PROSTOVOL

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Noi 2006, 23:48

lasati domne anuntul omului in pace!
hai sa ne gandim un pic; cu atata reclama faccut acelui anunt ...s-ar putea ca in 2-3 zile pretul ala sa sara de la 250 RON, la sume in euro...findca toti vom licita pentru un prostovol cu latura de 4m.
deci 250 odata..... DE DOOO ORI..... :)

dinpartea mea anuntul ar putea suna asa" vand 2 bombe nucleare mici si 3 pungi de pufuleti mari"
si Costi sa stii ca prostovolul, din tahiti pana in laponia se tine in dinti inainte de lansare. asa ca cei care au placa ...sa fie cu bagare de seama.. :lol:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Noi 2006, 07:00

Nu ai dreptate ,nu trebuie neaparat tinut in dinti ca sa poata fii aruncat corect.

Dar asta e alta problema.In Romania e ilegala detinerea si folosirea lui dupa cate mai stiu.
Aici in Texas e legal,dar numai pt.prinderea pestisorilor "non game" sau a crevetilor folositi la pescuitul rapitorilor.
Am si eu unul ce sta de cand l-am cumpartat in garaj (ca nu stiu sa-l folosesc),iar dupa ce am invatat sa pescuiesc la jig nu mai am nevoie sa pescuiesc la pestisori vii,de multe ori prind mai multi pesti la jig decat cei ce pescuiesc la pestisor.

Din moment ce legea in Romania nu permite folosirea prostovolului mi se pare absurd ca pe acest forum sa apara anuntul cu prostovolul(ce nu are latura de 4m. ,eventual diametrul ca eu inca nu am vazut prostrovol patrat!!!).
Daca va uitati in Galeria Foto,am expus mai demult niste poze cu un pescar vietnamez cum arunca prostovolul si shad-ul prins cu el.

Jean Scurtu

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Noi 2006, 07:31

pentru clarificare, mai am si io trei intrebari:
1. cam ce cantitate de pestisori nada e necesara la o partida de pescuit la rapitor ca sa-ti fie necesar un prostovol de 4m diametru ? poate-i prea mic...poate ar fi mai bun un navod... :lol: io cred ca vreo 40-50 kg de obleti iti pot asigura o dupamasa linistita la rapitor fara teama ca ramai fara momeala :lol:
ochiurile alea de 13 mm or fi retinand ele obletii numa buni si caraseii dar retin si tot ce este mai mare de atat, asa ca vin si intreb:
2) cam cat de sanatosi si vioi raman pestisorii nada dupa ce primesc o plasa cu plumbi peste ochi, care-i mai si sperie si-i face sa se repeada disperati in acele ochiuri incurcandu-se si ranindu-se, zic asa, ca sa ramana vii in carlig pana se gandeste vreun peste sa traga la ei ?
3)presupunand ca proprietarul unei astfel de scule o foloseste intradevar pentru pestisori nada, si in timpul asta, in cei 4m diametru de plasa ii intra (ceea ce e foarte probabil) si niste carasi mari, sau scobari, mrene, ce vreti voi....sa zicem o stiuca de 1kg, sau un clean de 3/4 kg...ce va face meseriasul?
in mod sportiv va elibera acel peste, retinand pestisorii nada cu care va da in continuare dupa el? :lol:
sau in mod discret il va scapa in juvelnic laudandu-se dupa vreo ora ca l-a prins la carasel ? :twisted:, si va continua sa prinda pestisori nada, poate, poate...mai pica ceva...!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 08 Noi 2006, 08:27

eu prin altfel pestisorii momeala.
leg de varful lansetei de spin 2,5m de fir de 0,08 cu un carligut de 22. se adauga o pluta...si prinsd mai mult decat nenea cu prostovolul.
inca ceva: am vandut una din bombele nucleare mici, doua pungi de pufuleti mari. asa ca grabiti-va! :)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Noi 2006, 09:12

ma si-am vrut sa te intreb cu cat o dai
si fix p-aia care ai dat-o o vroiam.:cry:
la ce-mi trebe?
sa-mi incalzesc termosu cu pestisori momeala

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 08 Noi 2006, 10:46

danr scrie:intrebarea este, cum determinam daca scula aia e pentru pestisori nada sau pentru uz industrial, ca sa ne hotaram daca-l stegem sau nu ? :lol:
Pai cred ca isi cara careva dupa el prostovol cu diametrul de 4 metri pentru prins pestisori nada, cand un halau cu latura de un metru incape in buzunar... :roll:
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Noi 2006, 10:50

nu sufera comparatie

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 08 Noi 2006, 12:05

Normal, e cam diferenta intre prastie si mitraliera :lol:. Dar daca te gasesc jandarmii cu un prostovol in apa cand tu ai permis de pescuit sportiv ai dosar penal fara discutie, asa ca nu prea vad cine sa care ditai prostovolul doar pentru obleti.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Noi 2006, 12:36

cu siguranta prostovolul acela nu e pt. prinderea pestisorilor nada. am avut ocazia sa vad de multe ori cum se foloseste si ce exemplare se prind cu asa ceva (sau mai bine zis se prindeau in vremurile bune) pe Crisul Negru. Scobari, mrene si cleni ce ar face invidios orice pescar sportiv/amator sau cum vreti sa-i ziceti celui care pescuieste cu lanseta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Noi 2006, 23:05

Prostovolul meu, venit din America, nu are nici pe departe 4 metri diametru. Cel de 4 metri e clar pentru braco...

Scrie răspuns