Fario, tu ii stiai pe astia. Mai merge cu o revista ceva, o sticla???

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Vlad,Silaev Vlad scrie:Eu sunt unul dintre cei care a luat amenda pe bolboci duminica 2 mai, pt. ca am intrat si am apucat sa fac cateva lanseuri in zona de protectie piscicola de sub baraj. Echipajul era format din 2 padurari si 2 jandarmi si au fost pusi in garda de cei de la baraj care cu o zi inainte i-au vazut pe alti pescari pescuind si scotand o plasa monofilament cu pastravi morti(exista fotografii) in zona de care vorbesc. Controlul de duminica a urmat datorita deranjului de sambata. Dupa toata tarasenia cu amenda noi le-am spus ca mergem inapoi pe lac sa pescuim dar ne-au spus ca ne vor amenda si pe lac iar aici nu mai au dreptate pt ca ANPA da drept de pescuit pe toate apele publice incepand cu anul trecut. Legea dupa care ne-au amendat este OUG 23/2008 ART 58 LIT a. Am citit aseara ce scrie in lege si dupa parerea mea nu prea are legatura, adica ei ne-au amendat pt ca eram in zona de protectie piscicola iar articolul respectiv spune altceva. In fine nu mai conteaza incadrarea amenzii. Am gresit si voi plati. Pe mine ma deranjeaza faptul ca acesti padurari, jandarmi si alti functionari care mai umbla pe acolo nu-si fac treaba pt care sunt in functie; braconajul functioneaza 100% dovada si rezultatele in pescuit al tuturor pescarilor care au pescuit pe 1 si 2 mai, si este sustinut de catre acesti functionari(agenti de teren) in mod direct. Puteti sa va dati si singuri seama ce vreau sa spun.
presupun ca ati avut permis de pescuit ANPA, caz in care in locul tau as contesta amenda.Art. 58. - Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
a) pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii sau al altor vieţuitoare acvatice vii, efectuat fără permis sau autorizaţie, în apele maritime interioare şi continentale;
b) neprezentarea permisului sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;
c) încălcarea condiţiilor de autorizare şi/sau de licenţiere.