locuri de pescuit in zona Suceava

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

locuri de pescuit in zona Suceava

Mesaj de costica_fishing » 10 Aug 2004, 13:17

Incepand de vineri sunt in zona cu pricina. Inafara de obiectivele turistice de vizitat (manastiri & stuff, mi-as dori sa am parte si de 2-3 ore (pe zi :D) de spin.

S-a discutat deunazi despre un concurs de spin in zona. aveti idee mai precis pe unde? Sau ceva alternative (pe langa vreo manastire :D )

itinerariul aproximativ: Bucuresti-Bacau-Suceava-Botosani-Piatra Neamt-Brasov-Buc.

Si ceva sugestii pt naluci, metoda, etc. ar fi bune!

Ce stiu e ca o sa incerc din nou Racaciuni si (poate) Adjudul Vechi, pe Siret.
Merci anticipat!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Aug 2004, 13:39

Atat cat cunosc Suceava si imprejurimile, pot sa iti dau cateva sfaturi. La rapitor (clean, avat) se poate pescui chiar pe apa Sucevei (trece prin oras, prin zona Burdujeni) sau mult mai bine de pescuit este barajul de la Itcani (Suceava Nord) unde este posibil sa ai surprize frumoase la biban. Am prins biban frumusel acolo si nu la momeli artificiale, ci la rama.
Mai departe....
Aproape de Universitate (la vreo 10 minute de mers) se afla un lac (in care te mananca racii) iar la inca vreo 5 minute de aceasta un alt iaz (ceva mai mare) care cred ca apartine unei statiuni de cercetare. Este plin de biban, crap, caras si clean (mai putin). Eu, cand pescuiam pe-acolo, ma intelegeam intai cu paznicul.
Daca ajungi in Piatra Neamt, ai vreo 10-15 Km pana la Bicaz (Izvorul Muntelui). Merge incercat la salmonide.

Oricum, ai in drumul tau Bistrita, care este destul de mare si, daca o mai prinzi si limpede... ai dat lovitura :) (poate daca prinzi vreo lostrita ne spui si noua cum a fost drilul. Vezi ca trebuie autorizatie speciala)

Pe partea cealalta, spre Bacau este apa Moldovei. Am pescuit pe Moldova mai sus, spre Gura Humorului. Mreana, pastrav si clean.

Ce-as mai putea sa zic... Vreme frumoasa si fir intins!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 10 Aug 2004, 13:43

La iesirea din Piatra Neamt, spre Bicaz, e un stavilar. Se prindea mirlita si biban prin octombrie anul trecut.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 10 Aug 2004, 17:58

Costica, daca tot esti prin zona ar trebui sa incerci aici:
http://www.antrec.ro/index.html?RID=nou ... tire_id=64
sau aici (ai mai multe detalii):
http://www.antrec.ro/index.html?RID=nou ... tire_id=59

Din pacate apele prin Moldova sunt cam tulburi acum (nu vorbesc la figurat).
De la Botosani ai fi putut, cu un mic ocol, sa ajungi la lacul de la Stinca-Costesti de pe Prut, eventual in barajul de linistire de la Stefanesti, unde era mult biban.
Siretul este si el tulbure, nici pe lacul de la Racaciuni nu cred sa ai prea multe sanse.
Cred ca iti ramine doar sansa apelor de munte (Suceava, Moldova, Bistrita).

Fir intins!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Aug 2004, 18:39

Ioane, excelente sugestii! Sa traiesti!

la Racaciuni o sa incerc pe canalul de fuga al hidrocentralei. E taluzat, deci cred ca e mai putin afectat de tulburarea apei!

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 10 Aug 2004, 19:11

Daca riurile Suceava si Siret sunt tulburi te poti duce la barajul de la bucecea - pe siret (stiuca si biban - pe malul cu bucecea in dreptul loc.ionaseni - acolo este stuf la mal - numai ca iti trebuie barca) sau daca mergi in acea zona poti trece pe la baltile din zvoristea - unde se lucreaza la noul baraj - astea sunt sigur foarte limpezi - tot stiuca si biban

Fir intins
Ciprian,Iasi

Scrie răspuns