clean de clean pentru fratii de suferintza de pe rapitori...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 11 Mar 2007, 21:37

vijelie tata, m-ai lasat mut.

Cred ca in loc sa povestesti, ai inregistra o partida de clean, si cu comentariul tau, bineinteles, ai posta-o pe aici sa mai invatam si noi "amaratii" cate ceva.....

Fire zbuciumate in continuare!!!!! :wink:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 12 Mar 2007, 21:58

La clean pescuiesc de cele mai multe ori din barca cu woblere inchise la culoare catre mal, dar nu asta vroiam sa spun, nu am vazut pe nimeni pe forum scriind de tehnici mai vechi, de exemplu cand ma plictisest de vaslit pe Olt ma retrag la cate o varsare unde dau cu FICAT DE PUI si mg ok sau alte organe de gaina.

Ca montura folosesc un plumb culisant (in functie de puterea curentului), carlig (de marimea dorita).

Cum rezista ficatul pe carlig la curenti? pui un ghemotoc de ficat cat sa acoperi si tija carligului si apoi cu ata de papiota neagra "matisezi" ficalul pana sta. (la curatirea carligului de ata ai nevoie de un clestisor sau forfecutza)

Dezavantaj ar fi ca ficatul daca nu-l ti ma umbra se inmoaie-strica.

Oricum decat sa dau cu broscutze, cum faceam cand n-amveam minte, mai bine ma murdaresc cu maruntaie

Ati prins clean la metoda asta ? sau nu-i nimic sub soare :elkgrin:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 12 Mar 2007, 22:07

prins dar cu bucata de ficat de porc sau vita. E mai rezistent si nu trebuie matisat:lol: dar vara, cand te plictisesti incearca cu cosas, lacusta sau greiere pe carlig, fara plumb. ai nevoie de fir subtire, de 16-18 max. lasi firul sa fie dus de curent si sa vezi atunci surprize din cele mai placute :P

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 13 Mar 2007, 00:14

@luci_t

Asta vreau sa incerc si eu. am auzit de smecheria asta si pare sa-ti dea ceva senzatii.... :twisted:

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 13 Mar 2007, 00:55

Incerca rotativa-dubla Cristinel , pina nu demult era considerata una din cele mai eficiente naluci in pescuitul cleanului...Intr-o publicatie mai veche , autorul spunea ca ..."desi este conceputa pentru clean , prinde consecvent avat , biban , salau , stiuca "... Eu am prins si pastrav cu "dubla" ( nr.0-1) nu numai odata ..! :wink:

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 13 Mar 2007, 09:45

luci_t scrie:prins dar cu bucata de ficat de porc sau vita. E mai rezistent si nu trebuie matisat:lol: dar vara, cand te plictisesti incearca cu cosas, lacusta sau greiere pe carlig, fara plumb. ai nevoie de fir subtire, de 16-18 max. lasi firul sa fie dus de curent si sa vezi atunci surprize din cele mai placute :P

Pai parca era spinning.....
Ca am vazut pe acest forum si o sectiune pt pescuit stationar...

Sau poate ma insel :shock:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 13 Mar 2007, 10:33

eu nu am vrut sa ii trezesc dar parca era o poveste de spinning si nu comentarii de cum se prinde cleanul la ficat de pupaza :evil: :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 13 Mar 2007, 15:15

la ficat de melc merge mai bine..... :twisted: :D

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 13 Mar 2007, 15:15

[quote="Cati"]Incerca rotativa-dubla Cristinel , pina nu demult era considerata una din cele mai eficiente naluci in pescuitul cleanului...

Multam!
Am o ciudatenie de rotativa dubla dar sa fiu sincer nu prea i-am dat importanta...incerc sa-i fac un snapshot ca sa vezi despre ce este vorba. Am prins cu ea un avatzel si strapazani, undeva intr-un ghiol la Stancutza. Nu mi s-a parut sa aiba o evolutie buna la recuperare....cine stie...mai incerc...
Bate apa cat e calda!

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 13 Mar 2007, 15:39

Adica...? nu se pre invirt paletele ???

Scrie răspuns