Atat cat cunosc Suceava si imprejurimile, pot sa iti dau cateva sfaturi. La rapitor (clean, avat) se poate pescui chiar pe apa Sucevei (trece prin oras, prin zona Burdujeni) sau mult mai bine de pescuit este barajul de la Itcani (Suceava Nord) unde este posibil sa ai surprize frumoase la biban. Am prins biban frumusel acolo si nu la momeli artificiale, ci la rama.
Mai departe....
Aproape de Universitate (la vreo 10 minute de mers) se afla un lac (in care te mananca racii) iar la inca vreo 5 minute de aceasta un alt iaz (ceva mai mare) care cred ca apartine unei statiuni de cercetare. Este plin de biban, crap, caras si clean (mai putin). Eu, cand pescuiam pe-acolo, ma intelegeam intai cu paznicul.
Daca ajungi in Piatra Neamt, ai vreo 10-15 Km pana la Bicaz (Izvorul Muntelui). Merge incercat la salmonide.
Oricum, ai in drumul tau Bistrita, care este destul de mare si, daca o mai prinzi si limpede... ai dat lovitura

(poate daca prinzi vreo lostrita ne spui si noua cum a fost drilul. Vezi ca trebuie autorizatie speciala)
Pe partea cealalta, spre Bacau este apa Moldovei. Am pescuit pe Moldova mai sus, spre Gura Humorului. Mreana, pastrav si clean.
Ce-as mai putea sa zic... Vreme frumoasa si fir intins!