Snur musca clasa 7

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

castelani
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de castelani » 11 Feb 2009, 11:11

Salut.As dori sa-mi spuneti si mie ce snur e mai indicat pentru stiuca si clean , scufundator, plutitor sau intermediar. Sau shoting headuri.In principiu i-mi dau seama ca sunt situatii in care merge unul sau altul dar eu as vrea sa-mi doa unu.Multumesc

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Feb 2009, 11:45

stiuca si cleanul nu se prea impaca pe aceeasi lanseta.
La clean folosesti muste relativ mici si fire destul de subtiri. Merge orice intre clasa 3 si 5.
La stiuca folosesti streamere mari, pe care clasele 3-5 nu le pot duce, si fire mai groase. Ai nevoie de ceva intre clasa 7 si 10, depinde de apa, stiuci, naluci.
Daca incerci sa dai cu clasa 7 la clean, vei putea lansa musca, dar nu vei avea prezentare buna, asa ca vei prinde mai putin. In plus, clasa 7 e mare si nu protejeaza firele subtiri, asa ca vei rupe si vei pierde pestele si musca f des.
Parerea mea!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 11 Feb 2009, 14:02

tre sa hotaresti ce vrei :roll: la clean poti da si cu clase mari dar nu cu uscate ci cu streamere ... si e mai eficient un clasa 8 cat un clasa 7 daca vrei si stiuc si clean si avat la streamer ... dar daca vrei senzatii la clean , atunci dai cu clase mici - in functie de marimea pestilor, mustei, distante, natura apei - cu uscate ... asta e un lucru subiectiv pt toate lumea , eu am dat la cleni cu clase 3-3/4-4-4/5-5-5/6 , dar in ultima vreme numai cu 4 dau dupa ei , mie e suficient ...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 11 Feb 2009, 14:10

desi nu incerc sa intru in polemica cu niste adevarati pescari de flytying totusi clasa 7 si 8 mi se pare ma degraba potrivita pentru pescuit cu muste mai mari pana la 10-12. E adevarat ca prezentarea nu prea e glorioasa. Eu prind cleni cu carlige pana la 12 pentru ca daca dau cu carlige mai mici deja risc sa agat tot maruntisul gen oblete si porculean ce nu prea imi doresc.
the angler is catching xxx, not by the lure

castelani
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de castelani » 11 Feb 2009, 14:12

Vreau sa dau la streamere .Cred ca o sa-mi iau clasa 7 batul dar ma intereseaza ce fel de fir ar fi cel mai indicat.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 11 Feb 2009, 14:56

pai.....ori clasa 7 ori clasa 8..maxim....akum depinde si ce peste vizezi cu streamerele si pe ce fel de ape vrei sa pescuiesti:)is f. multi factori care intra in alegerea unui fir...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Feb 2009, 15:01

acu daca te-ai decis pe clasa 7 sa trecem la snur.
daca vrei sa lucrezi pe streamere atunci snur plutitor n-are rost ca vei gasi de multe ori pestii la adancime.
cu un snur scufundator te descurci aproape in orice situatie. daca pestii sunt la suprafata atunci nu-i dai timp sa se scufunde.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 11 Feb 2009, 23:12

castelani scrie:Vreau sa dau la streamere .Cred ca o sa-mi iau clasa 7 batul dar ma intereseaza ce fel de fir ar fi cel mai indicat.
uite aici un clasa 7 deja testat.... :wink: e un imx.....si din intamplare e de vanzare.... 8) :)
.....si poate sa-ti protejeze si tipet mai subtire....

:!: ....poti sa observi si ce fir ti-ar trebui
:!: :wink:

Imagine
Imagine

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 12 Feb 2009, 08:51

daca ai hotarat da , batu lu Dragos ar fi o posibilitate fiind fast ... acum la primavara (aprilie) stiucile gasesti pe fund , deci in functie de adancimea apei sau apelor ai nevoie de wf7 sinking(uri) , iar vara de wf7f mai ales ca atunci poti da dupa cleni , avati, vaduvite (si altele) la streamere ... daca nu ai mulineta cautal modele cu macar un tambur/caseta de rezerva ... asa poti sa ai la tine F si S si daca e cazul in 2 minute schimbi firul ...
firul , aici chiar ca de bugetul tau depinde ... cele mai ieftine ce gasesti la noi is alea de Ron Thompson , acum am vazut la un prieten si mi sa parut mult mai moale decat ce am avut eu acum 5 ani (parca e un brand nou) , chiar mai moale decat S.A. Aircell .... dar mai sunt snururi de la Vision, Attack sau Presentation2 (asta ultima mi-o placut foarte mult) sau pe Flytying.ro sant de Cortland (si cred ca altele) ... la peste 150Ron gasesti la noi fire foarte bune ...

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 12 Feb 2009, 09:26

.......si totusi ganditi-va un pic.....cu un floating tot mai ai posibilitati de a scufunda streamerul..... :!: ....dar un sinking orice-ai face tot pe fund se duce .....nu vei putea sa-l faci sa pluteasca nicicum.... :!: :wink:

....deci daca e vorba de un singur fir.....ce a-ti alege :?: :)

Scrie răspuns