Cat de mare creste Avatul?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 23 Noi 2004, 11:42

Pe linkul introdus aici mai sus de Razvan se vede un avat luat pe coasta marii Baltice in Finlanda. Kantarea 5,150 kg.
:lol:

http://members.vip.fi/~jos/juha.htm
Fir intins!
Borealis F

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 23 Noi 2004, 11:49

@razvan m.
ce ti se pare atipic faptul ca s-a prins la vobler sau faptul ca s-a prins la vobler Cozma? :lol:
Fir intins

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 23 Noi 2004, 11:51

Oricum, referitor la poze, am observat ca si cu pozele astea e o tehnica la fel de mare ca si pescuitul.

Am vazut aici pe sait poze de avatzi de 1.5 Kile maxim care bagatzi in fatza sa para mai mari rivalizeaza cu avatul meu de 4.9 kile pe care eu de emotzie il tzineam ca pe o mitraliera.

Spre comparatzie acelasi avat cu care s-a fotografiat mentorul meu (sa-i zic doar pe numele mic Catalin) cel ce m-a ajutat sa il scot din apa .. arata mult mai bine, ce sa mai.

Las ca data viitoare stiu exact cum sa fac poze!!! :twisted:
O sa scot dintr-un avat de 1 kil monstrul de pe Prut.

Si chiar imi pare rau ca sambata trecuta am fost iar la peste si chiar am prins unul de 1.5 kile la o oscilanta obosita (ca pe alea bune le-am agatzat).

Mi-a ramas gandul la avatul ala de 4.95Kg a' lu' domnu' din Piatra Neamtz pe Siret. Mi-a traznit o idee: eu aveam carasi aurii intr-un acvariu mare acasa. Daca scufundam avatul ala pentru 2 minute sa se hraneasca nitzel depaseam 5 kile.

Asta e. Next time. :lol:

Claudiu.
PS: 750 g au fost numai icre. Voiam sa va intreb daca sunt bune icrele de avat (desi ar fi cam tarziu ca le-am papat de mult). Dar parca am cetit pe forum aici ca numai alea de mreana au o problema. Restu-s ok.

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 23 Noi 2004, 11:55

Si inca ceva,

intrebare mai mult pentru moderatori de fapt:
am voie sa postez mai multe poze ?
Am pozat si cand era inca in apa, si cand il bagam in tigaie >:) etc.

Dar nu vreau sa abuzez si de aia intreb mai intai.

Claudiu.

razvan
junior
junior

Mesaj de razvan » 23 Noi 2004, 12:04

Da Petru...ai dreptate, am vazut si eu ... :D ...5,150kg.....si intradevar si fotografiatul este o arta...sincer dupa cum arata in poza nici nu ma gandeam sa aiba sub 10 kg...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Noi 2004, 12:11

e de preferat sa fie mai mult poze dar cu pesti diferiti
nu cred ca are sens sa punem mai mult de maxim doua poze cu acelasi peste, ipostaze diferite desigur, daca pestele merita doua poze :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Noi 2004, 12:40

auzi Claudiu, a fost buna carnea avatului? :evil:
offf....... :cry:

PS. Sper ca ai glumit cu pozele cu tigaia..... Uita-te putin la topicul asta:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=506
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Noi 2004, 12:46

@ Daniel Costache
Desi nu am probleme cu marimea, Cozma de 7 cm e cam mare pentru avat. Are 7 cm fara a lua in calcul barbeta. Cu barbeta cu tot are vreo 11.
Parerea mea...
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 23 Noi 2004, 12:51

Nu am de gand sa postez poze cu avat in tigaie.
Insa nu consider o crima faptul ca l-am dus acasa in loc sa il eliberez. La urma urmei era prima oara cand mergeam la rapitor si nu m-ar fi crezut nimeni ca l-am prins. Ca sa nu mai zic de satisfactzia mea cand mi-am chemat prietenii la un avat la tava.

Citez de pe topicul indicat de tine ce spunea Eugen:
"uneori avatul are prostul obicei de a se umple de sange foarte repede si fara motiv evident, nu stiu care e explicatia. abia ce-l scoti din apa, ii iese sange prin gura si prin branhii, foarte urat. nu prea mai are sens sa-l eliberezi cand se intampla.
"
Cam asha s-a intamplat si cu asta, inghitzise aproape toata oscilanta. Si oricum fusese destul de traumatizat dupa drill.

Plus ca sunt altzii care il decimeaza mai tare. Vezi pe site aici topicuri cu plase si curent electric si etc.

Degeaba ma consideri un vinovat, gandeste-te la tine care probabil dai drumu la pestii mai mari, catzi nu tzi-au scpat ? Catzi nu au ramas cu un vobler in gat? Crezi ca aia nu au mortat de atunci ? Macar jumate din ei si-au gasit sfarsitul chiar daca capacitatea de refacere a pestilor e absolut remarcabila.

Bunicul meu a prins de ex. o mreana bagata intr-un ochi de ochelari. Se facuse mare mare si carnea crescuse peste ochelarii aia ca la summo.

Cu toate astea... mai dureaza pana sa ajugn sa eliberez pestii aia mari. Sa adun si eu macar 20 de exemplare. Probabil dupa 40 de ani o sa ma mai sensibilizez si eu desi nu mi-am pus niciodata problema sa eliberez pesti mari. Doar pe aia micutzii.

Referitor la gust, depinde f. mult de cum il prepari. La mine a fost la tava cu o lingura de otzet, legume, un pahar de vin roshu si lamaie etc.

Sa ma credetzi pe cuvant, un avat peste 4 kile nu mai are aceleasi oase ca unul de 1 Kg :wink:

Claudiu.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Noi 2004, 12:57

Claudiu, nu te-am invinovatit de nimic. Ti-am dat link-ul cu topicul respectiv, ca apropo la poze, nu la faptul ca l-ai luat acasa.

Legat de gust, eu nu am mancat niciodata avat, de aceea te-am intrebat...

PS. Sa-ti fie de bine! :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns