Rapitori in judetul Sibiu? Sfat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
pastrav sibian in acelasi loc mereu
Vreau sa va povestesc ceva si sa va intreb ce credeti. De multe ori fac deschiderea la pastrav pe un mic parau care se varsa in Olt, in jud Sibiu (nu pot da locatia exacta). Nu are mai mult de 1.5 m latime iar cascada cea mai adanca are 50 cm. In fiecare an in mai urc pe firul apei vreo 4 km si rar mai prind 1-2 pastraviori pe care ii eliberez. Dar apoi ajung intr-un defileu abrupt, unde e o bulboana adanca in jurul unui bolovan f mare. Ei bine, mereu reusesc sa prin in amonte si in acea bulboana 2-3 pastravi mari ptr apa respectiva (adica 25-30 cm). Daca mai urc apoi fie nu mai prind nimic fie iau tot pastraviori, si oricum apa e f putina spre izvoare, albia se fragmenteaza in 2-3 brate cu minibulboane deci nu cred sa fie ceva mare acolo. Ma intreb de ce prind mereu doar in acel loc si de ce acolo stau cei mai mari? Statistic, aproape toti erau masculi si cred ca aveau 6-8 ani. Pescari nu am vazut niciodata, doar muncitori silvici, si nimeni vreodata nu m-a intrebat de permis desi daca as vedea vreun canton silvic mi-as plati autorizatia.
Am vazut ca vorbeati de Gura Riului. Loc ca asta mai rar in ce priveste cleanul. Azi vara am fost iarasi acolo dupa o pauza de citiva ani.Am reusit niste partide super la clean ,la vobler si blinker.Locul e coada lacului unde se varsa cele doua rauri.Apropo...gasesti acolo si bibanei.Oricum clenii care pun gura trec de 500..600gr.Pe langa asta peisajul e super.Nu uita de chitanta ce trebuie achitata la cei de la ape. Amenda e mare daca nu. 

Nu e chiar la Gura Raului dar nici departe nu e, oricum e un parau f mic unde nu prea vin pescari ptr ca nu stiu ce pastrav traieste acolo. Imi pare sincer rau ca nu pot spune locatia exacta dar ma tem sa nu patesc ca altadata cand spunand despre nu stiu ce loc grozav s-a dus zvonul si acum e ca pe bulevard acolo... Poti incerca la Caineni pe cele doua rauri care se unesc, am auzit ca se fac acolo super partide la pastrav, dar nu stiu cine gestioneaza apele astea. Fir intins!
despre Gura-raului numai de bine. Clean frumos,bibanei ,am prins in coada unde se varsa riul in baraj.Blinker, vobler si poate ai sanse.Inainte sa ma apuce nebunia artificialelor luam bine clean la coaja de piine.(secretul meu).Mi-ar place sa incerc Colunul pe care il tin minte decind frecventam carasul si crapul.La rapitor nu am incercat desi m-as spurca la avatii de acolo.Am auzit si de stiuci prinse acolo,poate ne spune cineva ce rapitor mai are de actualitate nea Ghita.Mai poti incerca si la Scorei pe la mijlocul barajului(partea cu gara)mai este o balta privata,cu stiuca.Daca nu esti multumit, fiind in zona incearca coada barajului unde intra oltul(Cirta),surprizele pot fii multe . Fir intins si astept vesti bune. 

- nickydarnico
- senior