Lufarul

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Iul 2004, 06:14

eugen scrie:vrei calule ovaz? :)
am un prieten in italia care e pescar de apa sarata. m-a innebunit cu pozele lui cu lufari. daca vrei sa mai vezi cum arata unul, pot sa-ti trimit ceva poze.
Spuneti-mi si mie,lufarul seamana cu pestele pe care Rex Hunt il numeste"Flathead"?Inca nu am vazut lufar.
Toate cele bune!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Iul 2004, 15:53

nope. e unul mare, urat si cu dinti.

numele latin este Pomatomus Saltatrix, francezii ii zic "bar" (sau loup de mer), italienii "pesce serra", englezii "bluefish". cauta pe google sau intr-un numar mai vechi din aventuri la pescuit, daca nu ma insel au avut un articol pe tema asta. oricum, ca sa-l vezi, tree mers direct la acvariu la constanta. in mare nu prea mai e. :)

respect!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iul 2004, 14:28

In mare e gramada! Dar nu se mai apropie de tarm, aia e problema. Ce pescuieste Rex Hunt si ii zice "flathead" e o ruda mai mare a guvidului. O ruda mai "saraca" (dimensional) este hanusul, care inca se prinde aici, dar numai la momeala vie.

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 19 Iul 2004, 12:38

Pe mine, cel putin, m-a innebunit articolul di Aventuri la pescuit despre lufar. :D Printre altele, autorul spunea despre forta extraordinara cu care se lupta si despre forta pe care o are la muscatura.Era prezentat ca un peste pe care orice pescar l-ar dori ca trofeu, un pradator perfect.Pe mine m-ar tenta o "expeditie" de 2-3 zile pt. a incerca sa prind un asemenea exemplar.Dar ar trebui mai multi pescari pt. a putea suporta costurile plimbarii :lol: .

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 19 Iul 2004, 12:56

Ar fi super!

Cand isi mai rupe Wavedancer un picior si mai are timp de postat, il luam la intrebari. Cum, unde si cu ce pentru lufar?
La nevoie il caram si cu targa, desi zicea ca are 0,1 t.

(Zicea ca el a prins.)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Iul 2004, 16:10

Pentru Eugen :

Ceea ce francezii numesc bar sau loup nu este blue xxx in engleza ci "bass"

http://www.ukbass.com/
http://www.pecheaubar.com

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Iul 2004, 08:37

ai dreptate. imi cer scuze pentru confuzie. am verificat pe fishbase si se pare ca la mine in cap era o mare ceata. sunt vreo 4 specii pe care francezii la numesc bar, dar niciuna nu este vreun peste pelagic. tassergal" ar fi lufarul.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 26 Iul 2004, 12:08

Pentru pescuitul lufarului iti trebuie o lanseta capabila sa arunce 80-100 de grame la 100-120 de metri, o mulineta teapana (preferabil pentru pescuit marin), linguri super grele (eventual voblere "saltwater" lestate suplimentar), fir de 0,30-0,32 alb sau transparent, strune din otel si bineinteles... lufari. N-au aparut inca in cirduri mari. Va anunt cind apar!

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 26 Iul 2004, 13:20

Echipamentul asta e necesar pt. pescuitul de pe diguri, nu?Daca ai avea o barca poate ar merge si mai "light"...Pe mine chiar ma intereseaza asta, as da o fuga pe litoral 3-4 zile sa incerc sa-l prind.Oare cit ar costa inchirierea unei barci cu care sa-l cauti?

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 26 Iul 2004, 13:34

Mai "light" adica o lanseta mai scurta. Ca lingurile tot alea sint. Cit despre inchiriat barci, nu prea cred. Eventual sa te lipesti de vreun proprietar de barca, platind cota la benzina si alte "consumabile". Dar e riscant. Poti sa stai ore intregi pe apa fara sa vezi un singur "giurum" (o zona de agitatie, semnalizata de pescarusii care ciugulesc resturile de stavrizi de la masa lufarilor). Si de guvizi te cam saturi in 2 ore.

Scrie răspuns