agrafa la jig?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
agrafa la jig?
Salut! am si eu o intrebare pentru cei mai experimentati, eu fiind incepator la spinning.pot folosi agrafa pentru prinderea jigului sau trebuie facut nod direct pe ochiul jigului?
Daca pun agrafa cit de mult influenteaza la jiging la salau de exemplu, eu asa am dat la avat dar recuperam liniar si nu au fost probleme ,chiar am prins cativa micuti.Cu agrafa este mai comod daca vreau sa trec pe lingurita sau vobler.

In functie de zona unde pescuiesti adik daca necesita schimbare destul de desa a nalucii, eu unul pot spune ca folosesc direkt nod fara agrafa pentru mai multa sensibilitate,se spune ca uneori agrafa ia din sensibilitate,acum depinde sunt cazuri si cazuri.In timp vei ajunge sa alegi singur cum e mai bine.

Demand The Best
- hegedusalin
- veteran
.........
ce atata vrajeala frate!!! Mai lasati-o moale cu sensibilitatea asta. Dak dai cu textil si zici ca e mai bine decat cu mono pt sensbilitate inteleg. Dak zici ca pestii sunt speriati de agrafa, pt ca o observa sau asa ceva s-ar putea sa cred si asta ( doar s-ar putea), dar sa imi spui ca din cauza agrafei nu simti la fel muscatura sau structurile........... ma lashi!?!?!?!?!?!
nii au tendinta sa exagereze rau pe tema asta si altii au tendinta sa ii asculte.
nii au tendinta sa exagereze rau pe tema asta si altii au tendinta sa ii asculte.

Avantajul agrafei e ca atunci cand cautzi gramajul si guma castigatoare, o faci mai repede si mai comod fara sa tot tai si sa legi de fiecare data jigul. Cand ai gasit formula si sti ce vrei nu mai are rost sa pui agrafa.De ce?!Pt ca la intzepare si in drill se pot pierde pesti din cauza ei.
Despre faptul ca jigul nu evolueaza bine daca e prins in agrafa, ca salaul vede agrafa, sau alte finetzuri de genu asta eu personal nu cred in ele, cu conditzia ca agrafa sa nu fie mai mare chiar decat jigul.

Despre faptul ca jigul nu evolueaza bine daca e prins in agrafa, ca salaul vede agrafa, sau alte finetzuri de genu asta eu personal nu cred in ele, cu conditzia ca agrafa sa nu fie mai mare chiar decat jigul.

subscriu la ce zice Adelin, dau cu agrafa cand tatonez...greutati/modele, daca deja pescuiesc unde cam stiu la ce papa, dau cu jigul legat direct. intr-adevar se pot scapa salai din cauz agrafei intr-o zi am scos 2 cu agrafa desfacuta, in alta zi amcapat si agrafa era indreptata...
face parte din joc, nu-mi pare rau de un peste scapat, ma bucur ca mi-a tras si gata, s-a eliberat singur ... talentul lui
din barca dau cu 2 lansete un a mai finete (2,25m fir de 5lb), celalta mai dura (2,70m fir 10lb) si am modele diferite de goange pe fiecare.
deci credeti ce vreti... eu unul sunt pentru agrafa!!!
face parte din joc, nu-mi pare rau de un peste scapat, ma bucur ca mi-a tras si gata, s-a eliberat singur ... talentul lui

din barca dau cu 2 lansete un a mai finete (2,25m fir de 5lb), celalta mai dura (2,70m fir 10lb) si am modele diferite de goange pe fiecare.
deci credeti ce vreti... eu unul sunt pentru agrafa!!!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
la jig dau cu snapsuri, la voblere si oscilante cu agrafe duolock si la rotativa agrafa cu vartej.
Michael va recomanda Regulamentul forumului