matrita de oscilante

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

alex&victo
utilizator nou
utilizator nou

matrita de oscilante

Mesaj de alex&victo » 22 Noi 2006, 10:15

imi puteti spune va rog din ce si cum se confectioneaza o matrita pentru oscilante?
am pierdut destule lingurtite si vreu sa mi confectionez propriile lingurite.

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 22 Noi 2006, 20:36

depinde ce utilitati ai Alex, un polizor fix e primul lucru de careai avea nevoie ,o foarfeca de mana sau de banc ,timp si rabdare pentru ca o data realizate matritele,mai trebuiesc si reglate.Ma refer la ajustarile ce le faci ulterior ptr.ca evolutia nalucii sa fie corecta .Dupa ce-ti alegi un anumit model de oscilanta ai nevoie de doua matrite,una cu" negativul"(care va deveni fatza oscilantei)iar a doua ,cea cu care vei ambitisa tablita,ori prin bataie ,mai indicata ar fi o presa(pe care mi-o doresc si eu).Vezi ca-i boala grea ,daca te apuci ,musai sa te si tzi de treaba .
Vreme buna ,fir intins !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Noi 2006, 00:34

nu cred ca matrita este punctul principal din aceasta treaba,sau cel putin nu pt mine.
pe mine ma doare cu totul altceva,e vorba de materia prima :?:
ce,cum,de unde,cat?
asta ma doare pe mine si daca aveti ceva ideii cred ca sunt binevenite.
matrita o faci odata si o ai toata viata,dar materia prima?
aaaa,si mai am o durere,stiti careva de unde pot procura sarma din aia folosita la rotative?
sa nu imi spuneti de sarma dentara ,ca dau faliment :lol:
nici nichelina nu e buna,se indoaie prea usor.
ceva sugestii?????????!!!!!!!!!!!!!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Noi 2006, 02:02

:lol: de la jucarii le iei rotile si ai sarma intre ele dar iti trebe unele imense si is scumpe :lol: nush, e tare dificil de facut rost, si ar avea multe aplicatii :cry:

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 23 Noi 2006, 12:58

pentru a-ti confectiona matrite ai nevoie de citeva oscilante preferate in evolutie....de restul se ocupa un frezor bun ....

alex&victo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex&victo » 23 Noi 2006, 13:33

intradevar e nevoie de multa rabdare si pasiune da sunt foarte hotarat sa incerc
polizor am,foarfeca nu e o problema,la fel si menghina
dar problema cea mare e ca nu stiu cum trebuie sa confectieonez matrita.
oscilanta preferate de asemenea nu mi lipseste.
mai astept niste sfaturi,va multumesc

alex&victo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex&victo » 23 Noi 2006, 13:34

intradevar e nevoie de multa rabdare si pasiune da sunt foarte hotarat sa incerc
oscilanta preferate de asemenea nu mi lipseste.

alex&victo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex&victo » 23 Noi 2006, 13:35

oscilantele preferate de asemenea nu mi lipsesc.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 23 Noi 2006, 20:07

In primul rand faci rost de un cub de metal de dimensiuni de 200 mm pe muchie,pe cate o latura iti desenezi forma linguritelor pe care le vrei copiate iar cu un biax cu pietre abrazive de diferite dimensiuni incepi sa sapi in cub fata matritei cat mai fidela cu lingurita ta.Dupa ce ai terminat cu fata matritei iti mai trebuie un poanson,adica ca un fel de stampila,tot din metal,pe care ti-l faci(sculptezi)tot cu biax-ul,identic cu spatele linguritei.Tai tabla(alama,inox,cupru)la dimensiune,la o presa ii dai forma din matrita si apoi o slefuiesti la pasla.Astea sunt niste repere mai pe scurt ca sa-ti faci o idee de pasii ce-i faci,mai sunt mici amanunte ptr.a confectiona de ex solzii pe lingurita,etc.

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 24 Noi 2006, 07:35

ca idee ptr dl cucu ionel ---- nu este neaparat nevoie de un bloc de metal Ionele, uite ,eu am facut negativele intr-o camasa de rulment mare ,6312 careia i-am sudat o tabla pe una din laturi,inauntru am turnat pb+ cositor ,si punind matrita (cea cu care ambutisezi tablita)in amestecul de pb+cositor topit ,ai obtinut negativul perfect .E foarte adevarat ca dupa multe utilizari amestecul trebuie retopit(si se face destul de simplu) dar ai totusi o matrita ......reconditionabila .Numai bineeeeeee.
Vreme buna ,fir intins !

Scrie răspuns