
Stie cineva cum se face conserva de peste?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
2kg caras (150-250g/buc) fara cap si coada, taiati in 3 rondele
-1 litru de suc de rosii (de magazin)
-300ml ulei
-o cutie de 500 g de pasta de rosii (de magazin)
-dafin 4 frunze
-boabe de piper 63 buc
-sare, dupa gust, dar trebuie tinut cont ca pestele trage sare prin fierbere, deci se va pune mai multa
-otet + zahar (zaharul se adauga pentru a contrabalansa aciditatea otetului), eu am pus aprox. 75ml otet si 50g zahar, dar n-ar fi stricat sa pun mai mult, pt. ca oasele mai mari sa se inmoaie complet.
Cantitatea de otet depinde si de marimea pestilor, respectiv a oaselor.
Toate astea le-am amestecat, dupa care le-am pus in borcane, le-am capsat si apoi le-am pus la dunst 24h (atentie la supraveghere sa nu se evapore complet apa din oala de dunst, sa nu sara pestii pe pereti...)
pofta buna!
-1 litru de suc de rosii (de magazin)
-300ml ulei
-o cutie de 500 g de pasta de rosii (de magazin)
-dafin 4 frunze
-boabe de piper 63 buc
-sare, dupa gust, dar trebuie tinut cont ca pestele trage sare prin fierbere, deci se va pune mai multa
-otet + zahar (zaharul se adauga pentru a contrabalansa aciditatea otetului), eu am pus aprox. 75ml otet si 50g zahar, dar n-ar fi stricat sa pun mai mult, pt. ca oasele mai mari sa se inmoaie complet.
Cantitatea de otet depinde si de marimea pestilor, respectiv a oaselor.
Toate astea le-am amestecat, dupa care le-am pus in borcane, le-am capsat si apoi le-am pus la dunst 24h (atentie la supraveghere sa nu se evapore complet apa din oala de dunst, sa nu sara pestii pe pereti...)
pofta buna!
se iau 3 kg de peste, se taie bucati de 3-4 cm latime si se pun la
frigider 2-3 zile intr-o solutie formata din 5 parti apa si una otet ..
dupa cele 3 zile iau o oala si pun in ea tot asa 5 parti apa una otet si o
fierb pana da in clocot cu sare, foi dafin, boia, piper ..
intr-o tigaie mare unduiesc 1,5 kg de ceapa si 1,5 kg morcov in ulei (astea date prin razatoare).
Apoi iau o oala care va sta la cuptor si pun un strat peste , un strat
legume , iar un strat peste iar un strat legume .. cand se umple adaug amestecul lichid cu mirodeniile si il pun deasupra ..
Se lasa la cuptor 4-5 ore la foc mic pana se macereaza oasele (la inceput
faceam cu 3 parti apa,una otet .. se macera mai repede dar avea gust a otet .. asa .. nu areaproape deloc gust de otet .(e mai gustos asa) .
Se pune in borcane si se repeta dunstul ca la reteta de mai sus postata tot de mine...
PS:nu ma injurati ca la prima postare am indraznit sa scriu caras...
frigider 2-3 zile intr-o solutie formata din 5 parti apa si una otet ..
dupa cele 3 zile iau o oala si pun in ea tot asa 5 parti apa una otet si o
fierb pana da in clocot cu sare, foi dafin, boia, piper ..
intr-o tigaie mare unduiesc 1,5 kg de ceapa si 1,5 kg morcov in ulei (astea date prin razatoare).
Apoi iau o oala care va sta la cuptor si pun un strat peste , un strat
legume , iar un strat peste iar un strat legume .. cand se umple adaug amestecul lichid cu mirodeniile si il pun deasupra ..
Se lasa la cuptor 4-5 ore la foc mic pana se macereaza oasele (la inceput
faceam cu 3 parti apa,una otet .. se macera mai repede dar avea gust a otet .. asa .. nu areaproape deloc gust de otet .(e mai gustos asa) .
Se pune in borcane si se repeta dunstul ca la reteta de mai sus postata tot de mine...
PS:nu ma injurati ca la prima postare am indraznit sa scriu caras...

-
- veteran
- Mesaje: 877
- Membru din: 14 Oct 2004, 19:15
salut.sa prepari salaul dupa retetele de mai sus ,e sacrilegiu.retetele au atatea ingrediente si incorporeaza atata manopera incat reusesc si cu pui de salcam in loc de peste.
atentie ,datorita mediului anaerob in conserva de peste poate apare toxina botulinica ,urmarile sunt ireversibile si devastatoare.in anii trecuti ,a fost o intoxicatie in roman ,cu conserva de peste facuta in gospodarie .
atentie ,datorita mediului anaerob in conserva de peste poate apare toxina botulinica ,urmarile sunt ireversibile si devastatoare.in anii trecuti ,a fost o intoxicatie in roman ,cu conserva de peste facuta in gospodarie .
walleye
- vijelie
- veteran
- Mesaje: 1211
- Membru din: 28 Mar 2005, 09:31
- Localitate: pe ici pe colo... garla sa fie :)
aceasta este una din retetele folosite de mine in prepararea cleanului ,mrenei ,avatuluisi scobarului.
3kg peste curatzat si taiat rondele la 2-3 degete grosime.
se ia o oala in care se pune alternativ cate un strat de peste si unul de sare gema<mare grunjoasa>si se baga la frigider pentru 3-4 zile.se scoate din frigider dupa cele 3-4 zile si se scutura de sare,dupa care se aseaza in borcane sau galeti de iaurt dupa cum urmeaza:
un rand ceapa taiata rondele, 5-8boabe piper, 10-15 boabe mustar, 2-3 foi de dafin, putin morcov ras pe razatoarea mare sau taiat rondele subtiri, apoi un rand de peste, si tot asa cu pestele si restul pana umpli galetzica. Se pune ca la borcanul de muraturi ceva care cand inchizi capacul de la galetzica sa apese pestele sa nu stea afara din solutie.
se prepara o solutie formata din otet 1 parte si apa 3 parti, solutie care se da o data in clocot, dupa ce se raceste se toarna peste peste in galeata pana se acopera tot. Se pune capacul si se baga in frigider pentru 4-5 zile. Cand scoateti pestele sa il mancati puteti sa ii puneti un pic de ulei pe el si sa ii potriviti o garnitura de cartofi fierti. Eu folosesc acest peste marinat la salata orientala
.
este dementiala..........incercati si voi
astept reactiile voastre

3kg peste curatzat si taiat rondele la 2-3 degete grosime.
se ia o oala in care se pune alternativ cate un strat de peste si unul de sare gema<mare grunjoasa>si se baga la frigider pentru 3-4 zile.se scoate din frigider dupa cele 3-4 zile si se scutura de sare,dupa care se aseaza in borcane sau galeti de iaurt dupa cum urmeaza:
un rand ceapa taiata rondele, 5-8boabe piper, 10-15 boabe mustar, 2-3 foi de dafin, putin morcov ras pe razatoarea mare sau taiat rondele subtiri, apoi un rand de peste, si tot asa cu pestele si restul pana umpli galetzica. Se pune ca la borcanul de muraturi ceva care cand inchizi capacul de la galetzica sa apese pestele sa nu stea afara din solutie.
se prepara o solutie formata din otet 1 parte si apa 3 parti, solutie care se da o data in clocot, dupa ce se raceste se toarna peste peste in galeata pana se acopera tot. Se pune capacul si se baga in frigider pentru 4-5 zile. Cand scoateti pestele sa il mancati puteti sa ii puneti un pic de ulei pe el si sa ii potriviti o garnitura de cartofi fierti. Eu folosesc acest peste marinat la salata orientala

este dementiala..........incercati si voi
astept reactiile voastre

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!