Cum poti scapa de vidra?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Cum poti scapa de vidra?
Il chemi pe RAZVAN.
Nu mai e de actualitate. Omul a renuntat sa lupte cu ea(ori s-a obisnuit). Intre timp au mai aparut si niste starci, si astia ocrotiti, care mai baga si ei marle la juma de kil lejer(am fost martor la cateva mese). In cel mai rau caz, o sa-si otraveasca pestii, da ii e frica sa nu ramna dupa aceea si fara vidre, si fara pasari, si fara pesti 

In loc sa va bucurati ca sunt si ca este barometrul natural al zonei voi ....PACAT ,as vrea mai mult
,pentru acest ....

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
Daca ai fi proprietarul acelor balti unde sunt asemenea "barometre naturale" sunt sigur 100%, ca ai avea alta parere !!!stiuca scrie:...In loc sa va bucurati ca sunt si ca este barometrul natural al zonei voi ...

Kzoli este posibil Dar ele ce vina au . 

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
tocmai, pt a nu fi omorate s-a creat topicul acesta. Una sunt vidrele pe o apa publica unde exista concurenta pt hrana (pesti) cu alte animale sau pasari si alta cand vin la "furat" pe o balta privata. Acolo datorita densitatii de peste se servesc la discretie... ca din propriul "frigider" unde nu mai sunt un barometru al unei ape sanatoase ci sunt niste daunatori.stiuca scrie:In loc sa va bucurati ca sunt si ca este barometrul natural al zonei voi ....PACAT ,as vrea mai mult,pentru acest ....
Daca ar fi vrut sa le omoare ar fi gasit destule solutii fara sa ne intrebe pe noi... eu cred ca, cel care a creat topicul a dat dovada de respect fata de ele; nu a intrebat cum le poate omora ci doar cum sa nu mai vina pe balta
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Poate nu se stie dar ele au fost introduse in mediu ca la un moment dar nu m-ai erau .Cel putin pe olt sa introdus parca citeva famili intrun sistem national de regenerare a speciei .A fost pe tvr 2 si un reportaj privitor la acest aspect .Acuma ca sa-u inmultit de asa natura ,si au si migrat .in fostele braturi moarte ale apelor era de asteptat .REPET : NU AS VREA SA FIU IN PIELEA LUI KZOLY . 

Da ce ai cu pielea meastiuca scrie: NU AS VREA SA FIU IN PIELEA LUI KZOLY .

Ceea mai buna solutie dupa mine si nu numai ar fi capturarea lor si mutarea intr-o rezervatie naturala bine pazita... ( nu zic de gradina Zoo ca e un adevarat "dezastru" ce se intimpla pe acolo).
Vidrele pot sa faca adevarate ravagii in crescatorii de peste, pe langa cantitatea ce consuma zilnic, inca de 10 ori atatea omoara... si daca au de mancare se inmultesc una doua si in loc de 1-2 familii indata te trezesti cu o haita intreaga ... pe langa faptul ca omoara pestii, distrug structura digului si fac adevarate baraje in calea apei ... cel putin pe cursul Tisei au fost 2 inundatii provocate de aceste "animalute"... ONG urile si asociatiile tac malc cand e vorba de dat bani... asiguratorii dau vina pe blanosi si asa mai departe...
- moneytehnik
- veteran
Tatal meu avea probleme cu vidrele. A ingradit balta cu un gard de sarma si a introdus un caine rau inauntru, asa de rau ca abia intra tata si uite asa nici urma de vidra de vreo trei saptamani .
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
...si tatal ?moneytehnik scrie:Tatal meu ... a introdus un caine rau inauntru, asa de rau ca abia intra tata si uite asa nici urma de vidra de vreo trei saptamani .