Icrele de scobar sunt comestibile?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Icrele de scobar sunt comestibile?
Buna, am si eu o intrebare. Icrele de scobar sunt comestibile? [color=red][/color][/b]
Sunt foarte comestibile.
Se spune ca icrele de mreana nu sunt comestibile (fiind toxice) Frecate bine cu usturoi n-au nimic. De fapt ele (icrele de mreana) sunt un laxativ puternic (efectul toxicitatii)
Dar sa ne intoarcem la icrele de scobar. Sunt mai bune decat carnea pestelui (scobarului) mai ales prajite.
Daca ai asa ceva, sa ne spui si noua cum au fost.
Pofta mare!

Dar sa ne intoarcem la icrele de scobar. Sunt mai bune decat carnea pestelui (scobarului) mai ales prajite.
Daca ai asa ceva, sa ne spui si noua cum au fost.
Pofta mare!
- Wavedancer
- veteran
Haha!
)
Le-am incercat si sunt foarte gustoase. De fapt carnea de mreana este foarte gustoasa.
In privinta folosirii la crap... nu stiu ce sa zic
Sfatul meu e ca daca prinzi o mreana de 2-3 Kg si are icre(eu am prins vara, pe 13 august) sa nu le prapadesti pe crap
Si acum serios, daca le prepari, gusta mai intai din ele, sau mananca putin si apoi, daca nu e nimic grav, continua

Le-am incercat si sunt foarte gustoase. De fapt carnea de mreana este foarte gustoasa.
In privinta folosirii la crap... nu stiu ce sa zic

Sfatul meu e ca daca prinzi o mreana de 2-3 Kg si are icre(eu am prins vara, pe 13 august) sa nu le prapadesti pe crap

Si acum serios, daca le prepari, gusta mai intai din ele, sau mananca putin si apoi, daca nu e nimic grav, continua
- Wavedancer
- veteran
Icrele de mreana (Barbus barbus) sunt toxice, in sensul ca pot provoca diaree, dureri de cap, ameteli usoare. Nu sunt letale. Cele de mreana vinata (Barbus meridionalis Petenyi) sunt comestibile si gustoase. Ambele fac parte din familia Cyprinidae.
Despre icrele de somn am gasit date in literatura ca ar fi toxice, dar nimeni nu da detalii. Nu mi-a venit sa incerc, ii las pe altii
Despre icrele de somn am gasit date in literatura ca ar fi toxice, dar nimeni nu da detalii. Nu mi-a venit sa incerc, ii las pe altii