Tin sa va spun ca eu am crescut langa un tata cu o sumedenie de lansete Germina si alte marci consacrate gen Cibin, Egreta, Tokoz etc si vreau sa va spun ca am si eu acum diferite lansete , carboane Cormoran , Shimano si alte basini figurante asa zise de firma .... rahat va spun ca dupa atatia ani de pescuit la rapitor si nu numai am constatat ca tot astea vechi sunt mai bune si prezinta garantie, astea noi iesite acum sunt de pura fantezie ca sunt usoare fulg si ca ai control cica pe naluca ..... hai domnilor sa fim seriosi cati dintre dvs ati pescuit efectiv pesti capitali cu petarde din carbon si alte figuri dintr-astea si va fost sincer frica sa trageti mai tare ca se rupea batu, eu sincer am rupt cateva de firma , Shimano Vengeance spre exemplu, deci am constatat un lucru sigur pe care la constatat si un alt mare pescar care nu ii dau numele fiindca nu e frumos, ca tot clasicele astea sunt indistructibile , da intradevar ca sunt mai grele e si normal dar pe mine nu ma deranjeaza .... aaaaa si inca ceva : poate sa imi dea unu si 10 mil pe un bat ca tot nu il dau, la fel cum zicea si alt user aici , parca dau o parte din mine ... actualmente am mai achizitionat un bat din fibra plina si anume : Centurion Global Sea de 2.10 m si act 20-40 Gr, e cel care are 4 inele si arata cam ca Germina, foarte moale pe unii i-ar incomoda moliciunea lui , dar pe mine ma avantajeaza ca merge la crap, este extrem de subtite in blanc , ce mai o minune de bat si l-am luat doar cu 40 lei de la Filiala de Pescuit si Vanatoare, statea acolo in raft de luni de zile si trecuse-m de nenumarate ori pe acolo dar nu-l sesizasem, cand l-am vazut l-am intrebat pe vanzator daca e de vanzare si a zis ca da ... 40 ron , nici nu am mai stat pe ganduri ...asa ca dragii mei nu mai ezitati in a pescui cu aceste minunate bete ... Fire tembele !!! si sper sa nu va fi plictisit cu balmajelile mele ... STIMA !!!!