Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adypop
utilizator nou
utilizator nou

Re: Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

Mesaj de adypop » 10 Feb 2014, 09:41

are cineva rotile http://www.kolibriboats.ro/accesorii-pentru-barci.html de la pozitia 346? ma intereseaza din ce material sint facute si daca suporta barca si motorul montat. faptul ca sint rusesti ar trebui sa ansemne ceva.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 10 Feb 2014, 09:42

mynu_cs scrie:
ANDREI RIGA scrie:Vali,
Te referi la ala de 150 ron ? Nu e scump, dar pare cam fragil.

Sunt interesat si eu de subiect.
La Decathlon n-am vazut unul de vanzare, dar barcile alea X-ploder au unul montat pe bot si ma gandesc sa copiez unul.
Pe siteul Decathlon nu se vede , dar era una de vanzare pe Probarca unde se vede suportul destul de bine. Greutatea ar fii sa faci rost de suportii(bucsile) de cauciuc care se lipesc pe barca

http://www.probarca.ro/anunt/44895/102/ ... 15-CP-.htm

Ma gandesc ca pot fii folosite astea , dar au gaura cam mica (13mm)

http://www.yacht-tng.ro/accesorii/Acces ... E-ECO-7551
si cu ce le lipesti sa tina?
Cred ca gasesti ceva pe aici
http://www.yacht-tng.ro/accesorii/Acces ... e-22&pag=5
sau pe aici
http://www.marine-shop.ro/accesorii-bar ... 190.c.html

In functie de materialul din care este confectionata barca , trebuie sa gasesti un adeziv PVC-PVC sau PVC-Hypalon

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 10 Feb 2014, 16:01

La Decathlon n-am vazut unul de vanzare, dar barcile alea X-ploder au unul montat pe bot si ma gandesc sa copiez unul.
Da Andrei despre suportul ala vorbesc si eu...chit ca asunt altfel lipite gaurile de pe barca ...
Cosmin il poate lua ca model si sigur il poate confectiona acasa fix pt barca lui Quicksilver...
Are facut un suport de fata si Eugen German ...il sun si poate are vreo poza ca sa fie folosita ca model...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

adypop
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de adypop » 11 Feb 2014, 10:24

sosoktm, nu stiu de ce nu pot raspunde la mesaj privat. am vorbit cu ala care vinde si daca nu le vinde pina in martie le cumpar eu dar numai dupa ce la vad. alea de care spui tu de 350 RON din magazin online din timisoara sa nu-ti iei ca sint proaste. eu mi-am luat fara sa le vad si dupa aproape 2 luni s-au rupt de tot. le-am sudat dar tot s-a rupt alaturea. teava este dintr-o tabla subtire si la greutatea barcii mele baracuda de 270 cu un motor de yamaha de 5 in doi timpi de 27kg si inca 5 s-au 6 l benzina nu au rezistat. am mai gasit si la kolibri dar la 600 RON. daca ala le vinde o sa le iau de la kolibri. acolo unde pescuiesc las masina mai departe de 150 m si nu pot duce barca decit pe roti, da sa fie rezistente ca nu e asfalt.

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 18 Iul 2014, 11:23

Salut,
Mi-am achizitionat un suport de motor de la Kolibri. Pentru a lipi suportii de cauciuc de barca trebuie sa pregatesc cumva suprafetele. O spalare cu sapun/detergent este suficienta?

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 18 Iul 2014, 13:48

dupa as recomanda sa iei putin suprafata pe care vei lipi cu un smirghel f fin, pentru a aobtine o suprafata mai rugoasa. Atentie cu timpii intermediari intre aplicarile adezivului, pana la lipirea pe balon a urechilor pt motor.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Iul 2014, 19:52

dumi_id scrie:Salut,
Mi-am achizitionat un suport de motor de la Kolibri. Pentru a lipi suportii de cauciuc de barca trebuie sa pregatesc cumva suprafetele. O spalare cu sapun/detergent este suficienta?
exact in acest moment eu pun un petic la barca pt ca s-a ros putin pe dalele de beton si vreu sa protejez cumva zona.
deci, am frecat cu smirghel ambele suprafete si unde lipesc pe barca si peticul nou, apoi am curat si degresat cu acetona, am lasat sa se usuce (se evapora instant) dupa care am dat cu pensula cate un strat de adeziv si am lasat iarasi sa se usuce pana nu mai adera la atingerea cu mana.
am repetat procedeul cu al doilea strat de adeziv si dupa uscarea lui am trecut la lipirea propiuzisa, cu ajutorul unui feon (suflanta termica) industrial am incalzit cele doua suprafete, astfel activand adezivul, am lipit peticul pe suprafata si am presat puternic cu o rola metalica
am fost avantajat ca detin toate instrumentele necesare si nu am doua maini stangi, dar operatia se poate face de oricine cu atentie si rabdare.
adezivul folosit de mine si pe care garantez este Oltdez - http://adezivi-super.shopmania.biz/cump ... -l-7738535
va recomand sa cereti la ei si acetona, este fantastica si curata nemaipomenit de bine (se preteaza la mai multe prin casa :wink: )
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Pa00lsc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pa00lsc » 23 Noi 2014, 20:51

Salut,

Am si eu o intrebare pentru voi
Am o barca pneumatica cu chila gonflabila si podele din lemn, are 3.6m si scrie pe ea Marine Union
Dupa cum o vad eu cred ca are cativa anisori buni cred ca e dinainte de '90
Intrebarea e daca a auzit cineva despe firma asta sau despre barca asta. Nu stiu din ce material e si as vrea sa ii fac cateva lipituri pe fund :mrgreen:
Pe placuta cu specificatii de pe oglinda nu se mai vede mare lucru pt ca cineva a montat un suport chiar acolo si a oxidat... dar scrie in italiana
Pun si cateva poze

Imagine

Imagine

Imagine

Merci :respekt:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 25 Noi 2014, 10:29

Orice barca, fie din PVC...fie din Hypalon, fundul este din PVC! Doar baloanele sunt fabricate din Hypalon.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

gorgy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gorgy » 25 Sep 2016, 08:23

Salutare tuturor.
Detin o barca energo team fabricata in 2008.
Barca are 5-6 iesiri la apa si arata ca noua, a fost tinuta in casa stransa in conditii bune.
Credeti ca ar trebui sa renunt la ea pt conditii de siguranta , cedare lipituri sau imbatranire material . Deocamdatat ea arata impecabil avand in vedere de cate ori am folosit-o .
Mulțumesc anticipat pt sfaturi.

Scrie răspuns