Ce agrafa/vartej aleg ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ce agrafa/vartej aleg ?
Nu am incercat dar vreau sa folosesc agrafa+vartej pentru vobler/pilkere/rotative.Folosesc in general voblere de 10-15gr,pilkere 10-20 gr si rotative pana in 13 gr.
Ce agrafe si vartej imi recomandati ca si numar,nu vreau sa schimbe traiectoria nalucilor,si nici foarte mari ca dimensiune.
Calitatea sa fie premium.
Ce agrafe si vartej imi recomandati ca si numar,nu vreau sa schimbe traiectoria nalucilor,si nici foarte mari ca dimensiune.
-
- junior
Re: Ce agrafa/vartej aleg ?
Cormoran Fastlock (cu vartej) Black Nickel Nr. 12, 10, 8, 6 oricare ca dimensiune (sunt aproape identice), difera rezistenta 11-14-16-21 kg.
-
- junior
Le gasesti la arw si chiar sunt ce vrei (premium) la ~ 1 euro/plic (6-8 buc).
... si la Totalfishing
... si la Totalfishing

salut,ms de recomandare,dar ai idee ce dimensiune au ?
-
- veteran
Daca pescuiesti la stiuca si folosesti strune, atunci acestea vin deja echipate cu agrafe si varteje. In cazul in care foloseti fluorocarbon sau vrei sa iti confectionezi singur strunele, atunci poti folosi Agrafe + varteje Colmic Crosslock Nr. 8 sau Agrafe + varteje VMC Duolock Nr. 6.albert.C scrie:Nu am incercat dar vreau sa folosesc agrafa+vartej pentru vobler/pilkere/rotative.Folosesc in general voblere de 10-15gr,pilkere 10-20 gr si rotative pana in 13 gr.
-
- junior
Sunt cea mai buna optiune - cele mai finute, le folosesc si nu modifica deloc evolutia nici unei naluci oricat de mica/usoara.albert.C scrie:salut,ms de recomandare,dar ai idee ce dimensiune au ?
Le-am masurat acum (chiar eram curios): ca lungime agrafa+vartej aprox. 1.5cm - 2cm si ca greutate 0.11g - 0.13g - 0.17g - 0.29g (functie de rezistenta - difera "butoiasul" de la vartej).
Ms de idee,insa pescuiesc in special la salau/avat numai la Dunare doar cu textil...Dan Stefan C. scrie:Daca pescuiesti la stiuca si folosesti strune, atunci acestea vin deja echipate cu agrafe si varteje. In cazul in care foloseti fluorocarbon sau vrei sa iti confectionezi singur strunele, atunci poti folosi Agrafe + varteje Colmic Crosslock Nr. 8 sau Agrafe + varteje VMC Duolock Nr. 6.albert.C scrie:Nu am incercat dar vreau sa folosesc agrafa+vartej pentru vobler/pilkere/rotative.Folosesc in general voblere de 10-15gr,pilkere 10-20 gr si rotative pana in 13 gr.
-
- junior
...sa-ti fie de folos sau de ce vrei tu.. placerea a fost de partea mea... 

La vobler nu pun niciodata agrafa cu vartej. Doar agrafa simpla. Pescuiesc cu voblere intre 7 si maxim 20 gr la avat, salau si ce mai pica. Ca si forma iti recomand http://www.totalfishing.ro/image.php?im ... -ag07c.jpg . Am avut odata un model care avea un fel de cange in capatul sarmei si ma chinuiam sa prind voblerele. Deobicei dau cu nr 1 (jaxon, sert, mustad- n-am vreo preferinta in privinta marcii) intre 12 si 15 mm.
Catch and Release va rog frumos!
cel mai bine, pt majoritatea situatiilor, eu imi fac strune din FC, cu agrafe si varteje mici, dar rezistente, si am rezolvat problema. se pt finetze, si practice.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !