Nu am de gand sa postez poze cu avat in tigaie.
Insa nu consider o crima faptul ca l-am dus acasa in loc sa il eliberez. La urma urmei era prima oara cand mergeam la rapitor si nu m-ar fi crezut nimeni ca l-am prins. Ca sa nu mai zic de satisfactzia mea cand mi-am chemat prietenii la un avat la tava.
Citez de pe topicul indicat de tine ce spunea Eugen:
"uneori avatul are prostul obicei de a se umple de sange foarte repede si fara motiv evident, nu stiu care e explicatia. abia ce-l scoti din apa, ii iese sange prin gura si prin branhii, foarte urat. nu prea mai are sens sa-l eliberezi cand se intampla.
"
Cam asha s-a intamplat si cu asta, inghitzise aproape toata oscilanta. Si oricum fusese destul de traumatizat dupa drill.
Plus ca sunt altzii care il decimeaza mai tare. Vezi pe site aici topicuri cu plase si curent electric si etc.
Degeaba ma consideri un vinovat, gandeste-te la tine care probabil dai drumu la pestii mai mari, catzi nu tzi-au scpat ? Catzi nu au ramas cu un vobler in gat? Crezi ca aia nu au mortat de atunci ? Macar jumate din ei si-au gasit sfarsitul chiar daca capacitatea de refacere a pestilor e absolut remarcabila.
Bunicul meu a prins de ex. o mreana bagata intr-un ochi de ochelari. Se facuse mare mare si carnea crescuse peste ochelarii aia ca la summo.
Cu toate astea... mai dureaza pana sa ajugn sa eliberez pestii aia mari. Sa adun si eu macar 20 de exemplare. Probabil dupa 40 de ani o sa ma mai sensibilizez si eu desi nu mi-am pus niciodata problema sa eliberez pesti mari. Doar pe aia micutzii.
Referitor la gust, depinde f. mult de cum il prepari. La mine a fost la tava cu o lingura de otzet, legume, un pahar de vin roshu si lamaie etc.
Sa ma credetzi pe cuvant, un avat peste 4 kile nu mai are aceleasi oase ca unul de 1 Kg
Claudiu.