Da vaselina shimano de unde ai facut rost?Si daca sa zicem mi-se termina sticluta de ulei din pachet cu mulineta de unde as putea face rost si de ulei?Cristi E scrie:eu folosesc shimano oil(ce vine de obicei cu mulinetele),shimano grease si Quantum Hot Sauce Reel Grease(asta e pe cabelas).
Lubrifianti :)) Vaselina si spray - ptr mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Blue_Fox
- utilizator constant
Life's short, so live the most of it!
cumperi alta mulinetaBlue_Fox scrie:Da vaselina shimano de unde ai facut rost?Si daca sa zicem mi-se termina sticluta de ulei din pachet cu mulineta de unde as putea face rost si de ulei?Cristi E scrie:eu folosesc shimano oil(ce vine de obicei cu mulinetele),shimano grease si Quantum Hot Sauce Reel Grease(asta e pe cabelas).

glumeam - cred ca pe cabela's
ulei shimano nu am vazut pe nicaieri pe la noi,decat venit cu mulinetele,eventual intrebat la cei care aduc shimano la noi.Blue_Fox scrie:Da vaselina shimano de unde ai facut rost?Si daca sa zicem mi-se termina sticluta de ulei din pachet cu mulineta de unde as putea face rost si de ulei?Cristi E scrie:eu folosesc shimano oil(ce vine de obicei cu mulinetele),shimano grease si Quantum Hot Sauce Reel Grease(asta e pe cabelas).
vaselina am gasit intr-un magazin din germania.
daca mulineta are plastic ti se recomanda de obicei ulei sau vaselina siliconica. Cred ca explicatia ca unele degresante pot sa vateme componetele de plastic la fel ca si unele vaselina. De exemplu alea grafitate (care cred ca ar fi cele mai bune) cam imbacsesc partea plastica a agrenajului. Oricum procedura oricare ar fi trebuie sa o faci anual vrei nu vrei.Dan Alexe scrie:Am vazut ca multi folosesc vaselina siliconica pentru gresarea mulinetelor. Nu stiu daca pentru piese metalice in miscare este buna. La copiatoare se foloseste pentru angrenajele de plastic iar in electronica pentru contact termic intre radiatoare si piesele electronice.
Pentru rulmenti si alte piese metalice se folosesc alte tipuri de lubrifianti de obicei recomandati de producator.
Nu stiu ce se intimpla daca mulineta are si piese de plastic.
WD-40 - 14 RON la metro ambient,
am folosit si ulei de mecanisme fine tot la magazine de scule am gasit costa cam 5 RON,
Bolion - siliconic la Selgros - 7 RON un spray
Vaselina siliconica de la cunostinte ca oricum ai nevoie de cantitate foarte mica.
the angler is catching xxx, not by the lure
Din experimentele facute zile astea confirm ca e mai buna metoda de degresare e cu detergent de vase lasat peste noapte . Carcasa are pe interior o gramada de degajari care sunt imbacsite de mizerie si care nu iasa decat inmuiate ca lumea cu detergent. Ar merge si cu ceva diluant dar nu merita riscul.
the angler is catching xxx, not by the lure
deci, in benzinar (exceptie plastic) timp de 20 de min nui asa bun fata de asta cu detergentu?Cristi E scrie:see...i told you!sir.JONES scrie:Din experimentele facute zile astea confirm ca e mai buna metoda de degresare e cu detergent de vase lasat peste noapte .
Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
lubrifiant
wd40 fiindca dupa ce dai brusc merge mai usor,am folosit vaselina de la cormoran si iti ingreuneaza mecanismul si wurth saBesto da wd-ul a fost net superior.
Orice vaselina MP(multi purposse)indeplineste la superlativ cerintele dintr-o mulineta.Toate magazinele de piese auto au o gama larga de vaseline,din care se poate alege(de catre cei foarte pretentiosi)o vaselina bazata pe uleiuri sintetice,dar cantitatea e foarte mare,pentru ca ungerea se face prin pensularea suprafetelor ce vin in contact.Pelicula ce ramine dupa o pensula mai moale(de desen) e suficienta,atit pentru rotatie cit si pt translatie.Singura modalitate de a se realiza o auto-ungere intr-o mulineta e depozitarea unui exces de vaselina pe peretii interiori ai rotii dintate dar asta presupune un lubrifiant cu coeficient de viscozitate foarte mic(mai fluida)pentru a se putea deplasa datorita fortei centrifuge(care e mica).Vaselina grafitata se foloseste doar in zonele cu temperaturi mari(nu-i cazul la noi).Uleiuri se folosesc doar in zona galetului(spinning) si rulmentii axului de tambur(baitcasting).Cit despre vaselina Cormoran,Shimano,Hot Sauce nu-i altceva decit o anumita vaselina ambalata sub egida proprie,dar fabricata de marile companii petroliere care au deja instalatiile de productie.Fiti siguri ca firmele de articole de pescuit n-au si divizie de produs vaseline sau rulmenti.Si uitati de vaselina"siliconica".Baza unei vaseline se face cu litiu ori sulfonat de calciu,sau molibden ori poliuree.Apoi se combina cu uleiuri minerale sau sintetice,eventual ceva aditivi.Restul sint bla bla-uri de marketing.