Cotele apelor Dunarii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 27 Sep 2011, 20:02

cu cat cobori in aval cota dunarii trebuie sa fie mai mica deci descrescatoare de la intararea in tara fata de delta pentru ca acelasi debit se imparte pe o suprafata mai mare la iesire decat la intare unde este mai ingusta(logic nu?).variatiile ei depind si de afluenti dar si de manevrele de la baraje.dunarea este foarte scazuta anul acesta si am impresia ca acum 4-5 ani a mai fost asa....este anormala dar daca vrei sa ai un punct de referinta al tau incepe sa-ti faci notari(chiar de anul asta) dupa care sa te orientezi in anii ce vin.eu daca nu pescuiesc mult pe dunare nu am foarte multe informatii despre dunare dar despre prut si locurile unde umblu am de cativa ani( e celasi lucru cum faceau batranii si notau cand au schimbat uleiul si filtrul + alte reparatii la vechile dacii care pe atunci erau o valoare :D ).informatiile astea valoreaza mult dupa parerea mea ptr ca stii in ce "ape te scalzi" si pleci la drum cu lectiile facute fara sa mai intrebi in stanga si dreapta ca sa obtii informatii eronate.fir intins!
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 27 Sep 2011, 20:25

Multumesc, am arhiva de fo 2 ani. Ma intrebam cum stiu navigatorii daca pot trece fara sa aiba adancimea reala?
RX6 & Daiwa SS owner!

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 27 Sep 2011, 20:36

keymaker scrie:cu cat cobori in aval cota dunarii trebuie sa fie mai mica deci descrescatoare de la intararea in tara fata de delta pentru ca acelasi debit se imparte pe o suprafata mai mare la iesire decat la intare unde este mai ingusta(logic nu?).variatiile ei depind si de afluenti
Nu . Pe masura ce Dunarea primeste afluenti i se largeste bazinul ( altfel ar avea acelasi bazin de la izvoare si pana la varsare . Logic , nu ? ) Dar , este adevarat , depind mult cotele ( pe sectoare ) de afluenti . In toamna asta insa nici afluentii nu au debit , ca atare nu au cum influenta cotele Dunarii . Sau nu in vre-un mod sensibil.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 27 Sep 2011, 20:40

M-a lamurit valic "dincolo" si zicea ca imi trimite un articol cu cotele zero. Cand l-o gasi va anunt.
RX6 & Daiwa SS owner!

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 27 Sep 2011, 21:43

FISHING IS LIFE.
The rest just details!

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 28 Sep 2011, 15:56

tulcea are acum 39 iar galatiul are 72.la asta ma refeream cand spuneam ca nivelul e mai mic in aval din cauza ca delta primeste o groaza de apa fara sa se simta ....fiind vorba de navigatie insa nu ma pricep........
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

edelta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edelta » 08 Ian 2012, 08:17

Nu pot sa ma laud ca sunt un pescar prea norocos dar nici prea staruitor nu sunt. Am insa prieteni care sunt pescari adevarati. De la ei stiu cat de important este sa tii cont de tendinta cotelor din ultima perioada.
Nu gaseam nici o resursa pe net pentru evolutia cotelor.
Atunci m-am hotarat sa creez eu una:
Evolutia cotelor apelor Dunariidin ultima perioada de timp in forma grafica, pentru mai multe puncte pe Dunare.

Pentru cei interesati, linkul il aveti aici:
http://www.edelta.ro/cotele-apelor-dunarii

Cu respect,

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 12 Ian 2012, 17:51

Excelenta prezentare, numai sa o si actualizati. Bravo!
RX6 & Daiwa SS owner!

edelta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edelta » 14 Ian 2012, 09:41

Multumesc pentru apreciere.
Datele sunt preluate de pe afdj.ro si se reactualizeaza automat (zilnic).

Cu respect,

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 14 Ian 2012, 10:31

pentru tendinte puteti urmari aici http://www.hydroinfo.hu/tables/dunhif.html sunt cotele dunarii din Austria,Ungaria Serbia, Bulgaria si Romania (este-seara, reggel - dimineata)

Scrie răspuns