kistler helium lta 7.6 heavy

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
seve
senior
senior

kistler helium lta 7.6 heavy

Mesaj de seve » 23 Noi 2007, 21:23

a mai folosit cineva acest bat? vreau sa-l folosesc la jigging pe dunare in curent...hidrocentrale si jigurile de rigoare 15-25 gr. pe site-ul oficial se vorbeste mult despre senzitivitatea acestiu bat si se spune ca nu ar fi la fel de puternic ca predecesoarele sale. pe tackle tour s-a vorbit mult de versatilitatea si senzitivitatea acestiu bat. pe site-ul oficial la capitolul 'imbunatatiri' se vorbeste despre inelele cu insertie de zirconiu si mult soun ca aceste insertii ar sarii din inele. imi poate da cineva daca a folosit acest bat si cum s-a comportat?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Noi 2007, 21:46

eu am luat modelul Helium II LTX mh 6'9" 1/8-3/4 oz...

ce pot sa-ti spun este ca e un batz extrem de specializat dupa parerea mea...adica jig-ing in orice conditzii chiar si cu gramaje de 40-45 de gr...senzitiv, puternic, extrem de usor, am inteles ca si LTA-ul este ceva de genu' asta... dar sa ne spuna mai multe despre cei ce le-au pescuit...Adelin, caius...plus ca nu cred ca insertiile de zirconiu arputea sari...adica n-am vazut betze de calitate cu pastilele de la inele sarite...

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 23 Noi 2007, 21:53

salut, eu am helium lta 7' 1/8-5/8oz si sunt foarte multumit de el, are si toate inelele la locul lor. insa nu il folosesc la dunare pentru ca acolo unde pescuiesc eu 17 gr cat e limita superioara a batului ar flutura linistit in curent.
In rest numai de bine despre bat, super zenzitivitate, super comportament in dril.
Toate bune
Fire zmucite!

caius
junior
junior

Re: kistler helium lta 7.6 heavy

Mesaj de caius » 23 Noi 2007, 23:26

seve scrie: pe site-ul oficial la capitolul 'imbunatatiri' se vorbeste despre inelele cu insertie de zirconiu si mult soun ca aceste insertii ar sarii din inele. imi poate da cineva daca a folosit acest bat si cum s-a comportat?

Lanseta Helium LTA a pus standardele greutatii reduse.Greutatea redusa a lansetei creste sensitivitatea la un nivel de neegalat in asa fel incat pana si cele mai subtile tacuri vor fi transmise prin lanseta.Mandrina proprie Kistler "Smart Touch" pune mana pescarului in contact direct cu blancul sensibil. Au inlaturat partea de grip dinaintea mandrinei pentru a reduce atenuarea vibratiilor astfel vibratiile putand fi transmise direct degetelor. Inelele joase din otel inoxidabil cu insertie de zirconiu mentin greutatea lansetei la un minim,fara a sacrifica durabilitatea lor.

O alta caracteristica specifica acestor lansete este rezerva de putere care depaseste cu mult limitele recomandate de producator.
Cu privire la insertiile de Zirconiu stai linistit ca nu sar de pe inele in conditii de exploatare normala,ideea e sa-ti iei batul de la un dealer care iti ofera garantie ptr astfel de cazuri neprevazute,care de altfel pot aparea si la alte branduri.
Poti sa-l folosesti la jiging fara probleme in orice conditii de pescuit :D
caius delamarian

pintea catalin
junior
junior

Mesaj de pintea catalin » 24 Noi 2007, 01:42

stai linistit este un bat de nota zece are un prieten de-al meu si e foarte incantat de el.cand mi-am luat primul kistler nu-mi venea sa cred cat este de usor si foarete senzitiv.poti sa te gandesti chiar la un helium ltx. isi merita banii,chiar daca este de 2,10m,poti sa dai la jig fara nici-o problema.acum fa ce crezi dar eu ti-am dat un sfat corect.

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 24 Noi 2007, 15:43

batul a venit astazi...intr-adevar este un bat fain,blank-ul si inelele sunt ireprosabile insa mandrina nu ma incanta prea mult( prezinta joc) iar spre capat unde se imbina pluta cu materialul negru(nu stiu exact ce este) este o diferenta vizibila...stie cineva cum pot corecta aceasta difetenta? batul are un pret destul de mare si pentru piata americana(intra in concurenta directa cu unele bete de top de la loomis si st. croix) si daca costa destul de mult si se doreste a fi printre cele mai bune atunci sa aiba si finisari pe masura.

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 25 Noi 2007, 11:39

lta-ul este un bat de top. nu stiu de unde l-ai luat si im pare rau sa aud ca ai probleme cu el, dar dupa cum spunea si caius daca l-ai luat de la un dealer serios il poti schimba oricand.
Fire zmucite!

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 25 Noi 2007, 12:23

batul este luat de la cabelas si nu am probleme cu el....sunt multumit dar la banii astia loomisul si st croix au finisaje mai faine. blank-ul si inelele sunt ireprosabile,mandrina prezinta joc( a fost o polemica in state referitoare la mandrina si inele ,multi pescari intreband de ce nu au folosit inele si mandrina fuji). daca te uiti si in pozele de pe site-ul oficial sau chiar pe fishshop tot o sa remarci o oarecare diferenta intre pluta si materialul negru . in rest batul e ok dar eu sunt mai pretentios cand vine votba de finisaje si aspect.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 25 Noi 2007, 18:53

seve scrie:mandrina prezinta joc( a fost o polemica in state referitoare la mandrina si inele ,multi pescari intreband de ce nu au folosit inele si mandrina fuji)
potzi pune o bucatica de piele de 1-1,5mm grosime,decupata in forma talpicii de la mulineta....ca sa nu mai joace mulineta in mandrina.

Scrie răspuns