DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
florin.b
senior
senior

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de florin.b » 15 Aug 2012, 13:21

nu m-am referit la tine, am vorbit in general, ca de ceva timp numai despre voblere hand made nu s-a discutat...

sa nu se inteleaga gresit, nu am nimic cu nimeni, dar pe forumul asta userii au tendinta sa se indeparteze de subiect prin ironie, caterinca si dispute personale

voblerele din plastic sunt foarte bune, fie de firma sau hand made, nu am nimic impotriva lor
iar, cat despre calcule, destul de greu sa iti iasa din cutit o forma proiectata 3d, tot respectul insa pentru cei carora le reuseste.
eu ma inspir de pe site-uri din japonia, italia, suedia, sua, etc. si adaptez. de cele mai multe ori prima bucata e sacrificata pentru diverse teste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Aug 2012, 15:08

"SPOR LA CIOPLIT " - se zice pe aici. Dar au aparut rasini speciale, care dupa turnare au greutatea specifica sub 1 ( mai mica decat a apei),deci ies voblere flotante care pot fi facute cat de "sinking" vrea muschii fiecaruia,mai ales ca le torni in matrita
Florin,rasinile astea se toarna asa pur si simplu,sau trebuie matrita si masina de injectat??
Este vorba cumva de materialul numit 'poliuretan"?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 15 Aug 2012, 16:24

semlecangheorghe scrie:
"SPOR LA CIOPLIT " - se zice pe aici. Dar au aparut rasini speciale, care dupa turnare au greutatea specifica sub 1 ( mai mica decat a apei),deci ies voblere flotante care pot fi facute cat de "sinking" vrea muschii fiecaruia,mai ales ca le torni in matrita
Florin,rasinile astea se toarna asa pur si simplu,sau trebuie matrita si masina de injectat??
Este vorba cumva de materialul numit 'poliuretan"?
Asa este, e vorba de o rasina poliuretanica din doua componente care se poate turna fara probleme (nu necesita injectie)
intr-o matrita inchisa ( din doua bucati) din cauciuc siliconic. Acuma nu stiu daca toate rasinile poliuretanice sant corespunzatoare scopului propus. Cu cea cu care ma joc eu ( am cumparat-o din Germania) se lucreaza f. usor,voblerele ies intr-o culoare crem,se pot vopsi cu culori acrilice si eu sant f. multumit. Voi pune ceva poze cu voblere nevopsite ca sa se vada cam despre ce este vorba.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Aug 2012, 17:11

florin1948 scrie:Dar au aparut rasini speciale, care dupa turnare au greutatea specifica sub 1 ( mai mica decat a apei),deci ies voblere flotante care pot fi facute cat de "sinking" vrea muschii fiecaruia,mai ales ca le torni in matrita
si ai acces lejer la sarme,pui lestul cum vrei si pe unde vrei,bile,etc.
Nu va intreb cum se toarne rasinile deoarece scrie destul de clar ca ai nevoie de matrita.

Intrebarea e: matritele le confectionati singur sau le cumparati gata facute? pe un alt site vazusem un tip care turna matrite dintr-o combinatie de cauciuc lichid si dupa un timp devenea dur. Spunea ca materialul era adus de afara. El facea astfel de matrite si pentru turnat jig-uri. E vorba de aceeasi chestie?

La ce cantitate se vinde solutia respectiva care se toarna in matrite? M-as incumeta si eu la o portie cand faceti comanda. Mi-ar fi mai usor asa decat sa cioplesc lemnul si pentru un experiment as zice ca e mai convenabil.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 15 Aug 2012, 17:27

ranga scrie:
florin1948 scrie:Dar au aparut rasini speciale, care dupa turnare au greutatea specifica sub 1 ( mai mica decat a apei),deci ies voblere flotante care pot fi facute cat de "sinking" vrea muschii fiecaruia,mai ales ca le torni in matrita
si ai acces lejer la sarme,pui lestul cum vrei si pe unde vrei,bile,etc.
Nu va intreb cum se toarne rasinile deoarece scrie destul de clar ca ai nevoie de matrita.

Intrebarea e: matritele le confectionati singur sau le cumparati gata facute? pe un alt site vazusem un tip care turna matrite dintr-o combinatie de cauciuc lichid si dupa un timp devenea dur. Spunea ca materialul era adus de afara. El facea astfel de matrite si pentru turnat jig-uri. E vorba de aceeasi chestie?

La ce cantitate se vinde solutia respectiva care se toarna in matrite? M-as incumeta si eu la o portie cand faceti comanda. Mi-ar fi mai usor asa decat sa cioplesc lemnul si pentru un experiment as zice ca e mai convenabil.
Matrita este confectionata din cauciuc siliconic (la fel avea si Edi pt. jiguri) care se gaseste si la noi in tara fara probleme.
Ca sa faci matrita ai nevoie de un model (din lemn de balsa de regula,care trebuie "cioplit") sau poti folosi cu anumite precautii chiar voblerul pe care vrei sa-l realizezi. Rasina poliuretanica se gaseste si la noi in tara,dar intrucat nu am gasit suficiente date despre caracteristicile acesteia,am preferat sa iau de afara (bineinteles ceva mai scumpa) E posibil ca si cea de la noi sa fie buna,dar daca nu am incercat nu pot sa vorbesc. Nu este mare inginerie sa realizezi voblere turnate si sant dispus sa impartasesc din experienta mea oricui vrea sa incerce ( adica dau din casa fara probleme).
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 15 Aug 2012, 18:49

Sa imi respect promisiunea si sa pun o poza cu doua naluci nevopsite :
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Poper-ul vrea sa copieze unul asemanator din tara soarelui rasare ( copiat dupa catalog,nu am avut unul original) iar voblerul (cu barbeta turnata ) este creatie proprie. Barbeta poate fi facuta si separat si introdusa in matrita inainte de turnare ( ca sa fie transparenta,zice unii ca asa e mai bine). Poperul este bineinteles floating,in repaus sta inclinat spre spate la aproximativ 45 grade iar cand este tras improasca apa ca la balamuc si face zgomot.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Aug 2012, 20:34

Florin este de apreciat ca impartasesti informatii..Pe mine m-ar interesa un link catre sursa de unde ai cumparat rasina,si denumirea ei exacta..Multumesc..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 16 Aug 2012, 07:50

semlecangheorghe scrie:Florin este de apreciat ca impartasesti informatii..Pe mine m-ar interesa un link catre sursa de unde ai cumparat rasina,si denumirea ei exacta..Multumesc..
Firma care pune rasina pe piata este americana : SMOOTH - ON (www.smooth-on.com). La "urethane plastic "apare aceasta
rasina cu denumirea de "Feather Lite". Chiar nu mai stiu de ce nu am cumparat de aici si am luat de la o firma germana care comercializeaza produsele lui Smooth-On (apare pe net). Aici am avut noroc cu un prieten care s-a stabilit in Germania,a cumparat-o el si mi-a expediat-o in Romania.
Firma americana comercializeaza foarte multe produse interesante pentru lure builderi(si nu numai).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Aug 2012, 08:21

Multumesc pentru info,sper sa iti pot fi de folos si eu cu ceva,orice ,pe viitor :wink:

.

florin.b
senior
senior

Mesaj de florin.b » 16 Aug 2012, 10:37

http://www.complexart.ro/rasini-si-cauciuc-siliconic/

nu am cumparat nimic de la ei dar pare interesant

Scrie răspuns