Budeasa

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 11 Iun 2005, 16:39

Am fost si eu de cateva ori pe Budeasa dar eu sunt din Bucuresti, si am bunicii acolo. Insa nu cunosc locurile si de fiecare data a fost o partida ratata. Am dat jos dupa baraj unde este si baza nautica. Si am mai dat pe lac unde am vazut mai multa iarba dar in apropierea barajului.
Unde este aceasta livada scufundata despre care se vorbeste?
Si mai ales, de unde se pot inchiria barci pt lac?
Pt cei din zona as mai avea o intrebare: Pe Merisani sau pe cursul din avalul barajului a prins cineva altceva decat biban?

Va multumesc anticipat si astept raspunsuri!

copsin
junior
junior

Budeasa

Mesaj de copsin » 11 Iun 2005, 19:15

Salut, Bogdan-Alex,

Locul unde se afla baza nautica, jos, sub baraj, se cheama Bascov. Acolo am pescuit pe pista de canotaj, intre indicatorul de 100 si 250 m, inspre malul opus celui pe care se afla tribunele, si am avut intalniri, dar doar cu stiuci mici (pana in 2 kg). De asemenea, un alt loc unde am prins este zona de sub baraj, inspre inceputul pistei de canotaj.

Mult mai intreresant mi se pare pescuitul pe barajul Budeasa. Sunt sanse mai mari sa ai partide reusite si capturi mari. Unde am prins eu mereu este inspre coada lacului, la apa de 7-9m, in zona apropiata de stalpii de curent electric. O sa-ti dai seama ca ai gasit livada candf o sa ai agataturi foarte multe, insa acolo sta si cumatra. Alta zona unde am prins este in stanga plajei, in fata dalelor de beton. Oricum, este un lac mare, si stiuca poate sa se lase greu gasita.

Atat pe Bascov, cat si pe Budeasa pescuiesc doar din barca. Pe Budeasa inchiriez barca mereu de la Domnul Spataru, proprietarul pensiunii de langa plaja. Pretul este de 30 000 de lei pentru o ora de pescuit; iti recomand sa faci rezervare din timp, deoarece dansul are doar doua barci.

Fir intins; cand mai mergi la Budeasa, daca vrei, da un mesaj si poate ca nu intalnim pe balta.

bibicu13
utilizator nou
utilizator nou

Intrebare

Mesaj de bibicu13 » 29 Iun 2005, 10:34

Salut,

stiam ca pe Budeasa iti mai trebuie si ceva acte pentru a putea pescui pe acolo! Poate cineva sa ma ajute cu o lista de acte necesare?

Ce , de unde se obtine, spagi, taxe, etc ...

Acum, tinand cont ca nu sunt din zona, cum pot sa folosesc la maxim un week-end (nu prea vreau sa stau pe la AJVPS Pitesti dupa nu stiu ce taxa sau act ...) ??

Cu multumiri,
Bibicu

dinuta
junior
junior

Mesaj de dinuta » 29 Iun 2005, 12:48

Singurul administrator al lacului este AJVPS Arges.Poti sa platesti taxa pe lac daca vine cineva,dar eu i-ti spun sa stai linistit ca pana la anu in prohibitie nu mai apare nimeni,pentu ca pe ei nu-i intereseaza decat vanatoarea.

bibicu13
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bibicu13 » 04 Iul 2005, 15:28

Multumesc !!!

Si cam cat ar fi taxa ??

dinuta
junior
junior

Mesaj de dinuta » 05 Iul 2005, 07:03

Taxa pe an este in jur de 70 de lei. Pe interzis cereau 10 lei pe zi.Acum nu ai de ce sa mergi la Budeasa pentru ca apa este tulbure .Daca te decizi ,atunci i-ti recomand sa ai o barca pneumatica.

Armand
veteran
veteran

Budeasa!

Mesaj de Armand » 12 Iul 2005, 13:40

Salutare!
Se indura cineva de mine sa imi spuna cum pot sa ajung din Bucuresti pana pe Budeasa, ce distanta este pe sosea si daca sunt ceva sanse sa ma controleze cineva. Cine este aadministratorul baltii si ce taxa este...
De asemenea m-ar interesa care este metoda cea mai prinzatoare pe balta(fiecare balta are specificul ei si nu prea am timp sa il descoper)..
Multzam fain si astept mesaje de la voi!!!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Iul 2005, 15:00

autostrada bucuresti-pitesti-110km. cand ajungi in pitesti, mergi tot inainte pana treci tot orasul. orasul asta e lung ca un vagon, nu prea ai cum sa gresesti.

mai poti sa te ghidezi si dupa indicatoarele pe care scrie balea lac/curtea de arges/baraj vidraru. la iesirea din pitesti la fel, mergi tot drept inainte spre curtea de arges.

ca sa ajungi la budeasa va trebui sa faci dreapta, fie in localitatea bascov, pe drumul care trece peste barajul ce desparte lacul budeasa de bascov, fie in localitatea borlesti, daca vrei sa dai pe coada sau pe malul cu placi, drumul este imediat dupa gara borlesti.

prima varianta e mai buna, ai un indicator rutier pe care scrie bascov si drumul pana la baza nautica e ok. pe malul celalalt poti gasi barci de inchiriat.

iti trebuie musai barca, lacul este maaaare. mai trebe niscai linguri si plastice, mai mari daca vrei doar stiuca. eu prefer sa dau la bibi acolo, am prins si marle dar accidental, deci n-am ce sa-ti recomand. probabil n-ar strica nici ceva voblere mari si pike-uri sanatoase.

lacul este ajvp, sediul ajvp din pitesti il gasesti cel mai simplu daca intri pe pagina dedicata a site-ului si ii suni la numarul de telefon de acolo, eventual ii poti intreba daca au instaurat vreo taxa/zi de pescuit, ca sa nu te complici.

cu totul, cred ca sunt in jur de 130km, poate un pic mai mult.

fir intins!

Armand
veteran
veteran

Budeasa!

Mesaj de Armand » 12 Iul 2005, 15:50

Multumesc frumos!
Bibanul este rasarit pe lac?? Merita bataia de cap?
In afara de stiuca si biban altceva mai este?
Salau sau pesti pasnici?
As da si o lanseta cu pluta cat timp linguresc balta.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Iul 2005, 16:07

nu pricep cand ai timp sa dai la stationar cand tree sa umbli dupa stiuca.

in fine, admitand ca reusesti sa le faci pe amandoua, poti sa prinzi caras, regine si obleti, si cica ar colcai de coregoni si chiar pastrav, desi eu nu am vazut nicaieri nici un exemplar din ultimele doua specii si am dat niste ani buni in fiecare toamna acolo. bibanii mari sunt mai rari ca altadata, dar mai gasesti.

daca nu faci rost de barca, mai bine te opresti pe bascov, acolo ai mai multe sanse de pe mal si gasesti aceleasi specii.

Scrie răspuns