Barca pneumatica
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
Buna, ajutati-ma si pe mine, va rog, cu un sfat relativ la achizitionarea unei barci.
E prima barca pe care o achizionez, experienta 0, in scop principal pentru pescuit. Sa fie potrivita pentru pescuit pentru 2 persoane si plimbare 3 pers. Sa o pot transporta macar pe bancheta din spate a unui sedan si sa reziste in timp.
Sunt din Brasov si vreau sa o folosesc ocazional la pescuit pe Olt in zona Fagaras, pe barje, lacuri ... si poate mai rar in delta (acolo stiu ca nu am ce caut fara un motor decent). Apoi vreau sa iau si un motor electric sau unu de 2.5 cp.
Suma disponibila e de maxim 2400 RON. Variante pe care le-am gasit mai ok (relativ si la informatiile gasite pe forumuri):
- BARACUDA RY-BM240 (http://goldfish.ro/index.php?page=shop. ... &Itemid=29) 2000 RON sau daca merita BARACUDA RY-BC300 (chila gonflabila si fund de aluminiu)
- BARKA BT-330 (http://goldfish.ro/index.php?page=shop. ... &Itemid=29) 2100 RON
- KINGFISHER 270M (http://www.totalfishing.ro/barca-pneuma ... -1084.html) 2200RON
- TWIN AIR 230 2420 (http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... n-air.html)RON
------------------------
Greu sa ma decid, BARACUDA pare faina dar vad ca zice lumea ca e o chinezarie, BARKA imi place ca are spatiu dar nu stiu cum e lipita, rezista in timp sau e asemanatoare ca lipire cu KINGFISHER? KINGFISHER iar pare o barca buna dar din cate am inteles in eu in timp apar probleme la lipituri...TWIN AIR iar imi place mai ales ca e usoara si se impacheteaza bine dar mie teama ca e cam subtire materialul (oare cum rezista in timp?) sau ca e cam mica ca dimensiune pentru pescuit 2 pers ... nu am vazuto in realitate.
Stiu ca e important sa aiba chila gonflabila si fun solid dar ... la banii astea cam asta e.
Nu prea am auzit multe pareri de BARKA, cum e ?
Orice parere ma ajuta, multumesc anticipat.
Accept si alte variante ;)
E prima barca pe care o achizionez, experienta 0, in scop principal pentru pescuit. Sa fie potrivita pentru pescuit pentru 2 persoane si plimbare 3 pers. Sa o pot transporta macar pe bancheta din spate a unui sedan si sa reziste in timp.
Sunt din Brasov si vreau sa o folosesc ocazional la pescuit pe Olt in zona Fagaras, pe barje, lacuri ... si poate mai rar in delta (acolo stiu ca nu am ce caut fara un motor decent). Apoi vreau sa iau si un motor electric sau unu de 2.5 cp.
Suma disponibila e de maxim 2400 RON. Variante pe care le-am gasit mai ok (relativ si la informatiile gasite pe forumuri):
- BARACUDA RY-BM240 (http://goldfish.ro/index.php?page=shop. ... &Itemid=29) 2000 RON sau daca merita BARACUDA RY-BC300 (chila gonflabila si fund de aluminiu)
- BARKA BT-330 (http://goldfish.ro/index.php?page=shop. ... &Itemid=29) 2100 RON
- KINGFISHER 270M (http://www.totalfishing.ro/barca-pneuma ... -1084.html) 2200RON
- TWIN AIR 230 2420 (http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... n-air.html)RON
------------------------
Greu sa ma decid, BARACUDA pare faina dar vad ca zice lumea ca e o chinezarie, BARKA imi place ca are spatiu dar nu stiu cum e lipita, rezista in timp sau e asemanatoare ca lipire cu KINGFISHER? KINGFISHER iar pare o barca buna dar din cate am inteles in eu in timp apar probleme la lipituri...TWIN AIR iar imi place mai ales ca e usoara si se impacheteaza bine dar mie teama ca e cam subtire materialul (oare cum rezista in timp?) sau ca e cam mica ca dimensiune pentru pescuit 2 pers ... nu am vazuto in realitate.
Stiu ca e important sa aiba chila gonflabila si fun solid dar ... la banii astea cam asta e.
Nu prea am auzit multe pareri de BARKA, cum e ?
Orice parere ma ajuta, multumesc anticipat.
Accept si alte variante ;)
pe tema asta sunt multe topicuri.
dupa cum singur ai constatat, parerile sunt impartite si nu de putine ori subiective.
ce iti pot spune cu certitudine este faptul ca pentru un pescuit decent facut de doi oameni intr-o barca iti trebuie o ambarcatiune de 3m.
merge si din 2.7m dar e chinuiala, nu mai este pescuit de placere.
recomandarea mea este de minim 3m pentru un pescuit pe Olt, sa aiba chila goflabila si podina rigida (preferabil aluminiu - se curata extrem de usor, se imbina la fel si este antiderapanta + ca este extrem de solida) - repet, pentru un pescuit in 2 din barca.
restul..........depinde de buget.
fiecare marca are + si - insa esentialul ti l-am expus mai sus.
mai sapa pe forum si te vei edifica complet.
dupa cum singur ai constatat, parerile sunt impartite si nu de putine ori subiective.
ce iti pot spune cu certitudine este faptul ca pentru un pescuit decent facut de doi oameni intr-o barca iti trebuie o ambarcatiune de 3m.
recomandarea mea este de minim 3m pentru un pescuit pe Olt, sa aiba chila goflabila si podina rigida (preferabil aluminiu - se curata extrem de usor, se imbina la fel si este antiderapanta + ca este extrem de solida) - repet, pentru un pescuit in 2 din barca.
-
- utilizator nou
Ms de sfat, e o BARACUDA RY-BC300 care are de toate (http://goldfish.ro/index.php?page=shop. ... &Itemid=29) crezi ca merita 2500? Eu am auzit ca ar fi facute in china si ar fi de calitate proasta ... ce parere ai?adiwolf scrie:pe tema asta sunt multe topicuri.
Uite aici doua barci superbe, un fel de rib-uri din PVC termosudat cu chila de inalta presiune (10 PSI = 0.8 Bar). Am inteles ca por fi procurate in RO de la dealerii Honda.
Honwave t24ie 33 kg pentru portabilitate si cel mult 2 oameni - pune-i cel putin 5 CP
Honwave t38ie 48 kg o barca superba de agrement - pune-i cel putin 9.9 CP ca sa glisati trei, sau pentru iesit pe mare 20 CP!
Nu cred ca gasesti barci mai solide si "seaworthy" la dimensiunea si banii asitia (700 lire englezesti cea mica si vreo 1100 cea mare TVA inclus - nu stiu cat e in RO)
Daca englezii ies cu ele la pescuit pe ocean, nu vad de ce nu ar merge pe baraje si pe dunare.
Honwave t24ie 33 kg pentru portabilitate si cel mult 2 oameni - pune-i cel putin 5 CP
Honwave t38ie 48 kg o barca superba de agrement - pune-i cel putin 9.9 CP ca sa glisati trei, sau pentru iesit pe mare 20 CP!
Nu cred ca gasesti barci mai solide si "seaworthy" la dimensiunea si banii asitia (700 lire englezesti cea mica si vreo 1100 cea mare TVA inclus - nu stiu cat e in RO)
Daca englezii ies cu ele la pescuit pe ocean, nu vad de ce nu ar merge pe baraje si pe dunare.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
-
- utilizator nou
O sa ma interesez, ms de sfat. Asta ar fi un model frumos T30 AE2 dar nu am vazut in descrierea lui sa aiba chila gonflabila....mihaif99 scrie:Uite aici doua barci superbe, un fel de rib-uri din PVC termosudat cu chila de inalta presiune (10 PSI = 0.8 Bar). Am inteles ca por fi procurate in RO de la dealerii Honda.
Si o intrebare mihai, daca la o barca de 3 m pun un motor mai mic, de 2.5 poate sa o impinga? Si pana o fi sa-mi iau motor am sanse sa o misc la vasla? (poate is intrebari prostesti dar v-am zis, 0 experienta)
-
- utilizator nou
mdascalu scrie:@David Florin - Pe lacuri ai sanse cu vaslele, dar acolo unde este curent (Dunarea) ai sa cam faci muschi. Pana la urma pescuitul este un sport, de ce nu si ajungerea la locul de pescuit sa nu fie un sport?
Cu stima,
mdascalu

Sunt curios daca poti inainta impotriva curentului cu un motor de 2.5 cp pe o barca de 3 m pe Dunare ?
DA ! ... duminica 3 persoane (toate trecute de 80 kg) pe una de 2.90 cu un 2,5 cp...urca lejerDavid Florin scrie:mdascalu scrie:@David Florin - Pe lacuri ai sanse cu vaslele, dar acolo unde este curent (Dunarea) ai sa cam faci muschi. Pana la urma pescuitul este un sport, de ce nu si ajungerea la locul de pescuit sa nu fie un sport?
Cu stima,
mdascaluNici nu mi-a trecut prin cam sa ies la vasla pe Dunare, daca zici ca pe lac merge, e ok.
Sunt curios daca poti inainta impotriva curentului cu un motor de 2.5 cp pe o barca de 3 m pe Dunare ?
p.s.: nu te gandi ca ai sa zbori contra curentului..... dar iti faci treaba foarte bine
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Interesante si revolutionare sunt ie-urile pe care le-am mentionat. Au o CHILA GONFLABILA CU PRESIUNE DE TREI ORI MAI MARE dact presiunea din baloanele unei pneumatice. Chila mai e si FOARTA ADANCA. Asta o face sa se comporte ca un RIB si sa fie foarte capabila. Alte modele Honwawe sunt pneumatice normale cu podea si chila si nu au nimica special.David Florin scrie:O sa ma interesez, ms de sfat. Asta ar fi un model frumos T30 AE2 dar nu am vazut in descrierea lui sa aiba chila gonflabila....mihaif99 scrie:Uite aici doua barci superbe, un fel de rib-uri din PVC termosudat cu chila de inalta presiune (10 PSI = 0.8 Bar). Am inteles ca por fi procurate in RO de la dealerii Honda.
Si o intrebare mihai, daca la o barca de 3 m pun un motor mai mic, de 2.5 poate sa o impinga? Si pana o fi sa-mi iau motor am sanse sa o misc la vasla? (poate is intrebari prostesti dar v-am zis, 0 experienta)
Desre impins: orice barca are doua regimuri de deplasare: deplasament(cand sta in apa) si glisaj (cand aluneca pe apa). Viteza de deplasament are un maxim - la o barca de 3 m, undeva la 8 km/h +-1. Aceasata viteza o vei atinge usor cu un motor mic, de 2-2.5 km/h cu barca incarcata la maximum! Pentru intrarea in glisaj (intre 20 si 30 km/h) iti trebuie un minimum de 4-5CP pentru o persoana, si eu recomand 8CP pentru doua persoane. Barcile f bine proiectate pot glisa cu doua persoane mici si 5 CP, dar e loterie

O barca lunga, ingusta si cu chila va fi relativ usor de miscat la vasle, dar tzine cont ca orice pneumatica e sensibila la vant.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
Multe din barcile ce se vand in Romania sunt facute in China sau chiar in Romania. Asta nu le califica neparat ca fiind prost facute sau "panarame".David Florin scrie:Ms de sfat, e o BARACUDA RY-BC300 care are de toate (http://goldfish.ro/index.php?page=shop. ... &Itemid=29) crezi ca merita 2500? Eu am auzit ca ar fi facute in china si ar fi de calitate proasta ... ce parere ai?adiwolf scrie:pe tema asta sunt multe topicuri.
Evident ca sunt branduri ce produc barci gonfllabile de mare angajament insa ma tem ca-ti depasesc bine bugetul.
Cred ca esential e sa te informezi bine de tot, sa achizitionezi o barca ce raspunde la nevoile tale si apoi sa stii sa intretii corect barca ce-o vei cumpara. Presupun ca nu-ti doresti sa lasi barca gonflabila mostenire la nepoti...

p.s. sunt pescari in Turneul LRS care se dau de 4-5 ani in marcile amintite mai sus si nu i-am auzit sa se planga...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team