un Zodiac de 2.90 (yachtline) aproape nou, mi-a facut numai probleme. Era proiectata prost.

In principiu trebuie sa stii dupa ce te uiti, shi vrei. Vrei barca mare cu chila, care sa salte in planaj (lisare) shi sa mergi cu ea pe valuri, sau vrei o barca mica pe care sa o lansezi shi sa o stringi repede?

Tu zici ca vrei mica, atunci tine Kingfisherul pina gasesti altceva. Bombard, Avon shi altele.
Fara sa fac reclama, ia vezi pe pagina asta modelul Byboat. Nu tre' sa stii ungureste

http://www.aktivsport.hu/advanced_searc ... ds=gumotex

DACA ASTEA NU SUNT BARCI IDEALE DE PESTE, NU STIU CE SA ZIC....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Noi 2007, 09:41

alex, eu folosesc kingfisher de multi ani, cu mult inainte ca acest forum sa existe, cu atat mai putin magazinul online
daca inainte sa vorbesti aiurea te uitati putin prin arhiva forumului sau intrebai pescarii mai vechi pe aici, ai fi vazut acest lucru si poate te-ai mai fi gandit inainte sa ma acuzi ca sustin kingfisher fiindca noi vindem kingfisher
am folosit 3 barci ani de zile, inclusiv pentru navigare pe dunare cu zecile de km si stiu foarte bine cum sunt barcile si cum se comporta, asa ca eu cred ca pot sa vorbesc din experienta

in alta ordine de idei, tehnologia de lipire la kingfisher se apropie de termosudare, nu stiu daca este termosudare dar in orice caz se folosesc temperaturi ridicate

un 2,70 kingfisher duce pe la 550 euro
vino cu un pret la zodiac pentru un 2,70 apropiat de aceasta suma, pret final livrat in tara si mai vorbim
pentru pescarii care evolueaza de la ruseasca sau mai stiu eu ce, care evntual mai pun un electric sa scuteasca putin la vaslit, un kingfisher de 2,70 este aur si este la limita maxima a bugetului pentru o barca
eu stiu bine cine cumpara si ce cumpara in general

cine are bani si nu se uita, daca vrea neaparat sa dea maxim pe o barca se duce si isi cumpara un allroundmarin peste 3 m sau mai stiu eu ce, pe principiul ca e super scump deci e si bun si s-a terminat povestea
si deja se se incaleca cu segmentul barcilor de fibra, portabile etc si s-a terminat discutia

modelele mai mari kingfisher se vor mai ieftini
una peste alta kingfisher este in piata ca pret, calitatea este satisfacatoare si pana o sa vedem noi zodiacuri in magazine la diferente de preturi care sa "ucida" kingfisherul mai vorbim

Scrie răspuns