Recomandare lanseta clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Pub
utilizator nou
utilizator nou

Recomandare lanseta clean

Mesaj de Pub » 31 Mai 2014, 14:21

Buna ziua!
Va rog frumos sa imi recomandati si mie o lanseta UL, pana in 200 de lei, care sa fie cel mult MF. Este prima mea lanseta de spinning, dar din experinta anterioara cu alte stiluri de pescuit, mi se intampla sa am smucituri bruste destul de des, iar lansetele mai rigide nu ma ajuta deloc.

gyrgy
senior
senior

Re: Recomandare lanseta clean

Mesaj de gyrgy » 31 Mai 2014, 18:23

Salut, ca sa te poata ajuta cineva cu sfaturi cat de cat utile trebuie sa precizezi pe ce ape (rauri) vrei sa pescuiesti (rauri mari-medii-parauri, albii late, curent mai puternic sau mai slab, maluri inalte, cu vegetatie deasa, copaci, tufe, etc....). Deasemenea si foarte important!!!!!!...cu ce naluci????
Te astept cu precizari si poate te pot ajuta. Numai bine.

Pub
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pub » 31 Mai 2014, 20:20

Pescuiesc pe Prahova care in zona mea are malurile curate, nu este adanca, cu naluci de pana la 2,5 grame (cel mai prinzator in zona mea e Strike Pro Baby) cursul nu este foarte rapid si se prinde clean de maxim 30 cm.
Multumesc pentru raspuns!

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 31 Mai 2014, 22:04

In acest caz iti recomand Okuma Ergosense, lungime 2,10 m, putere de aruncare: 0 - 6 g. O gasesti la Total Fishing la pretul de 120 lei (stiu sigur ca mai au una pe stoc, deci poti face comanda). O alta lanseta pe care ti-as recomanda-o este Daiwa Megaforce Jigerspin, lungime 2,40 m, putere de aruncare 2 - 14 g. Costa vreo 130 lei, dar nu stiu unde o poti gasi. Eu le am pe amandoua si sunt extrem de multumit ele. Ca o recomandare te-as sfatui ca pe mulineta sa pui un fir monofilament mai rigid (ex: Colmic Former 0,14, Sunline Troutist Area 0,16) sau un textil de 3 - 4 lb. Numai bine.

Pub
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pub » 31 Mai 2014, 22:10

Multumesc pentru raspuns. Daiwa chiar pare ce ma interesa pe mine dar nu o gasesc pe nicaieri. Okuma mi se pare un pic cam greuta pentru lungimea ei. Am gasit asta la xxx: Mitchell Privilege UL Spin 2.10m 2-6g. Stie cineva ceva despre ea?

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 31 Mai 2014, 22:52

Eu mi-am luat recent o lanseta Favorite Expert 0-5 grame, 2,1 m. Nu am apucat sa o pescuiesc, inca, dar dupa ce m-am uitat cam peste tot la ce oferte exista, ajutat si de Boje, am ajuns la concluzia ca este cea mai buna lanseta UL pentru clean ca raport calitate-pret.

Pub
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pub » 31 Mai 2014, 23:21

Cum se simte favoritul in mana, e rigida?

Pub
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pub » 31 Mai 2014, 23:29

gyrgy, ce textil mi-ai recomana, care sa il gasesc si pe piata?

spiridusul: te rog frumos sa descri un pic lanseta, cum se simte in mana, finisaze, rigiditate, echilibru.

Va multumesc pentru raspunsuri!

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 31 Mai 2014, 23:56

Power-Pro Hi Vis-Yellow, 0,06 mm/3 kg rezistenta...tot la Total Fishing.
In privinta Okumei Ergosense nu este greuta deloc, ti-am spus ca o am si eu si este super OK...la fel si Favorite pe care o are @Spiridusul.
Uita de Mitchell Privilege, nu mai este ce era odata. Stiu ca esti la inceput si ai tendinta sa cumperi ceva mai ieftin ca sa iti ajunga banii si pentru fire, rotative, voblere, etc., dar crede-ma ca mai tarziu iti va parea rau...vei vedea ca pe malul apei nu se prea potriveste ceea ce te-ai grabit sa cumperi...o vei pune in vanzare si bineinteles o s-o vinzi in pierdere. Spor la cautat.

stefan78
junior
junior

Mesaj de stefan78 » 01 Iun 2014, 16:01

Salut...shimano catana 2.10 ul actiune 1-11g folosesc eu tot pe rauri precum Ialomita,Olanesti si Olt cu voblere de pina la 4g...pentru mine este o lanseta excelenta avand in vedere ca o folosesc de 2 ani....

Scrie răspuns