Pt. pescarii din zona TG-MURES

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
VicToR .
veteran
veteran

Re: Pt. pescarii din zona TG-MURES

Mesaj de VicToR . » 09 Iun 2012, 20:34

alex87nfs scrie:ciao..toata lumea asteapta vremea buna sa se curete un pic muresu :D este clean destul de mult in sus de reghin! am mai umblat si eu pe la brancovenesti si galaoaia dar fara prea mari succese,din pacate nici apa nu a tinut cu noi de fiecare data..astept sa fie mai limpede si clar voi ajunge si pe acolo vara asta:)) nu stiam de vreun permis special pt portiunea aia de mures..in fine poate ma lamureste cineva mai priceput :respekt:
din cate stiu de la balauseri in sus, defileul muresului iti trebe permis pt munte numai e valabil cel de ses
!!!!!!! C&R FISHING !!!!!!!!
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Iun 2012, 21:03

VicToR . scrie: din cate stiu de la balauseri in sus, defileul muresului iti trebe permis pt munte numai e valabil cel de ses
Muresul este considerat "apa de munte" de la podul de fier din amonte de Reghin, iar Tarnava mica de la localitatea Sarateni parca... nu stiu sigur, fiindca nu ma interesat niciodata, (aveam permis de ses+munte) dar daca vrei informatii concrete si actuale pe marti ma interesez si trimit prin MP.

VicToR .
veteran
veteran

Mesaj de VicToR . » 09 Iun 2012, 21:50

kzoli scrie:
VicToR . scrie: din cate stiu de la balauseri in sus, defileul muresului iti trebe permis pt munte numai e valabil cel de ses
Muresul este considerat "apa de munte" de la podul de fier din amonte de Reghin, iar Tarnava mica de la localitatea Sarateni parca... nu stiu sigur, fiindca nu ma interesat niciodata, (aveam permis de ses+munte) dar daca vrei informatii concrete si actuale pe marti ma interesez si trimit prin MP.
multumim frumos Zoli :respekt:
!!!!!!! C&R FISHING !!!!!!!!
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

AdrianI
senior
senior

Mesaj de AdrianI » 10 Iun 2012, 08:13

Conform datelor oficiale publicate pe site-ul ANPA zona acoperita de permisul AJVPS Mures pentru raul Mures este Chetani- pod CFR DEDA.
E o zona interesanta cea mai sus de Brancovenesti pe care vreau sa o vizitez si eu anul asta, mai ales zonele unde raul se imparte in doua intre Brancovenesti si Valenii de Mures

As avea o intrebare pentru cei care pescuiesc pe Niraj.
Care sunt zonele pe care le frecventati si unde ati avut rezultate?
Eu personal doar in zona Ungheni de la varsare pina la podul CFR am fost dar fara rezultate notabile.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Iun 2012, 08:51

AdrianI scrie:Conform datelor oficiale publicate pe site-ul ANPA zona acoperita de permisul AJVPS Mures pentru raul Mures este Chetani- pod CFR DEDA.
E o zona interesanta cea mai sus de Brancovenesti pe care vreau sa o vizitez si eu anul asta, mai ales zonele unde raul se imparte in doua intre Brancovenesti si Valenii de Mures

As avea o intrebare pentru cei care pescuiesc pe Niraj.
Mai sus de Brancovenesti nu am fost de ani de zile insa, la Brancovenesti se poate prinde cleni frumosi, localnici povestesc de cleni de 4-5 kg eu pana la 3,2 kg am vazut intradevar prins la pestisor mic... Noi mergeam pana la Reghin cu masina, o parcam acolo si luam trenul sau autostopul pana la Brancovenesti si de acolo coboram pana la Reghin inapoi ... astea erau ture de 1/2-1 zi, in functie de cat timp liber aveam si de conditiile meteo... Control NU am vazut pe acolo niciodata...

Am incercat pe Niraj de la Griusor pana la barajul de la Miercurea Nirajului... si de la Acatari pana la ferma agricola din Ungheni( pe anumite portiuni nu am vazut picior de om e o jungla adevarata( odata am uitat o trusa de voblere pe mal si peste 2 saptamani am gasit in acelasi loc) ...

Eu doar la spinn am dat cu minivoblere si de cateva ori cu muste artificiale, am prins doar clean si cativa bibani, clean am prins mai mici mai mari, insa am vazut scobari si mrene frumoase prinse la stationar cel putin in zona fermei agricole( de niste localnici din Ungheni care isi fac veacul pe acolo ... Puietul de clean prefera rotativele mici 00, iar generatia mai batrana voblerele recuperate intre ape... datorita vegetatiei dese insa unele locuri sunt imposibil de abordate de pe mal, iar cu vadersi nu am avut curaj sa ma aventurez decat in zona Grausorului... accidental am prins cativa pastravi probabil adusi de viitura...

Pe Tarnava Mica cele mai frumoase cleanuri am prins in dreptul localitatii Sg. de Padure... lansam un vobler plutitor sub salcii si lasam purtat de curenti ... apoi recuperam incet si langa mal am avut atacuri dupa atac.... mai sunt locuri promitatoare in aval de termocentrala unde am vazut si am prins si cateva stiuci insa cleanul e domn in acele zone, acolo pe vremuri se prindea foarte bine si somni frumosi dar de un timp au "disparut" doar cateva moace isi fac prezenta mai ales in zona statiei de pompare de la Dumitreni ... insa locurile sunt greu de pescuit din cauza obstacolelor din apa ... trebuie lansat pe sub brat foarte precis si recuperat cu grija, altfel devine foarte costisitor... Pe aici umbla in control un padurar, care este foarte amabil si prietenos, mai ales daca ai ceva de" tras la masea", la tine....

AdrianI
senior
senior

Mesaj de AdrianI » 10 Iun 2012, 14:05

Pe Tarnava Mica de la Balauseri in jos intre cele doua poduri am avut in acest an o partida superba la clean cu trei exemplare trecute de 40 de cm( 41,45,45) si alte cateva exemplare mai mici.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 11 Iun 2012, 20:13

Apa este sub orice critica. Aruncam voblerul si sarea pur si simplu noroi. Asa ca o idee, am dat vreo 5 minute cu un vobler floating, ii vedeam doar varful (cocoasa), barbeta nu se vedea, asa de "curata" ii apa.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Iun 2012, 16:53

Razvan V. scrie:Apa este sub orice critica. Aruncam voblerul si sarea pur si simplu noroi. Asa ca o idee, am dat vreo 5 minute cu un vobler floating, ii vedeam doar varful (cocoasa), barbeta nu se vedea, asa de "curata" ii apa.
Crezi sau nu ,dar asta e apa de capturi capitale la somn...

Ps:eu la ora 21 am decolat! Am de luat o revansa de saptamana trecuta... :twisted:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 12 Iun 2012, 20:14

Cred, numai ca eu nu urmaresc (deocamdata) somnul. Intai trebuie echipament pentru asa ceva

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Iun 2012, 06:46

Inca cateva ore si se poate pescui la liber( desi pe multa lume NU a deranjat ca e prohibitie) ... de maine se termina prohibitia pe ape colinare si de ses... cu toate ca majoritatea pestilor inca NU a depus icrele din cauza apei reci ...

Scrie răspuns