Haine de spinning - how to

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Haine de spinning - how to

Mesaj de tito » 21 Apr 2016, 20:49

Gogol scrie:Sunt asa de obo ca nici n-am chef sa ti raspund. Poarta linistit lana pe canicula.
enjoy...
Asa se intampla cand nu mai ai argumente, scrii cateva randuri pentru a iesi frumos din scena. Ai zis un mare adevar, in hainele alea de lana merinos pescuiesc foarte linistit si relaxat. Si daca ai "obo" sa-mi raspunzi poate ai chef sa citesti pentru a mai invata cate ceva...da ma rog, or fi si astia la fel de prosti si nestiutori ca mine

http://maramontsport.ro/10-motive-pentr ... a-merinos/

https://www.proalpin.ro/blog/imbracamin ... na-merino/

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 22 Apr 2016, 08:08

Esti chiar obraznic. Eu am iesit elegant din discutie sa nu o lalaim si tu o dai inainte...
Esti genul care: ce ai tu e cel mai bun. La fel ai facut si cu lanseta dragon, cum cerea cineva o parare hop si tu cu dragonu. Acolo ti-e limita, clar!
Lasa-ne cu parerile subiective ca suntem satui pe acest forum de asa ceva. Din cauza ta si a celorlati doi atacanti ''ai n-ai mingea, tragi la poarta'', cei care se mai pricep sau cei vechi care au experienta (nu e cazul meu) nu mai scriu nimic, va dau cu flit si ca lasa sa va balaciti in aberatiile voastre.
Daca esti asa fraier sa pui botul la marketing si minciuni asa cum ai pus cu dargonul facut in japonia, fii fericit.
Repet, peste tot e marketing, dar daca erau asa bune pt toti lana in aceste conditii, nu mai faceau marii producatori din plastic. Sau, ma repet: esti mai destept decat ei?

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 22 Apr 2016, 09:06

Laure, nu suntem mai destepti ca "marii producatori" nici unul, dar fiecare stim ce ne trebuie.
Poate Tito vrea confort la pescuit, poate ca unii pescuiesc toata ziua si au nevoie de un "clima-cool" natural.

Ma uitam acu vreun an la masini intr-o reprezentanta Mercedes-Benz. Eram socat de faptul ca o masina de 100k euro vine echipata atat standard cat si optional cu piele ecologica. Personal am avut masini echipate si cu piele ecologica si cu piele naturala, cu o diferenta de la cer la pamant.
EXPLICATIA: asociatiile internationale pentru protectia animalelor si organizatiile mondiale ECO ne impun sa folosim produse sintetice.
PAM-PAM
e posibil ca plasticu' sa fie impus pt productie si aici, in cazul hainelor.

Nu stiu daca fac parte si eu din categoria "atacantilor", am avut o perioada mai agresiva pe forumul asta, insa din categoria medie de pret, mi se pare ca recomandarile sunt foarte bune. am dat curs unor recomandari si n-am dat gres nici eu.
Despre Dragon, e un best buy in banii lui. repet, vorbim de categoria medie de pret pe care majoritatea si-o permite. Poti completa si tu cu niste lansete la 500 lei care sa o echivaleze, si discutam altfel. Cu siguranta Megabass si altele o intrec in multe aspecte, dar au alte preturi accesibile pentru 5% din populatia pescarilor.
si apropo, sa revin la topic, si eu prefer sa port ceva natural. Am cateva tricouri sintetice de la Daiwa, Solognac, pe care le-as dona cu placere! mi-am luat recent si un Savage Gear cu materiale foarte prietenoase (bumbac) insa dupa prima spalare s-a transformat din M in XS...
eu zic ca parerile testate sunt binevenite pe forum.
Asadar, ar ajuta si recomandarile tale
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 22 Apr 2016, 09:57

Gogol scrie:Esti chiar obraznic. Eu am iesit elegant din discutie sa nu o lalaim si tu o dai inainte...
Esti genul care: ce ai tu e cel mai bun. La fel ai facut si cu lanseta dragon, cum cerea cineva o parare hop si tu cu dragonu. Acolo ti-e limita, clar!
Lasa-ne cu parerile subiective ca suntem satui pe acest forum de asa ceva. Din cauza ta si a celorlati doi atacanti ''ai n-ai mingea, tragi la poarta'', cei care se mai pricep sau cei vechi care au experienta (nu e cazul meu) nu mai scriu nimic, va dau cu flit si ca lasa sa va balaciti in aberatiile voastre.
Daca esti asa fraier sa pui botul la marketing si minciuni asa cum ai pus cu dargonul facut in japonia, fii fericit.
Repet, peste tot e marketing, dar daca erau asa bune pt toti lana in aceste conditii, nu mai faceau marii producatori din plastic. Sau, ma repet: esti mai destept decat ei?
Asta e parerea ta, incercam doar sa-ti demonstrez superioritatea folosirii imbracamintii din lana merinos fata de cea din plastic si ti-am adus o gramada de argumente.N-ai cautat sa iesi elegant ci triumfator. Tu in schimb n-ai adus nici-un argument ci mi-ai dat ca exemplu alti doi colegi care traiesc cu impresia ca imbracamintea sintetica e cea mai buna si vesnicul atac la persoana. Cat despre Dragon imi sustin parerea, lansetele alea Nano Force ofera mai mult decat pretul platit . Cativa colegi de forum si prieteni de pescuit au mers pe recomandarea mea si sunt extrem de multumiti si pana acum niciunul nu si-a exprimat o parere negativa sau vreo nemultumire. Nu acolo mi-e limita pentru ca nu mi-am cumparat Dragonul dupa ce am folosit lansete de la taraba ci mi-au trecut prin mana multe marci de prestigiu si lansete din gama superioara de pret. Asa ca eu vb. in cunostinta de cauza, am pescuit si cu ce ai tu si cu Dragonul, tu in schimb n-ai pescuit cu Nano Force dar ai inceput sa-mi spui ce nu-ti place la lanseta aia uitandu-te la poze...asadar nu poti emite o parere obiectiva in acest caz. Sa nu mai vb. de faptul ca intr-un alt topic si-a exprimat si Ene parerea ca lansetele Dragon au un blank de calitate si inelele dispuse mult mai bine decat la alte marci. O avea Ene "bubele" lui dar da-mi voie sa cred ca in privinta evaluarii unei lansete se pricepe mult mai bine decat tine si decat majoritatea colegilor de pe forum. Acolo n-ai mai comentat asa vehement.

Nu crezi ca ar fi cazul sa te analizezi putin, sa recitesti ce ai scris si sa vezi...limita ta unde e ? Ai tendinta sa te erijezi intr-un fel de guru si iti doresti ca parerile tale sa fie acceptate orbeste si cine isi exprima alta parere devine obraznic, prost, tampit. Ori rolul unui forum e acela in care se discuta despre diverse lucruri si fiecare isi exprima opinia conform experientelor avute si de a invata unii de la altii discutand si aducand argumente in privinta parerilor expuse.

Nu te mai erija in "vocea forumului" folosind pluralul cu "lasa-ne", vad ca esti singurul care ma combati doar de dragul de a scrie. Daca citeai topicul asta de la inceput si pana la ultima ta postare ai fi realizat ca ceilalti te-au cam trimis si pe tine la culcare si sunt mai mult de 2, pentru ca ei au avut rabdare sa citeasca si s-au documentat realizand superioritatea unei astfel de imbracaminti, poate ca altii isi vor achizitiona si isi vor spune parerea peste o vreme in acest topic. Asa ca ar fi mai bine sa-i lasam pe ei sa vorbeasca pentru ca vor fi on-topic. Iar tu ar fi mai bine sa-ti iei o bluza din lana merinos si sa ma injuri dupa aceea. Daca puneam botul la marketing mi-as fi cumparat doar echipamente de peste 2000 de lei si m-as fi imbracat in plastic...ca asa recomanda marii producatori, firmele cu renume ce isi includ in pret un procent insenat pentru "renume". Da ,sunt mai destept decat producatorii aia pentru ca prefer sa aleg ceea ce e bun pentru mine, lucruri ce imi ofera confort, lucruri care au un raport calitate pret corect. Se pare ca imi pierd vremea, speram sa nu ramai un ignorant. Daca etalonul tau e ce spun producatorii si firmele cu renume, e clar ,vei ramane sclavul lor, omul integrat ideal in spiritul de turma ce le umple buzunarele. Repet, intentia nu e acea de a te jigni ci incerc sa-ti deschid ochii pentru a discerne si a cumpara pentru tine nu sa le umpli buzunarele "firmelor cu renume".

Hai sa nu mai poluam inutil, eu am facut o recomandare si am adus argumente. Nu ma mai obliga sa fiu off-topic, e pacat pentru ca ceilalti colegi interesati de imbracamintea de pescuit sa fie nevoiti sa citeasca printe dispute fara rost de genul asta. Asadar scrie dupa ce-ti iei o bluza din lana merinos cum simti diferenta fata de alea sintetice ?!

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 22 Apr 2016, 15:25

Am descoperit cam tarziu topicul asta despre haine si chiar imi pare rau,ca n-am pus niste intrebari la momentul potrivit.
Weekendul trecut am iesit la o pescuiala cu gandul ca nu bate vantul si vor fi 22-25 grade cu soare.Asa a si fost numai ca m-am ars pe maini si pe gat de m-a luat dracu.La 25 grade,nu vreau sa ma gandesc cum va fi la peste 30 grade.

Eu am dat fuguta la un magazin de toale(nu pescaresti) si mi-am luat cateva camasi foarte subtiri din tesatura de in,deschise la culoare si o pereche de pantaloni,tot asa din tesatura subtire de in.La sapca o sa-mi fac o aparatoare de soare pentru ceafa pentru ca nu prea am vazut in stoc la magazine.

Am vazut la cativa pescari un fel de cagule din material sintetic parca,care acopereau gatul,urechile si o parte a fetei.Ma gandesc ca nu sint foarte comode?!

O fi bine sau rau...o sa vad maine!

Fir intins!

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 22 Apr 2016, 21:52

cagulele alea de le vezi tu, nu par comode, dar sunt. tin de cald pe frig, dar nici pe caldura nu te incing foarte tare. decat sa-ti arzi fata de la reflectiile din apa, mai bine iti acoperi complet fata si ceafa cu ea.eu asa prefer, nu sunt fanul cremelor anti uv, chestie de preferinta. nu cred ca exista cagule mai bune ca cele facute de Buff. in magazinele pescaresti costa aproape dublu fata de magazinele pentru montaniarzi.
la haine, desi am un tricou asics special antiuv, cu toate draciile de microfibre prin el, prefer un tricou cu maneca lunga din merinos, luat direct pe piele, fie vara fie iarna. iarna adaug ceva peste, vara nu, desigur. daca mai spun si ca e negru, mi-e ca face Gogol infarct :)
Gogole, pe bune acum, incearca (pe ascuns, daca e nevoie) un merinos. E ca si cand ai incerca si cu o femeie :D

wurger
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de wurger » 17 Mai 2016, 10:27

Goodmans, pentru sepci din alea cu chica uita-te aici http://www.kaki.ro/produse/sapca-sahara ... -ceafa.php Ti-o trimite acasa.
Eu o suport cu greu si p-asta d-apai cagula.
Orice mi-as pune pe mine, cand e cald si fac efort transpir si daca ma prinde torentiala tot ma uda, asa ca am descoperit ca e mai bine daca se usuca repede tot ce e pe mine. Pentru soare puternic ma imbrac cu crema de protectie solara cu factor cat mai mare.
La minus 15 nu risc nici sa ploua nici sa transpir, da mi se cam ciobesc mainile.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 17 Mai 2016, 13:11

sunt curios cum se comporta tricourile din merinos cu maneca lunga la 40grade. am vazut ca erau recomandate pe aici. sincer, am testat la 0 grade, 10 grade, 20 grade, deja la 20 grade imi era cald in el... intr-adevar sunt foarte bune dar mai degraba pentru primavara / toamna, si chiar si iarna. (si cu altele deasupra)
dar vara.... probabil depinde de persoana. prefer densitate mai mica a materialului (e mai matasos)... alea cu densitate mare cam inteapa pielea.

@Tito, multumesc si eu pentru pont. de vreo 2-3 luni nu mai ies din ele. (dar cred ca o sa renunt la ele peste vara)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Scrie răspuns