ROSIOARA -pescuita la spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
ROSIOARA -pescuita la spinning
Va invit sa scrieti din experienta voastra daca ati pescuit la rosioara cu momeli artificiale: lingurite,voblere si twistere. Specificati marimi,culori,mod de prezentare,etc.Topicul se vrea a fi un indrumar pentru incepatori in pescuitul la spinning.Numai bine. Mircea13
exact acuma 2 saptamani, fiind Oltul destul de tulbure si plictisindu-ma sa stau in casa, am iesit pe o balta din apropiere dupa ceva biban, dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de pe balta..............bibanul......canci.
totusi, in tip ce ma straduiam sa ii arat bibanului ce rotative minunate aveam in trusa, am observat un banc imens de rosioara si aducandu-mi aminte ca citisem pe undeva ca rosioara mai mare are tendinte de rapitor, am zis sa incerc.
am pus pe undita, o rotativa Mepps nr.00 si la prima aruncatura am si avut un atac frumos si am scos pe mal o rosioara cam la 20-22cm.
sa va descriu fata pescarului stationarist care se chinuia langa mine sa prinda o fata de peste??!!
dupa primul succes repurtat, am zis, "gata, omor rosioara astazi", numai ca urmatoarele lanseuri sau soldat cu foarte multe atacuri, dar din pacate fara sa se mai agate vreuna.
am pus pe seama acestor esecuri, faptul ca nu aveam un bat si firul corelat pt asemnea pescuit, eu plecasem dupa biban si aveam un bat ML cu fir textil pe el, deci ceva rigid si fast.
cred ca daca aveam un bat UL si un monofilament subtire, aveam mult mai multe sanse de reusita, fiindca atacuri, repet, erau gramada la fiecare lanseu.
in acele conditii, cun un asemenea banc, cred ca era adecvat si un pescuit mai fin, gen Fly, cu mult mai multi sorti de izbanda.
in concluzie??
DA, rosioara in anumite conditii, ataca si se comporta ca un peste rapitor.
totusi, in tip ce ma straduiam sa ii arat bibanului ce rotative minunate aveam in trusa, am observat un banc imens de rosioara si aducandu-mi aminte ca citisem pe undeva ca rosioara mai mare are tendinte de rapitor, am zis sa incerc.
am pus pe undita, o rotativa Mepps nr.00 si la prima aruncatura am si avut un atac frumos si am scos pe mal o rosioara cam la 20-22cm.
sa va descriu fata pescarului stationarist care se chinuia langa mine sa prinda o fata de peste??!!

dupa primul succes repurtat, am zis, "gata, omor rosioara astazi", numai ca urmatoarele lanseuri sau soldat cu foarte multe atacuri, dar din pacate fara sa se mai agate vreuna.
am pus pe seama acestor esecuri, faptul ca nu aveam un bat si firul corelat pt asemnea pescuit, eu plecasem dupa biban si aveam un bat ML cu fir textil pe el, deci ceva rigid si fast.
cred ca daca aveam un bat UL si un monofilament subtire, aveam mult mai multe sanse de reusita, fiindca atacuri, repet, erau gramada la fiecare lanseu.
in acele conditii, cun un asemenea banc, cred ca era adecvat si un pescuit mai fin, gen Fly, cu mult mai multi sorti de izbanda.
in concluzie??
DA, rosioara in anumite conditii, ataca si se comporta ca un peste rapitor.
Dupa o anumita varsta si marime cam toti pestii pasnici pot deveni rapitori.georgica scrie: tie ti-e clar ca rosioara nu-i un peste rapitor nu?
Acum 25 de ani cand Sarulestiul nu era asa ca acum si inca era format dintr-o salba de balti, eram cu un unchi la pescuit de salau la bucatica. El a prins un crap romanesc de 18 kg la bucatica.