Retete conserve de peste

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cornel2you
junior
junior
Mesaje: 42
Membru din: 23 Apr 2009, 18:53
Localitate: SUCEAVA
Contact:

Retete conserve de peste

Mesaj de cornel2you » 12 Apr 2011, 18:19

Stie cineva retete de conserve sau marinata de clean sau avat ?

Avatar utilizator
kzoli
veteran
veteran
Mesaje: 2856
Membru din: 30 Sep 2008, 08:25
Localitate: Targu Mures

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 18:27

Da-i o cautare pe google... si gasesti cu zecile....
Insa vezi ca e prohibitie generala si ar putea sa te coste destul de scump marinata sau conserva aceea :wink:.
Eu as recomanda sa faci conserva din albituri si lasa clenii/avatii sa mai creasca .
Pregateste-ti "frigiderul" ca in curand o sa umple baietii....
:lol:

cornel2you
junior
junior
Mesaje: 42
Membru din: 23 Apr 2009, 18:53
Localitate: SUCEAVA
Contact:

Mesaj de cornel2you » 12 Apr 2011, 18:44

kzoli scrie:Da-i o cautare pe google... si gasesti cu zecile....
Insa vezi ca e prohibitie generala si ar putea sa te coste destul de scump marinata sau conserva aceea :wink:.
Eu as recomanda sa faci conserva din albituri si lasa clenii/avatii sa mai creasca .
Pregateste-ti "frigiderul" ca in curand o sa umple baietii....
:lol:
:lol:


Da nu pescuiesc acum... pentru viitor.
M-a servit un pescar in toamna cu o pasta de clean si avat cu morcov si era tare buna . Ma gandeam ca poate stie cineva...

M & M
veteran
veteran
Mesaje: 1112
Membru din: 25 Apr 2009, 08:23
Localitate: Galati

pasta

Mesaj de M & M » 12 Apr 2011, 19:19

:shock:
una de la d-l Cornel avatistu' din Gura Prutului
avat dezosat trecut de 2-3 ori prin masina de tocat, la 1 si 1/2 tocatura avat se adauga grasime de porc trecuta prin masina de tocat; pasta obtinuta condimentata usor mai mult si pregatita in rest ca pentru chiftele, se pot face si sarmale, faceti chiftele si pregatiti 2 beri...
pofta mare :bere: apoi cat incape, sa ne tineti la curent...

T.Adrian
veteran
veteran
Mesaje: 1282
Membru din: 13 Ian 2010, 23:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de T.Adrian » 12 Apr 2011, 20:28

Cum se dezoseaza avatul ca e plin de oase imputitul :)?
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Avatar utilizator
kzoli
veteran
veteran
Mesaje: 2856
Membru din: 30 Sep 2008, 08:25
Localitate: Targu Mures

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 20:41

T.Adrian scrie:Cum se dezoseaza avatul ca e plin de oase imputitul :)?
Elibereaza-l si atunci nu ai treaba cu oase :wink:
... la o adica cu un cutit ascutit poti sa crestezi cam la 4-5 mm pe toate lungimea lui, astfel tai oasele in bucatele si poti sa mananci fara probleme...

cornel2you
junior
junior
Mesaje: 42
Membru din: 23 Apr 2009, 18:53
Localitate: SUCEAVA
Contact:

Re: pasta

Mesaj de cornel2you » 12 Apr 2011, 20:52

M & M scrie::shock:
una de la d-l Cornel avatistu' din Gura Prutului
avat dezosat trecut de 2-3 ori prin masina de tocat, la 1 si 1/2 tocatura avat se adauga grasime de porc trecuta prin masina de tocat; pasta obtinuta condimentata usor mai mult si pregatita in rest ca pentru chiftele, se pot face si sarmale, faceti chiftele si pregatiti 2 beri...
pofta mare :bere: apoi cat incape, sa ne tineti la curent...


Merci tare mult

Avatar utilizator
ranga
veteran
veteran
Mesaje: 2578
Membru din: 17 Aug 2010, 11:57

Mesaj de ranga » 13 Apr 2011, 08:46

kzoli scrie:Eu as recomanda sa faci conserva din albituri si lasa clenii/avatii sa mai creasca .
:lol:
Exact . Obletii sunt minunati cu niste rondele de ceapa si usturoi peste ei . :wink: Deja am precipitatii in gura....

T.Adrian
veteran
veteran
Mesaje: 1282
Membru din: 13 Ian 2010, 23:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de T.Adrian » 13 Apr 2011, 09:24

kzoli scrie:
T.Adrian scrie:Cum se dezoseaza avatul ca e plin de oase imputitul :)?
Elibereaza-l si atunci nu ai treaba cu oase :wink:
... la o adica cu un cutit ascutit poti sa crestezi cam la 4-5 mm pe toate lungimea lui, astfel tai oasele in bucatele si poti sa mananci fara probleme...
Pai de obicei le dau drumul ca nu imi palce sa curat peste.

In genera, opresc peste in putinele dati cand pescuiesc la undita dupa caras (pe Dunare). Mi se pare de departe cel mai gustos peste de la noi. La asta intr-adevar aplic strategia cu crestatul.
Ma gandeam ca e si la avat o solutie. Oricum, nu m-a surprins cu nimic carnea de avat.

Am mancat in schimb, o singura data, calcan, si mi s-a parut fantstic de bun. 8)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Avatar utilizator
Nemernic
veteran
veteran
Mesaje: 3962
Membru din: 25 Mai 2010, 10:15
Localitate: Din balta'n balta

Mesaj de Nemernic » 13 Apr 2011, 09:44

T.Adrian scrie:....Am mancat in schimb, o singura data, calcan, si mi s-a parut fantstic de bun. 8)
Prins la jig ?! :twisted: ... glumesc :P
Subscriu treaba cu carasu' de Dunare..... tras in tigaie cu malai.... mamaliga nelipsita, un mujdei cu usturoi si 2-3 linguri de ulei aruncate-n scarba'n farfurie :shock: .... :arrow: moartea ficatului

Asta cu ...conserva... tare de tot........ se poate adauga celeilalte: "Mic....mare.... copii mananca!"
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns