Ajutor achizitionare multiplicator
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ajutor achizitionare multiplicator
Buna ziua. SUnt nou pe forum si daca cumva subiectul a mai fost dezbatut imi cer scuze. Vreau sa achizitionez o multiplicatoare cu care sa pot lansa la distante de 60-70 m macar, al carei pret sa fie pana in 300 de lei, sa o folosesc la pescuit stationar. Mentionez ca pana in prezent mi-am luat teapa, manat de nerabdare, cu o multiplicatoare si jumatate. In sensul ca una nu o pot folosi deloc pentru lansari la distanta, maxim 15 m, iar cu alta, luata la mana a doua, asa si asa. Promite dar nu e ce vreau. Una e un Caperlan Reveal (stiu, e o gluma da mi-a placut cand am vazut-o) si a doua e un Chuyo, cam ponosita dar simpatica in felu ei, care va ajunge cel mai probabil obiect de decor in foisor. Am vazut aici discutii despre un multiplcator Jaxon 700 dar avand in vedere ca m-am ars de doua ori as vrea niste opinii de la persoane care au mai folosit o multiplicatoare. Va multumesc pentru amabilitate.
Re: Ajutor achizitionare multiplicator
Multiplicator pentru stationar?
Cu o mulineta normala arunci lejer 60m si nu te costa dublu ca un multiplicator.
Parere personala.
Cu o mulineta normala arunci lejer 60m si nu te costa dublu ca un multiplicator.
Parere personala.
Ce sa fac, pitici pe creier
Trecand peste dificultatea initiala de a invata sa lansezi cu o astfel de mulineta, am citit si eu ca sunt o multime de avantaje, mai ales in cazul capturilor mari. In plus imi plac ca sunt compacte, inmagazineaza destul de mult fir, iar o mulineta clasica, pe care sa pui macar 200 de m de o,4, de calitate, cred ca ajunge cam tot cat un multiplicator, insa sunt destul de mari. Am un bat de surfcast din trei segmente de 3.90. Am pus Chuyo pe ea si mi se pare f indemanoasa combinatia, plus piticu de pe creier... O mulineta de baitcast, chiar si de dimensiuni mai mari, nu cred ca s-ar potrivi cu un astfel de bat. Deci daca cineva ma poate ajuta cu cateva sfaturi ar fi super. Multumesc inca o data.

http://www.youtube.com/watch?v=0wGQls_8zsw
Gheo...cam asa vrei sa pescuiesti cu lanseta de 3,90 m si fir de 0,4?
Sau doresti sa arunci si voblere de 5 grame?
Nu repeta greselile mele si a multora
...vinde din gioarsele care nu le folosesti,aduna bani, nu te grabi .
Ori iei mulineta meseriasa de baitcasting, ori nu iei deloc...
P.S. a avut Chief o Daiwa Luna aici la mica publicitate da nush ce s-a intimplat cu ea..
Gheo...cam asa vrei sa pescuiesti cu lanseta de 3,90 m si fir de 0,4?
Sau doresti sa arunci si voblere de 5 grame?

Nu repeta greselile mele si a multora

Ori iei mulineta meseriasa de baitcasting, ori nu iei deloc...
P.S. a avut Chief o Daiwa Luna aici la mica publicitate da nush ce s-a intimplat cu ea..

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Cam asa ceva as dori sa-mi permita mulineta sa fac, ca pana la facut ca el va fi cale lunga cred. Sa stiu ca daca nu-mi reuseste la inceput ii vina mea si nu a echipamentului. Mi-as dori o mulineta cu care sa poti face de toate da nu cred ca se gaseste
Eu pescuiesc in special la Prut, in Iasi. Ma gandesc la situatii de genu: vad un loc unde sare rapitoru sau pare loc de somn, sau mai stiu eu ce, si vreau sa-i dau acolo cu un pestisor sau vreun buchet de rame, sa pot face lucrul asta. Ori daca vad pe malu opus niste copaci in apa si pare ca sta chiar si crapu, sa pot arunca acolo. Initial ma gandisem la o lanseta de baitcasting ET EXcalibur cu putere de auncare de pana la 80 gr si ramasese sa vad de o mulineta. Personal, abia de vreo doua iesiri la Prut am inceput sa vizez si rapitorul, dar cu o montura plantata langa mal, cu pestisor sau rame si am avut activitate de fiecare data. Clar insa mai am multe de invatat. PLus ca sunt adeptul unui pescuit cat mai lejer. Putine bagaje, strictul necesar, si maxim 2 bete dupa mine. DE asta vreau ca multiplicatorul sa-l pot folosi si pentru plantari pe langa mal si pentru distanta, la diferite specii si stiluri de pescuit. Am citit pe net ca americanii isi folosesc echipamentul de baitcast, presupun lansete si mulinete mai solide, si la prinsul speciilor pasnice gen crap. Nu stiu cat o fi de adevarat. Multumesc pentru ajutor si sfaturi

Suna si arata bine Daiwa Luna dar ii scumpa foc pentru cat sunt eu dispus sa investesc. Cel mult, pacalindu-ma ca in decembrie ii ziua mea si Mos Craciun
m-as incumeta la Abu Garcia Ambassadeur Classic 5501C3, care ar fi vreo 600 de lei noua. Nu incape chiar atat de mult fir pe ea, dar cu un 0.35 de calitate f buna cred ca as sta linistit. Zic si eu ca omu care ii la inceput de drum in treaba asta deci nu dati cu pietre 

gheo linisteste`te
), Cat despre Energo Team excalibur pana in 80 de grame, nu ai sa arunci nici 50 grame(doar cu emotii). Detin Un ET Excalibur jerk cu puterea 80-120 si vreau sa zic ca nu as arunca o naluca de 90 de grame din toata inima cu ea. Si ca multiplicator e bun un Abu Garcia C3 ca are si bait clicker pt stationar. Dar nu vad de ce ti`ai lua pentru stationar multiplicator, adica doar daca pescuiesti somni de la 30 40 kg in sus
). E doar opinia mea. si despre lanseta cauta ceva cu actiune pana la 200 300 de grame, daca nu mai mult, poate iti spun cei care sunt mai experti in domeniul somnului.

Cum spuneam, pescuiesc numai pe Prut si, de multe ori, fie ca am dat la somn sau crap pe langa copaci cazuti in apa, am pierdut locomotivele pentru ca, desi batul si-a facut treaba, un Daiwa cu care arunc lejer 250 de grame, mulineta normala nu, desi era una de 9000. Ideea e ca nu m-am impacat deloc cu ea. In schimb, cand am folosit un multiplicator Reveal 20 lbs de la Caperlan, care nu este pentru lanseuri mai mari de 15 m, scoaterea pestelui mi s-a parut o joaca, plus ca, desi are manivela pe partea dreapta, mi-a placut f mult cum a recuperat. De asta as vrea un multiplicator cu care sa pot lansa si sa pescuiesc atat somn, cat si crap, in malul nostru sau cel moldovenesc. Cum numai pe acest forum am gasit oameni care stiu cu ce se mananca un multiplicator, va stresez pe voi cu piticii mei si imi cer scuze inca o data pentru asta. 

Unde gasesc un C3? 

Pune anunt cu ce ai dori sa cumperi...
Nu stiu daca poti cu numai 7 postari...dar incearca.
Nu stiu daca poti cu numai 7 postari...dar incearca.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.