Ar putea fi Bucurestiul orasul lacurilor si pescarilor?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dragos74
veteran
veteran

Ar putea fi Bucurestiul orasul lacurilor si pescarilor?

Mesaj de dragos74 » 20 Feb 2005, 10:34

Sa facem o socoteala simpla :
lacuri:pe cursul raului colentina:Straulesti,Baneasa,Herastrau,Floreasca,Tei,Colentina,Pantelimon,Lebada-toate lacuri de mare capacitate care candva erau pline de stiuca-celputin herastrau si floreasca care le stiu eu de la tata si alti pescari mai batrani.
Apoi avem Tobocul(langa Tei) Cocioc(sala Polivalenta) Lacul Morii(pe dambovita) un laculet la stadionul national(23 aug) laculIOR(s-a dus vestea cu stiucile de la un concurs recent) la vacaresti e parca o alta apa.
Raul dambovita
Incurand Pipera se poate considera in Buc. siare 3 balti
Si poate mai sunt dar nu le stiu eu :!:
Acum ia ganditi-va cum ar fi sa colcaie rapitorii in ele(ca pestele national ciortanul oricum e prezent). Cum ar fi ca AGVPS BUC. si primariile sa se ocupe doar de lacurile acestea din oras si sa existe un program de dezvoltare al populatiei piscicole si pescuitului ? inchipuitiva atunci cum e sa vi de la munca si sa cobori repede cu lanseta dupa un salau o stiuca pana se inopteaza ;asa in joaca :)
Sa vezi concursuri si intalniri intre pescari.Sa vezi atunci povestiri despre capturi metode si accesorii.
Ar ramane doar balamucul urban ca incovenient dar am putea trece cu vederea.
Ei voi ce spuneti?candva aceste locuri chiar AU EXISTAT :!:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Feb 2005, 14:29

ar putea fi dar nu or sa fie
1. un lac in bucuresti are peste doar daca e populat si pazit puternic, vezi herastrau
2. un lac poate fi folosit ca si crescatorie de ciprinide, fiind cea mai rentabila activitate posibila la ora actuala pe o balta
romanii mananca crapi la greu....
daca peste asta adaugi si taxele exorbitante care se practica la crap, asta-i treaba
in conditiile astea, cine mai vrea o balta plina de rapitor ?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 20 Feb 2005, 14:48

E dane prea esti pesimist. Lumea se mai schimba .Herastraul e plin de salau si somn si biban trebuie doar pazit si lasat sa se reproduca.Si poate odata va fi posibil .
Daca s-ar investii un pic din partea autorit. Daca chiar s-ar vrea s-ar putea pazi ulterior chiar noi am putea avea un mare rol,doar sa fie vointa din partea autoritatilor.
Cat despre capacitatea lacurilor stam cred mai mult decat bine :!:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Feb 2005, 14:51

poate ca asa este, dar toata lumea vrea sa scape de rapitori ca le mananca puietul de crap
din barca nu or sa te lase niciodata pe o astfel de balta
taxa de pe pescuit este prohibitiva oricum ( daca vb. de herastrau )
oi fi eu pesemist dar realitatea din acest moment asta este :lol:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 20 Feb 2005, 15:09

Si eu am pus un DACA in propoz. dar oricum cine auzise de eliberarea pestilor (sau macar a unei parti dincei prinsi)cu cativa ani inainte ? Acum insa eu vad ca are destui adepti si nr lor cred ca va continua sa creasca intr-un ritm mai mult sau mai putin rapid,dar creste.
Vine incet incet civilizatia peste noi Dane totul e sa avem resurse si sa nu ne gaseasca la 80 de ani :)

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 20 Feb 2005, 16:27

Chestia cu eliberatul pestilor e cam poveste din partyea unora care doar vorbesc despre asta ,si ca sa va convingeti trebuie sa va uitati in galeria foto , cat despre lacurile din Buc tre sa mai curga inca multa apa pe Dambovita dar sa speram . Apropo mai exista U.P.P.S.R adica uniunea piscicultorilor si pescarilor sportivi din Romania?.In1999 mai exista si de ea apartinea lacurile Fundeni ,Dobroiesti, pantelimon1 chiar si Mihailesti.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Feb 2005, 09:42

Eliberarea tuturor pestilor prinsi nu cred ca o face nimeni in momentul de fata ;poate doar cei care chiar nu suporta pestele in farfurie :)
Este o mare diferenta intre a rade tot indiferent de numar, marime admisa , specia pescuita(vezi pastravul si lipanul-f rari) si a opri doar un peste doi de marime legala.
Toate au un inceput si sper ca suntem pe drumul cel bun.
Personal nici nu mi-ar trece prin cap sa pastrez vre-un peste daca as avea voie sa pescuiesc in locuri gen Sarulesti (ca un rai al pescarilor) in care sa existe taxe putin prohibitive doar pt distractie.De asemenea n-as putea opri vreun peste intr-un loc in care as sti ca sunt ultimile exemplare din specia respectiva!
Si ca mine cred si sper ca mai sunt si altii; cativa cunosc chiar eu :!:

Jean Pescaru
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Jean Pescaru » 22 Feb 2005, 15:02

Apropo de Sarulesti.Am fost de odata pe balta si am prins platica de m-am saturat-taxa 400k.Ce mi se pare ciudat e ca nu se pescuieste noaptea!?In felul asta cum poti sa prinzi si tu un crap?Daca stie cineva ceva in sensul asta sa ma anunte.
Sanatate si fir intins!

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 23 Feb 2005, 23:19

Pai taxa care ai platit-o acolo a fost tocmai pt. platica dar nu ti-ai dat seama :lol: :lol:
Oricum se pare ca pe Sarulesti e doliu in prezent :!:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Feb 2005, 00:41

pe sarulesti e doliu pentru ca au murit f multi pesti,si sunt multi care stiu asta dar nu vor sa faca reclama negativa...iar din ce am vorbit eu cu administratorul baltii vecine, gurbanesti-valea argovei-frasinet(niste lacuri care mai au rapitori), raduta pe langa ca asecat lacul la maxim...si s-au bagat plase kilometri, ar vrea sa si vanda lacul iar ce am vazut eu... acum vreo 2 saptamani, langa stavilar a aparut o pancarta cu: "ZONA DE PESCUIT NR.6" si chiar weekendul asta am sa dau o fuga...si voi incerca la rapitor chiar sub acel indicator.

Scrie răspuns