Lanseta feeder

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tali
veteran
veteran

Lanseta feeder

Mesaj de tali » 08 Mar 2012, 15:06

Va rog sa nu ma injurati daca dezbat chestia asta aici dar nu sunt membru decat al siteului rapitori si nu vreau sa-mi fac cont pe alt site. Ma intereseaza sa-mi iau un feeder ca m-a bagat in boala Dome Gabor pe PV-TV cu stilul asta. Lanseta vreau sa o folosesc pe o balta salbatica la caras si crap unde distanta de lansare nu prea conteaza deoarece balta are f multa agatatura si mananca acolo un de are agatatura. Daca exista o lanseta mai unuversala sa o folosesc si pe rauri va rog dativa cu parerea. :respekt:

bogdan_h
junior
junior

Re: Lanseta feeder

Mesaj de bogdan_h » 08 Mar 2012, 18:08

Dome Gabor are stilul lui si ce-i drept si pe mine m-a captivat, iar dupa ceva documentare mi-am cumparat si lansetele de feeder. bineinteles tot "ale lui" si anume spro pellet feeder, 3.60 MH, by dome gabor.
ca si tine am vrut sa pescuiesc atat pe rau cat si pe balta...ca lansete sunt f bune la un pret bun zic eu in comparatie cu alte lansete...numai ca sunt cam rigide si dupa mine cam puternice. el daca ai observat pescuieste in special cu lansete mai lungi de 3.90 m si 4.20 m...fie ca e rau fie ca e balta...si la pesti mari in special. acum ce sa zic, eu sunt din Iasi si pescuiesc pe Prut unde am avut surprize la pesti de peste 10 kg...si drept sa-ti spun lanseta a facut fata fara probleme..
eu dupa ce am experimentat pescuitul cu astfel de lansete iti pot recomanda energoteam competition feeder.
te poti uita si aici http://pescuitarad.ro/?page_id=165 ca sa-ti faci o idee despre cum se pescuieste cu feederul atat pe apa curgatoare cat si pe balta.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 08 Mar 2012, 18:31

Eu am senzitive carp feeder de 3.6 40-90 (real cam 20-90) tot de la spro"by dome gabor" si pescui cu ea si pe rau si pe balta...Acum depinde de rau...pt dunare in majoritatea zonelor e cam light,pt mures cam la fel,dar pt raurile noastre obijnuite e perfect:)

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 12 Mar 2012, 23:22

tali scrie:Va rog sa nu ma injurati daca dezbat chestia asta aici dar nu sunt membru decat al siteului rapitori si nu vreau sa-mi fac cont pe alt site. Ma intereseaza sa-mi iau un feeder ca m-a bagat in boala Dome Gabor pe PV-TV cu stilul asta. Lanseta vreau sa o folosesc pe o balta salbatica la caras si crap unde distanta de lansare nu prea conteaza deoarece balta are f multa agatatura si mananca acolo un de are agatatura. Daca exista o lanseta mai unuversala sa o folosesc si pe rauri va rog dativa cu parerea. :respekt:
Pentru pescuitul crapului poti merge lejer pe o lanseta medium-heavy sau chiar heavy tinand cont ca vei pescui cu carlige mai solide si strune mai rezistente.
Pentru pescuitul pe rau unde in general marea majoritate a pestilor vizati sunt de talie medie, o lanseta medium este mai potrivita dacat una mai puternica din clasa H sau M-H. Pescuitul eficient pe rau (mai ales atunci cand vizam scobarul) necesita carlige mai mici si strune mai subtiri. Folosind o lanseta mai puternica exista riscul ca lanseta sa nu fie capabila sa preia si sa amortizeze socurile pestilor in dril si astfle vor fi multe rateuri sau rupturi de strune pe langa asta vom avea foarte multe trasaturi nefinalizate din cauza rigiditatii lansetei. Nu spun ca este imposibil sa pescui cu o lanseta M-H sau H pe rau cu monturi fine, se poate , dar nu vei realiza un pescuit eficient.
Lafel ca si lansetele de spin destinate anumitor aplicatii (jig sau naluci reactive),anumite modele de lansetele feeder i-si vor gasi eficeinta in anumite situatii.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 14 Mar 2012, 19:56

O lanseta foarte puternica pentru crap este Nevis Raptor Extra Heavy Feeder, 50-180gr. Nici nu simte 70-80gr.

fflorin
veteran
veteran

Mesaj de fflorin » 15 Mar 2012, 18:36

Si aceasta ar face fata cu brio nevoilor tale : http://www.energofish.ro/product.php/La ... eder/3078/ Numai bine.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 16 Mar 2012, 19:43

pana la urma mi-am achizitionat un Maver genesis black ice 3.60m din doua bucati cu 3 vf de schimb. Multam de sfaturi

bogdan_h
junior
junior

Mesaj de bogdan_h » 20 Mar 2012, 20:36

e o alegere buna. e varianta combo?

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 22 Mar 2012, 13:02

Nu e doar feeder dar din doua bucati nu din 3